Ankara ve İzmir'de bugün tam 17 koşu var. Adeta hafta sonu yarış bolluğu ile karşı karşıyayız. Yarışlar saat 14.00'te Ankara'dan start alıyor, 21.30'da İzmir'de kapanıyor. Paranıza kuvvet! Ben Ankara'da ikinci ayakta Tanatar, İzmir'de ise Power Of The Sun'ı tek tutuyorum. İzmir'de ikinci ayakta ise Hisarpınar'a dikkat diyorum.
Altılı yorumlarıma gelince:
1.AYAK: Çarçıra Bursa'da açık yarış kazanıp İzmir'e geldi. Galoplarını da Bursa'da yaptı. Formunu sürdürüyor, başta tutulması gerekir. Kudretağa, Çarçıra'nın finişi önde geçtiği koşuda bekleneni veremedi ve tabelayı tamamladı. Çarcıra'nın aksine İzmir'e dönüp çalışmalarına başlayan Kudretağa iki tane güzel 800'lük iş yaptı, ihmale gelmez. Adorable de Bursa'daki başarısız yarışının ardından geldiği İzmir'de güzel bir ikincilik elde etti ve kıvamını bulduğunu gösterdi. O da şanslılardan. İlk yarışını vasat bir dereceyle kazanan Oğlum Melih koşunun sürpriz ismidir.
2.AYAK: Birbirine denk güçlerin bu mücadelesinde sürprizin çıkması kaçınılmaz gibi gözüküyor. Ben bu yarışa iyi hazırladığını duyduğum ve kilosu oldukça müsait olan Hisarpınar'a dikkat edin diyorum ve başta tutuyorum. Kartopu ile Sendebüş rakipleridir. Kerasus son koşusunda az farkla tabela dışı kaldı, koşudaki şanslı isimlerden... Tam mesafelerinde koşacak olan Reishan ve Esenhanım'ın yanısıra Farotay ile kendini unutturan Yavuzşah daha sonraki ihtimaller.
3.AYAK:1400 metre kumdaki koşusunda 1.39.52'yle ikinci kalan Power Of The Sun'un performansı bu grubu geçmeye yeterli olur görüşündeyim. Tay yarışıdır, rakip arıyoruz diyenlere Gerenimo, Hatunsuyu ve Güneybey'i öneririm.
4.AYAK: Bay Şerif (1.02.02-25 R) ile Sarı Fırtına (1.02.5-25 R) iyi galoplar yaptılar. Bu iki safkana öncelikle şans tanıyorum. Günerbey de formuyla ihmale gelmez diyorum. Musabey ve Paris Dakar geniş oynayanların düşünmesi gereken safkanlar.
5.AYAK: Canaydın ağır kilosuna rağmen iyi formuyla birinciliğin en güçlü adayıdır. Hep ters mesafelerde koşan ve bu kez sevdiği mesafede start alacak olan Galatalı numara alıp önde yakalanmazsa bir çok kuponu yırttırır. Çok müsait kilolu Bircankaya bu avantajını kullanabilir. Dördüncü at derseniz Ünaldı'yı değerlendirin.
6.AYAK: Adıgüzel adı gibi iki güzel kısa işle bu yarışı hazırlandı, favorim. Golden Hoof'un son koşusunu ölçü almayın orada rakipler sertti. 1200'lük galobunun ardından 800'lük iş yaptı, ikisi de tatminkardı, bir çarpı atın. Büyük Rüzgar'da kıpırdamalar var. Ovel Pearl ve Royal Classic geliri olan isimler. Noisette'nin Bosporus yavrusu olduğun unutmayın, bu tür mesafeleri sever. Yarışları vasat ancak pistteki görünümü mükemmel.