Aksal Yavuz

Aksal Yavuz

aksalyavuz@hotmail.com

Tüm Yazıları

Trabzonspor için 2 ayaklı kupa maçının ilk ayağı kadar, 2. Yarıya moralli başlamaları adına çok önemliydi Y. Denizlispor karşılaşması.

Takımının başında teknik adam olarak sahaya ilk kez çıkan Hüseyin Çimşir için de anlamlı bir geceydi. Ndiaye’nin performansı-uyumu-katkısı da merak konusuydu aynı zamanda.

Bordo-mavili takımın 2-0 kazandığına bakmayın, iki topu direkte patladı, kaçırdıkları saymakla bitmez!

Ha, çok mu iyi oynadılar?

Uzun aradan sonra oynanan maçlar zordur diyerek devam edelim.

Zaman zaman etkili oynadılar, bazı bölümlerde oyun üstünlüğünü rakibe vermiş olsalar da, Y. Denizlispor adına ‘bu da kaçar mı?’ diyeceğimiz pozisyon yok gibiydi. Girilen bir-iki pozisyon Trabzonspor defansının yaptığı hatalardandı!

Haberin Devamı

Peşinen söyleyelim:

Çiçeği burnunda Ndiaye, Trabzonspor’un orta sahasına adeta hayat vermiş!

Rakip ataklara dalgakıran olması, orta sahayı derleyip toparlaması, topla rakip sahaya su gibi akması; bir diğer ifadeyle şemsiye gibi açılıp-kapanan oyun anlayışı!

Bir oyuncu bir takıma bu derece katkı sağlayabiliyorsa, defansa alınacak iyi bir stoperin Trabzonspor’un havasını nasıl değiştirebileceğini düşünün?

Dememiz o, Trabzonspor’un mutlaka iyi bir stoper alması gerekir, hem de en kısa zamanda… Zira Trabzonspor defansı çok ama çok hata yapıyor. Çıkarken kaptırılan toplar, kademe hataları, alan ve adam savunması inanılır gibi değil!

Orta saha ve forvet tabir caizse ateş ediyor, defans hataları; hasta ve sağlam fark etmeksizin Trabzonsporluların ateşini iyice yükseltiyor, yükseltmeye de devam edeceğe benziyor..!

Gecenin etkili oyuncularından biri Trabzonsporluların ‘bay beyin’ adını taktıkları Nwakaeme idi.  Direkte patlayan şutunun yanı sıra attığı gol hakikaten enfesti. Gecenin ayazında Trabzonsporluların içini ısıtan çok güzel hareketlerdi desek yeridir! 

Sörloth?

Trabzonspor’dan kazandığı para, anasının at sütü gibi helal olsun; kuzeyin çocuğu hem atıyor hem attırıyor! Sosa’nın attığı golde katkısı çok büyüktü! Topa hamlesi kaleci Tolgahan’ı yanılttı, elini-kolunu bağladı, hareketsiz kalmasını sağladı Y. Denizlisporlu kalecinin..

Haberin Devamı

Trabzonspor’un dün gece bazı bölümlerde etkisiz olmasının nedeni; sağ kanadının hiç çalışmaması ve sol bekinin olmamasından kaynaklı. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bir oyuncu ( Ndiaye) oyuna kadar katkı yapabiliyorsa, sol bek ve sağ açıksız Trabzonspor’un bazı bölümlerde oyun üstünlüğünü rakibe vermesi kadar doğal bir şey olamaz… E, stoperler de çabası…  

Netice itibariyle Hüseyin hoca iyi başladı, hem ligde kaybedilen maçın rövanşını almış oldular hem Kasımpaşa maçı öncesi onlar için iyi bir moral oldu hem de kupada oynanacak ikinci maç için büyük bir avantaj sağlamış oldular…

Sol bek, sağ açık mevcut kadro içinde giderilir ( var da zaten) amma velakin şampiyonluğa giden yol iyi bir stopersiz çok sıkıntılı geçer!