Afşın Yakuboğlu

Afşın Yakuboğlu

ayakuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Artık tüm rötüşler yapıldı, taylar titizlikle hazırlandı, nefesler tutuldu ve herkesin beklediği o an geldi... 1927 yılında Neriman’la başlayan Gazi Koşusu’nun o büyülü hikayesi bugün Veliefedi Hipodromu’nda bir kez daha yazılacak. Mirage’lar, Akkor’lar, Karayel’ler, Nadas’lar, Dr. Seferof’lar, Toraman’lar, Seren’ler, Cartegena’lar, Hafız’lar, Bold Pilot’lar, Grand Ekinoks’lar, Pan River’ler, Matodor Yaşar’lar, Blaze To Win’ler, Call To Victory’ler... Ve daha nice şampiyonlar... Gazi Koşusu kimi zaman ‘Renk’lendi, kimi zaman “Hep Beraber” alkışlandı, tarih “The Last Romance”la yazıldı. 2021’de Burgas’la noktalanan zafer turunun bir yenisinin gerçekleşmesi için bugüne gelindi.
Şimdi söz sırası 22 safkan ve onların bineceği jokeylerde... Yine at koşacak, baht kazanacak. Şampiyonluğa uzanan büyük sevinç yaşayacak. Kaybedenler bir başka Haziran’a deyip kaderine razı olacak.
Bugün Veliefendi Hipodromu’nda son iki Gazi Koşusu’nun ötesinde bir gün yaşanacak. Yarışlar seyircili olacak, safkanlar en büyük sevgili yarışsever ile buluşacak. Tribünler bu kez sessiz kalmayacak, bu da heyecana heyecan katacak.
Bakalım bugünkü Türk yarışçılığının derbisi nasıl noktalanacak? Son 7 yarışı üst üste kazanan Ahmet Çelik yeni bir rekor mu kıracak? Yoksa şampiyon jokeyler Halis Karataş, Gökhan Kocakaya veya Özcan Yıldırım mı tayları ile zafere ulaşacak. Ya da beklenen safkanların aksine yeni bir sürpriz mi olacak?
Dört safkanın rakiplerine oranla ön planda olduğunu düşünüyorum. Öncelikle Final Dance ve Zala Bey diyorum. Final Dance, Erkek Tay Deneme ve Sait Akson da birinciliğe uzandı. Pek de zorlanmadı. Halis gibi bir jokeye sahip ancak tek dezavantajı 18 numaralı starttan çıkması. Zala Bey, Sait Akson’un ikincisi, üstelik Ahmet Çelik faktörü var. Dişi Tay ve Kısrak koşularının galibi Secret Power erkeklere de kafa tutacak güçte. Gökhan ile iyi uyum sağlayan Sigoş titizlikle hazırlandı. Age Of Fire, Bright Hope, Cheeky Son ve Maximus Boy daha sonraki ihtimaller.

Haberin Devamı

Dört dörtlük derbi