Beşiktaş Ahmet Nur Çebi: "Ronaldinho Beşiktaş'ı istiyor..."

Ahmet Nur Çebi: "Ronaldinho Beşiktaş'ı istiyor..."

24.08.2014 - 17:37 | Son Güncellenme:

Beşiktaş İkinci Başkanı ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi, TRTSPOR’da yayınlanan ‘İşte Goool’ programında açıklamalar yaptı.

Ahmet Nur Çebi: Ronaldinho Beşiktaşı istiyor...

İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi, TRTSPOR’da yayınlanan Gökhan Telkenar ile İşte Goool programında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte o özel röportajdan öne çıkanlar;

‘Çok iyi bir sağ bek ve 10 numara alacağız’

Ne zaman gelecek?


Bu hafta olmasa önümüzdeki hafta. Transfer bitmeden gelecek. Çok iyileri gelecek. Buradan müjde verebilirim Beşiktaş taraftarlarına. Keyif alacakları iki tane futbolcu buraya gelecek. İsimler benim kafamda. Belki yarın.

‘Şimdi Ronaldinho Beşiktaş’ı istiyor ama ona ihtiyacımız yok. Ronaldinho transferini bitiremeyen Ahmet Nur Çebi’nin Demba Ba’yı bitirdiğini kimse konuşmuyor’


Taraftarın keyifle izlediği bir isimde Demba Ba. Futboluyla olsun kişiliğiyle olsun örnek bir futbolcu. Ronaldinho transferinde yaşanan sıkıntılardan sonra Demba Ba transferi nasıl gerçekleşti?

Ronaldinho ile ilgili çokta konuşmamak lazım ama halen abisi burada ve benimle görüşüp Beşiktaş’a futbolcunun gelmeyi çok istediğini söyledi. Bende bunun artık hiçbir zaman olmayacağını. Beşiktaş’ın kendisine geçen sene ihtiyacı olduğunu. Bu sene artık ihtiyacı kalmadığını söyledim. Çünkü artık bizde çok iyi bir on numarayı bitirmek üzereyiz. Dolayısıyla ihtiyacımız yok. Ve o gün konuştuğumuz ücretlerin yarısına bile gelmiyor bugün hazır olduğunu ifade etti ama maalesef bitti.

Şimdi bir Demba Ba transferi yapıldı. O gün Ronaldinho’yu bitiremeyen Ahmet Nur Çebi’nin bugünde Demba Ba’yı bitirdiğini kimse telaffuz etmiyor. Herkesin konuştuğu şu. Ronaldinho, Ahmet Nur Çebi beceremedi. Şunu yapamadı. Bunu yapamadı. Transfer. Her transfer çektiğim şu. Adı üstünde transfer görüşmesi. Görüşüyorsunuz. Anlaşamayabilirsiniz. Demba Ba ile ilgili gerçekten çok mücadele verdik. Sayın başkan kulübü ile çok uğraştı. Ama özellikle ben topçuyu ikna etmek adına çok özel emekler verdim. Kendisinin Umre’de dönüşünü bekledim Londra’da. Oruç tutuyordu, Allah kabul etsin. Sahur vaktine kadar bu işi bitirelim dedim. Söyledim bir daha söylüyorum. Sahurdan evvel el sıkıştık ve Demba Ba’yı buraya getirdik. Çok ta keyifli bir karakteri var. Beşiktaş’a yakışıyor. Bizlere yakışıyor. İnşallah daha iyi olacak. Demba Ba bu.

Bir de Gökhan Töre transferini yaptık. Gökhan geçen sene sıkıntılar yaşayan çocuğumuzdu. Şimdi o benim oğlum gibi. Biz onunla el sıkıştık. Sarıldık. Çok daha yukarıya doğru çıkacağına söz verdi. Onun transferi de çok zor oldu. Demba Ba transferinde istenilen rakam 11.5 milyon Euro’dan biz 6.5’a bitirdik. Bugün artık bunları konuşabiliriz. 7.5 milyon Euro’ydu Gökhan Töre’yi de 4.5’a bitirdik. Gökhan iki nokta küsurun üzerinde fazla paralar istiyordu. Onu 1.5, 1.600’e çektik. Demba Ba’nın istediği ücret 3.800’dü onu 2.750’ye çektik. Hem onları getirdik, hem de Beşiktaş’ı menfaatine bileceği rakamlar olsun dedim. Mücadele, alın teri verildi. Gökhan’dan ben bu sene mesela çok umutluyum. Herkes Demba Ba’yı seyretmekten keyif aldığını söylüyor. Ben Gökhan’ın da seyretmekten keyif alacağımıza inanıyorum. Mustafa Pekdemek bana göre sıfır transfer. Ben bakıyorum Demba Ba, Mustafa Pekdemek benim için aynı. Belki benim için öyle. Bilmiyorum. Hepsini çocuklarım gibi görüyorum. Tolgası, Velisi, Atibası, Oğuzhan’ı, Olcay’ı, Mustafa Pekdemek. Kerim Frei geliyor arkadan. Çok genç bir çocuk. Göreceksiniz. O da çok iyi gelecek. Cenk. Müthiş çocuklar var. Onlar benim çocuklarım ve çok iyi olacaklar.

