Aksal Yavuz

Aksal Yavuz

aksalyavuz@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Antalya’da oynanan ‘U19 Gelişim Ligi’nde gözler yıldız adayı genç yeteneklerin üzerinde idi…
Trabzonspor başta olmak üzere Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Kasımpaşa yetenekli oyunculara sahip, hatta diğer kulüplerimizde…
**
Doğrusunu söylemek gerekirse, boyumuzun ölçüsünü aldığımız Avrupa Şampiyonasından sonra Trabzonspor’un şampiyon olduğu turnuvada gelecek vaat eden gençleri izlemek büyük keyif verdi.
( Yeri gelmişken; Trabzonspor’un teknik ekibini ve şampiyon gençlerini kutlar, darısı ağabeylerinin başına ve aynı başarıyı A Takımda yaşamaları dileklerimizle…)
**
Evet, yetenekli oyuncularımız var olmasına var da…
Gençlerin kaçını ilerleyen yıllar A takımlarında oynarken görebileceğiz sorusu akla gelip, kafaları kurcalamıyor değil!
Bütün mesele de bu ya, örnekleri çoktur zira…
Oldu, olacak denilen birçok yıldız adayı oyuncu, ya yolun başında ya da yolun ortasında kaybolup gitti, sessiz sedasız, kimse bir anlam veremeden-neyin ne olduğu tam olarak anlaşılmadan!
**
Bakınız ilgili konuda uzman olan Horst Vetten ne diyor:
“ Bazı kişiler ve medya, yıldız adayı olan yetenekli bir futbolcuya hiper bir kişilik profili çizer ve o kişilik profili açısından topluma sunmaya başlar. Medya üzerinden servis edilen bu kişilik profilini okuyan, duyan futbolcu farkında olmadan o hiper kişilik profiline uygun davranışlar, değerlilikler geliştirmeye, taleplerde bulunmaya başlar. Zaman içerisinde futbolcunun gerçek kişiliğiyle, bazılarının servis ettiği hiper kişilik profili futbolcunun bilinçaltında çatışmaya başlar. Eğer farkına varılıp, futbolcuya ilgili konuda uzman yardımı verdirilemezse, futbolcu kişilik parçalanmasına varan mental ve ruhsal bozulmalar ortaya çıkar”
**
Dememiz o:
Aman dikkat! Övgüde kantarın topuzunu kaçırmayalım…
**
Dip not:
‘U 19 Gelişim Ligi’nde alt yapısı İstanbul Bağlarbaşı Spor Kulübü olan 7 oyuncunun farklı takımlarda forma giydiklerini, o anlamda Bağlarbaşıspor yönetiminin ve teknik ekibinin koca bir alkışı hak ettiklerini ayrıca belirtelim.