Afşın Yakuboğlu

Afşın Yakuboğlu

ayakuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dün Bursa'da ilginç bir yarış VARDI. Günün en büyük favorilerinden Faircease'in (ganyanı 1.05) geçilip ikinci olduğu günün altıncı koşusu... Perfect Woman'ın birinci olduğu koşuda protesto vardı… Ancak yarış değişmedi... Bence burada protesto edilecek biri varsa o da Faircease'in aprantisi Sinan Gülenyüzler kardeşimiz... Bence ata çok hatalı bindi... Düzlük dönülüyor, at çok rahat, içinde de Perfect Woman var ve dış kulvardan sprinte kalkıyor... Üstelik önü de bomboş... O da ne, sprintini adeta yarım bırakıp, Perfect Woman'ın içine dalıyor... Tabii bütün avantajını kaybediyor ve tüm çabasına rağmen rakibini geçemiyor... Tamamen bir jokey hatası... Başka bir şey aramaya gerek yok... Atın sahibi Kemal Kurt senelerin atçısı, antrenörü de işini titizlikle yapan ve sahalarımızın en düzgün isimlerinden biri olan Tuncay Pelen kardeşimiz... Bence art niyet aramaya gerek yok... Aprantimiz Sinan Gülenyüzler de yarışı bir kaç kez daha seyretsin, hatasından dersler çıkarsın diyorum ve bugünkü Ankara altılısı ile ilgili görüşlerime geçiyorum:

Haberin Devamı

1.AYAK: Mirzeybin adeta sınıf değiştirdi. İki koşudur önde numara alıyor, kimseyi yanına yaklaştırmadan finişi geçiyor. Yine grubun uygunluğuyla birinciliğin en güçlü adayıdır. Bir haftaki önceki koşusunda Mirzeybin'in üç boy arkasında üçüncü olan Saçanbey yarışın bir diğer şanslı ismidir. Düzelen Mektum ile yarışları vasat olan ancak uygun bir grup yakalayan Seymenağa daha sonraki ihtimallerdir.

2.AYAK: Hiç yarış kazanmamış 3 Yaşlı Arap taylarının bu mücadelesinde üç hafta aradan sonra koşacak olan Fakı Bey ile Yürübe ikilisine ilk şansı tanıyorum. Grubun istikrarlı tayı Hilalcik de kuponlarda bulunmalı derim. İlk startında fazla sıkılmayan ve yaklaşık üç ay aradan sonra koşacak olan Kanbatur yeterli hazırlıklarıyla koşuya ağırlığını koyabilir. Başbelası, Ağıvar ve Elbi geniş düşünenlere önereceğim isimlerdir.

3.AYAK: Madiba iki koşu kazandıktan sonra sert rakipler yanında üçüncü oldu. Bu rakipler yanında birincilikte oldukça şanslı. Eğer tek geçmezseniz son yarışını ölçü almadığım Danehill Gül ve Yükselen ile birlikte değerlendirin...

Haberin Devamı

4.AYAK: Dayı ve Galactica kazanabilEcekleri bir grup buldular. Murathan'ın da 600'lük kısa işinden önceki galobunu (1.16.4-1.02-24.5 HÇ) beğendim. Bir çarpı atmakta fayda var... Son koşusunu kazanan Mia Boy ile süratli stile sahip Mususi bir sürpriz yapabilir.

5.AYAK: Taycan'ın son, Şimşeğim'in son iki koşusunu göz önünde bulundurmayın. Bu ikili bu grubu geçecek form ve performansa sahipler. Asil Desa bu iki safkandan sonra düşünülmeli... Yarışın sürprizleri Necati Dayı ile Ferisu...

6.AYAK: Amazonas, ufak kuponlara tek yazılabilecek forma sahip. Dee Dee son yarışında sert rakiplere çattı, uygun grupta şanslıdır. Narcissus tam kıvamında, heran kazanabilir. Blue Sun ile 117 gündür start almayan Alcapote sürpriz kuponlarda bulunabilir.

Esas protestoyu jokeyine çek

Esas protestoyu jokeyine çek