Afşın Yakuboğlu

Afşın Yakuboğlu

ayakuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dünya Atçılığı’nın her sene artarak ilgi gösterdiği "Uluslararası Yarış Festivali" bugün Veliefendi Hipodromu’nda başlayacak. Safkanlarımızın yabancı rakipleriyle nefes kesen mücadelesi, iki gün boyunca şenlik havasında sürecek.

Atçılığımızın tanıtımı ve safkanlarımızın yabancı konuklarla güçlerini sınaması açısından önemli olan ‘Uluslararası Yarış Festivali’ne bu sene İngiltere, Fransa, Almanya, Bulgaristan ve Azerbaycan’dan toplam 36 misafir safkan katılacak. Festivalde 27 de Türk atı start alacak. Safkanların ünlü sahipleri, antrenörleri ve dünyaca ünlü jokeyler ile çok sayıda yarışçılık otoritesi ve yabancı basın mensubu da İstanbul’a gelecek. Kısacası iki gün boyunca Veliefendi Hipodromu şenlenecek.

Haberin Devamı

Bugüne gelirsek eğer... Dört altılı, iki yedili ganyanın yapılacağı bugün Ankara'da ikinci ayaktaki Balk, İstanbul'da yine ikinci ayaktaki Tumbaga'yı tek bırakıp altılılarımın çatısını oluşturacağım. Balk'ın rakibi Kedigözü, Tumbaga'nın Grendisar olur düşüncesindeyim... Sürprizlerim İstanbul'da ilk ayaktaki Blow The Wind, Ankara'da yine ilk ayaktaki Turap... Herkese bol şanslı bir gün diliyor, sizler için hazırladığım altılılara geçiyorum:

Şenlik başlıyor