Gökhan Töre’yi konuşmuşken basında haberler çıktı. İmza atma sırasında Gökhan Töre’yi azarladığınıza dair?


Şimdi ben hem onun başkanıyım orada. Onun ötesinde biz onunla baba oğul anlaşması yaptık. Dolayısıyla belki de o baba oğul anlaşmasının akabinde öyle bir havaya girmiş olabilirim. Ama ben çocuklarımı azarlamam. Mümkün değil. Onlar bir de çok saygın çocuklar. Camia için çok değerli çocuklar. Biz onlara öyle davranamayız. Ama biraz kızmış olabilirim. Pazarlıkta biri çok yormuştur. Olabilir. Biraz pazarlığın nazında da vardır bu iş. Öyledir. Öteki türlü mümkün değil.

Demba Ba’ya dönecek olursak Beşiktaş ile ilgili taraftarla ilgili azıcık kafasında bir şeyler oluşmuştur. Konuştuğunuzda neler söylüyor mesela? Beşiktaş için taraftar için neler söylüyor?

Bir defa burada çok mutlu yaşayacağını artık kabul etmiş. Önce acabaları bitmiş kafasında. Beşiktaş taraftarına zaten Demba ba değil kimi getir, Messi’yi getirseniz getirin kabullenmek zorunda büyüklüğünü. Hiperaktif bir taraftarımız var. Herkes keyif alır. Ben alıyorum. Dolayısıyla taraftarda keyif alıyordur.

Gelenler kadar gidenler de, gidecek olan isimler de merak ediliyor. Holosko ve Gökhan Süzen kadro dışı kaldı. Gökhan Süzen’in Balıkesir’e, Holosko’nun da Ç.Rize’ye gideceği konuşuluyor. Bu iki kulüpten size böyle bir teklif geldi mi?

Başka kulüplerden de var. Şartlar uygun olursa evet. Hangisi Beşiktaş’a katkı verecekse, hangi kulüp maddi anlamda onlar futbolcularımızı alıp, gidebilirler bu isimleri. Doğrudur.

‘Fenerbahçe-Galatasaray maçları beni ilgilendirmiyor’

Pazartesi Fenerbahçe ile Galatasaray Süper Kupa için karşı karşıya gelecekler. Manisa’da. Soma’da hayatını kaybedenlerin aileleri için. Geliri oraya bağışlanacak. Nasıl bir maç olur?

Fenerbahçe ile Galatasaray’ın maçları beni hiç ilgilendirmiyor. Hiçbir şekilde ilgilenmiyorum. Ancak Soma olması nedeniyle maça gidecek kişilere biraz daha fazla stadı doldurup, Soma’da ki şehitlerimize katkı vermelerini çok isterim, arzu ederim. Başka türlü bir ilgim yok, Soma’nın dışında maçla.

‘Fenerbahçe’yi yedeklerimizle yendik büyük keyifti’

Yine Soma yararına bir turnuvada yer aldı yakın zamanda Beşiktaş ve şampiyon oldu
Beşiktaş’ın büyüklüğü zaten orada başlamıştı kendini göstermeye. Çok da abartmak istemiyorum tabi. Evet geçen senelere göre iyiyiz daha da iyi olacağız. Ama o maç beni çok ümitlendirmişti. Fenerbahçe’yi yedeklerinizle yeniyorsunuz. Arkasından Chelsea, Fenerbahçe’yi 2-0 yeniyor ve siz çıkıp o Chelsea’yi 1-0 yeniyorsunuz. Büyük keyifti. Allah yaşattı bana. Keyifliydi. Başka söyleyecek bir şeyim yok bu konuda.

‘Bu sene şampiyon olacağız 2.’lik Hayalimiz yok’


Beşiktaş bu sene nerede bitirirse başarı olur Beşiktaş için?


Beşiktaş şampiyon olacak bu sene. Ben çocuklarıma onu söyledim. Hayal bile etmeyin ikinciliği dedim. Amaç koydum, söyledim konuşmanın başında da size. Amacımız şampiyon olmak. Başka bir şey düşünmeyin dedim ve de olacak.

Dördüncü yıldızı Galatasaray ve Fenerbahçe’ye taktırmayız

Beşiktaş Vodafone Arena’ya şampiyon olarak mı gidecek? İlk maçını şampiyon olarak mı oynayacak?

Tabi ki. Hedefimiz o. Ben başka bir şey düşünmek istemiyorum. Ama bu futboldur sonuçta. Üç tane sonuç var. Galibiyet, mağlubiyet. Mücadele edeceğiz. Ama ben bu sene Beşiktaş’ı çok fazla şanslı görüyorum. Başımıza büyük kazalar, belalar, sakatlıklar gelmezse tabi. Geçen sene Galatasaray maçında yaşadığımız, 4 maç sahamız kapandı. Çok sakatlarımız oldu. İnşallah bu tür aksilikler olmazsa, Allah’ta yanımızda olursa Beşiktaş’ta bu sene şampiyon. Dördüncü yıldızı Galatasaray ve Fenerbahçe’ye taktırtmamak için elimizden ne geliyorsa yapacağız.