Skorer Ahh Azize... Vahh Azize

Ahh Azize... Vahh Azize

22.08.2008 - 00:15 | Son Güncellenme:

Pekin Olimpiyat Oyunları’nda hüznü ve sevinci bir arada yaşadık. Tekvandoda aynı güne sığdırdığımız iki madalya ile mutlu olurken, altına çok yaklaşan ve bitime sadece 17 saniye kala verdiği tek puanla gümüşte kalan Azize Tanrıkulu üzüntümüz oldu

Ahh Azize... Vahh Azize

Serbest güreşte Ramazan Şahin’in kazandırdığı altın madalya ile moral bulan Türk sporu kıyısına kadar geldiği ikinci altın madalyayı Azize Tanrıkulu ile son saniyelerde kaçırdı.
Pekin’de dün başlayan tekvandoda bayanlar 57 kilo temsilcimiz Azize Tanrıkulu, ilk turda Malezyalı rakibi Teo Elaine’yi 7-4 yenerek fırtına gibi bir başlangıç yaptı. İkinci turda dünyaca ünlü ABD’li Lopez kardeşlerden Diana Lopez ile eşleşen sporcumuz bu zorlu maçı da 2-1 kazanarak yarı finale ismini yazdırdı. Yarı finalde Hırvat Martina Zubcic’i de özellikle üçüncü ve son periyottaki nefes kesen şovuyla saf dışı bırakan Azize Tanrıkulu finale adını yazdırarak altın madalya mücadelesi yapmaya hak kazandı.
Finalde Dünya Şampiyonu Koreli Lim Sujeong’un karşısına çıkan sporcumuz müsabakaya oldukça kontrollü başladı. İlk periyotta rakibine iki ihtar aldırmayı başaran Azize bir puanlık avantaj yakalamış oldu. İkinci periyotta bu kez rakibi 1 puan almayı başarınca skor eşitlenmiş oldu.  Üçüncü ve son periyotta bir türlü puan alıcı vuruş yapamayan sporcumuz bitime sadece 17 saniye kala  kaptırdığı 1 puanla altına veda ederek, gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı.

Gözyaşları sel oldu
Karşılaşmadan sonra kaçırdığı altın madalya şokunu bir süre üstünden atamayan Azize Tanrıkulu gözyaşlarına boğuldu. Çok büyük bir fırsatı kaçırdığını ve altın madalyayı şansız bir şekilde kaybettiğini belirten Tanrıkulu, “Böyle bitmemeliydi. Ülkeme ikinci altını hediye edebilmek için çok uğraştım ama olmadı. İnşallah ağabeyim Bahri Tanrıkulu benim yapamadığımı yapar ve olimpiyat altınını kapar. Tek tesellim o olur” dedi.


Tazegül’den bronz
Erkekler 68 kilo tekvandoda temsilcimiz Servet Tazegül ilk maçında Kübalı Gessler Viera’yı 4-3 mağlup ettikten sonra ikinci turda Koreli Taejin Son ile karşılaştı . Bu maçı 1-0 kaybeden sporcumuz repesaj maçlarına kaldı. Önce Hollandalı Dennis Bekers’i 3-2’lik skorla geçen Tazegül, Perulu Peter Lopez’i de 1-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Ahh Azize... Vahh Azize