Aksal Yavuz

Aksal Yavuz

aksalyavuz@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Şampiyonluk yolunda kara gözüktü, limana çok az mesafe kaldı!
Fındık dalları yeşillenmeden, Trabzonsporluların ikamet ettiği her yerde şimdiden bordo ve mavi renkler açmaya başlamış bile… Anlaşılan; yıllar sonra şampiyon olacak Trabzonspor’un kutlamaları da yıllarca konuşulacak, dilden dile anlatılacak.
Şampiyonluktan konu açılmışken; kutlamalarda silahla atış yapılmaması rica olunur! Zira hiçbir şampiyonluk insan canından değerli değildir!
Maça gelince…
İlk yarının kısa bir özetini yapacak olursak; bir hafta önce Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor’a ne yapmışsa, Kayserispor da Trabzonspor’a benzerini yapmaya çalıştı. Hata yapmaya zorladılar, başarılı da oldular, çok da etkili oynadılar. Siz bakmayın sarı-kırmızlıların iki attığına, attığından fazlasını kaçırdılar.
İlk 10 dakikadan sonra sazı eline alan taraf Hikmet hocanın öğrencileri oldu. Bakasetas ile Ömür’ün orta sahada silik oyunu, Nwakaeme ve Visca’ya uygulanan kademeli savunma anlayışı, defansta yapılan inanılmaz hatalar, elini kolunu bağladı Trabzonspor’un…
Böyle bir skoru Trabzonsporlular, Kayserisporlular da karşılarında böyle bir Trabzonspor’u bulacaklarını rüyalarında görseler inanmazlardı!
Djaniny’nin oyuna girmesiyle bambaşka bir kimliğe büründü bordo-mavililer. İlk yarıdaki renksiz oyundan çok renkli ve çok yönlü oyuna geçtiler. Ne zaman nerede ne yapacağı belli olmayan Djaniny’nin yaptığı toplu ve topsuz koşular Kayserispor’un oyun ayarlarıyla oynadı; attı attırdı… Takım arkadaşlarının enerjisini, oynama iştahını artırdı Djaniny…
İki takım da skora razı olmadı, yüksek tempoda oynadılar, inanılmaz keyif verdiler. Trabzonspor’un atamadıkları, Lung’un mükemmel kurtarışları.. Trabzonspor’un iki, Kayserispor’un bir topu direkte patladı…
Bastıran, rakibi bunaltan, galibiyet arayan Trabzonspor... Son dakika kazanılan penaltı sonrası Nwakaeme ile son noktayı koydular; şampiyonluk yükleniyor!