Aksal Yavuz

Aksal Yavuz

aksalyavuz@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Futbolda ‘3T’; teşhis, tespit, tedavi!
Trabzonsporlular için hiç de kolay geçmedi bu süreç, ne çektiklerini neler yaşadıklarını bir Allah bilir, bir de onlar...
Abdullah Avcı’nın camiaya verdiği mesajlar eşliğinde tam bir yıl evvel başlattığı kasket sinerjisi; süreci hızlandırarak buralara gelindi.
Maçla ilgili yazacaklarımıza gelince...
Karşılaşmaya Adana Demirspor, etkili başlayan taraftı. İlk 15 dakika Trabzonspor’a sahanın her tarafında pres yapıp, topla oynamasına müsaade etmediler... Avcı’nın öğrencileri ne zaman top yorulmaz, oyuncu yorulur anlayışıyla oynamaya, prese presle karşılık vermeye başladı, hem oyunda dengeyi kurdular, hem de golü buldular.
Siopis ve Berat’ın orta sahada atom karınca gibi mücadele etmesi, sağ bekte Dorukhan’ın güven veren oyunu ve Abdülkadir Ömür ile uyumu, Nwakaeme’nin bir gol için topa çifte kavrulmuş vuruşu!
Milyonlarca Trabzonsporlunun sözleşmesinin yenilenmesini dört gözle beklediği Nwakaeme’nin, kadife ayaklı Hamsik’in önüne indirdiği, adeta ‘al da at’ dediği (pozisyonu gole çeviren Hamsik’in de hakkını teslim edelim) hakikaten tam bir lider Nijeryalı... Kaptan Uğurcan Çakır gibi...
Trabzonspor, tribünleri dolduran binlerce seyircinin ‘Şampiyon Trabzonspor’ tezahüratları eşliğinde çok iyi oynadı, oyunun kontrolü hep onlarda idi, zaman zaman ayağa isabetli pas alışverişleri, oyunu hızlandırmaları ve soğutmaları!
Özetle bordo-mavili ekip dün bir engeli daha geçti; yediden yetmişe herkes çok mutlu. Ee, yıllardır cefa çektiler, şimdi de sefasını sürmeye başlasınlar artık!