Aksal Yavuz

Aksal Yavuz

aksalyavuz@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Haftalar ilerledikçe, kadrolar şekillendikçe takımlardaki eksikler, sorunlar gün gibi ortaya çıkıyor. Gerçi sezon başlamadan Trabzonspor’un sol (bek) tarafta sıkıntı yaşayacağını, bordo-mavili takımın en zayıf halkası olacağını yedi düvel tahmin ediyordu da...
Rakip forvetlerin elini kolunu sallaya sallaya geçtikleri, diğer bir deyişle otobana çevirdikleri sol tarafı Denswil’e teslim etti Abdullah hoca... Vasatın üstünde oynadı Hollandalı.. Derler ya hani, “Gelecek maçlara bakacağız”, o anlamda biz de gelecek haftalara bakacağız!
Siz bakmayın karşılaşmanın 0-1 bittiğine... Evet, Trabzonspor beklenen, istenen oyunu oynamadı ama o kadar pozisyonlara girdiler ki, ne saymakla ne de yazmakla biter.
Ertuğrul’un da hakkını teslim edelim; bir kaleci bir maça ne kadar etki yapar, takım arkadaşlarını nasıl ayakta tutar, dün onun dersini verdi. İnanılmaz kurtarışlara imza attı Kasımpaşa’nın kalecisi...
Bordo-mavili takımın orta sahası, kaliteli ayaklara sahip olmasına rağmen, rakipler pas bağlantılarını kestiği zaman ve presle karşılaştıklarında büyük sıkıntı yaşayabiliyorlar. Dün yaşadıkları gibi...
Örneğin Berat çok etkisizdi. Yerine oyuna dahil edilen Parmak’ın sakatlık sonrası futbola başladığı yere çekilen Abdülkadir Ömür, verdiği keskin tıraş bıçağındaki paslar oyuna hem hareketlik getirdi hem de galibiyet golünü. Ömür, eskilerden kesitler sundu.
Gol öncesi Ömür, Nwakaeme ve Bakasetas’ın paslaşması, çalışması anonim, limited ve kollektif şirketleri hatırlattı desek abartmış olmayız!
Uzun lafın kısası, Trabzonspor dün Ertuğrul’u bir kez geçebildi, Bakasetas’ın ayağından çıkan füzeye de yapacağı fazla bir şeyi yoktu.