Dün Bursa'da Silsüpür ile No Problem'i sizlere tek vermiştim, ikisi birden geldi, ama buna rağmen altılıyı bulamadık. Özellikle ilk ayakta Çarçıra'nın kazanması biraz şaşırtıcı oldu. Yine de bizlerin tahminini değerlendirirken kendi düşündüğünüz atları da kuponlarınıza yazmanız önemli. Bugüne gelirsek. Adana programı biraz zayıf gözüküyor, altı yarışta toplam 44 safkan mücadele edecek. Ankara programı daha cazip bence... Ben Ankara'da 4. ayakta Kiss Of Steps'i, Adana'da ise Deli Çire'yi sizlere tek olarak önereceğim. Adana'da ve Ankara'da beşinci ayaklara dikkat!
Bugünkü Adana altılısı ile ilgili yorumlarıma gelince:
1.AYAK: Kattara rakiplerine oranla daha hazır gözüküyor. Ankara, Bursa, İzmir derken soluğu Adana'da alan Kattara iki gün arayla iki galop yaptı ve formda olduğunu gösterdi, favorimdir. Çifteli Ankara'dan geldi, Adana'da ise galop yapmadı. Durumu vasat ama uygun rakipler yanında kazanabilir. Fidancan ile Püsküllü'ye bu iki safkandan sonra şans tanıyorum. Ancak Kattara dışında çok hazır at olmaması nedeniyle bu safkan eğer kötü koşarsa diğer iki atın da yarış kazanması sürpriz sayılmamalı.
2.AYAK: Ankara'da yaptığı iki kısa işle Adana'ya gelen ve biri Baştepeli'nin ardından olmak üzere iki ikincilik elde eden Deli Çire'nin kazanmasını bekliyorum. Ancak maiden bir yarış diye düşünenler ve yanına tay yazmak isteyenler sırasıyla Nikka, Niltuğ ve Ekselanslarınkızı'nı değerlendirebilirler.
3.AYAK: Bursa'dan sonra gittiği Ankara'da bir yarış kazanan ardından sert rakipler yanında 6. kalan Necati Dayı favorim. Grubun en istikrarlı safkanlarından olan Alpsoy en yakın rakibidir. Bu ikiliden sonra Salur ve Koryürek düşünülebilir. Sürpriz Tugaycan.
4.AYAK: Costanstantin ve Kızzuwatna ikilisini Aytunga zorlayabilir. Bence altılılar için bu üç safkan yeterli.
5.AYAK: Birbirine denk güçlerin bu mücadelesinde 8'inde Ankara'da yaptığı 800'lük kısa işini beğendiğim, ardından yine bu kez Adana'da 800 metrelik bir iş yapan ancak fazla sıkılmayan Thelma başta tutulması gereken safkandır. Kalanta son üçüncülüğü ile düzeldiğini gösterdi, kesinlikle altılılarda bulunmalı. Sunny Lone, Şijer ve Silverray bu iki safkandan sonra değerlendirilmeli.
6.AYAK: Ankara'da hazırlanıp arada Bursa'da bir koşu gören ve ardından Adana'ya gelen Tunçoğlu uygun rakipler yanında oldukça şanslıdır. İkinci olduğu yarıştan sonra kazanan ve formunu devam ettiren Efemir'e de muhakkak bir çarpı atın. Düzelen Orhancan, Ankara'daki son yarışını kazanan Demirkanbey, Adana'daki ilk startında kolay birinciliğe uzanan Mavikurt en ufak hatayı affetmez.