Aksal Yavuz

Aksal Yavuz

aksalyavuz@hotmail.com

Tüm Yazıları

Biz de birkaç gün mola verdik, kafayı boşaltalım istedik!

Şartlar ne olursa olsun, tatil için önceliğimiz her daim Karadeniz olmuştur; güneş deseniz var, yağmur isteseniz var, deniz ve orman dileseniz o da var, daha ne olsun!

Sahile yakın yerlerde biraz nem oluyor ama olacak o kadar.

 ** 

Başından duman eksik olmayan yaylalar doğal klima; ortam serin, rüzgâr püfür püfür! Çam ağaçlarının altında, ağaçların arasında yalınayak gezip-dolaşmak ömre bedel…

 **

Denizi anlatmaya gerek yok, adı üstünde Karadeniz… Bazen sütliman, arada bir kararıp, dalgalanıp kafası bozuluyor; sahili toz duman!

Haberin Devamı

 **

Balık eskisi kadar bol olmasa bile, ikili ilişkileriniz iyiyse oltayla balık tutanlar ile ‘balığa doydum’ dersiniz. Aksi halde deniz denince; sadece yüzdüm, güneşlendim deyip geçiştirirsiniz..!

 **

Kahvaltılığı meşhurdur bölgemin. Değişik tadı vardır peynirin, çökeleğin, kaygananın, tereyağının, yeme yanından yat. Vakfıkebir ekmeği olmazsa ‘olmaz’ ama…

 **

Namı dünyayı saran Akçaabat köftesinin, dilden dile anlatılan Görele ve Tirebolu pidesinin, pişirildikten sonra, yemeye başlamadan evvel metrelerce uzatılan kuymağın lezzetini anlatmaya kelime yetmez, anı yaşamak gerekir.  

 **

Gezdiğiniz her yerde, yediğiniz her masada konu dolanıp Trabzonspor’a gelir-getirilir.

İlimde, ilçemde, beldemde, gazetelerin spor sayfasından okunmaya başlayan bölgemde mevzu Trabzonspor’dan başka olmaz-olamaz herhalde!

Anlayacağınız; her sofrada, masada su ve ekmeğin yeri olduğu kadar Trabzonspor’un da yeri vardır... Üçünden biri olmayınca bir eksiksiniz demektir, aileden birinin eksikliğinin hissedildiği gibi!

 **

Trabzonsporluların Abdullah Avcı’ya güvendiklerini-inandıklarını peşinen söyleyelim, hatta yapılan transferlerin beklentileri daha da yükselttiğini…

Hamsik, Gervinho ve Peres transferlerinden sonra yediden yetmişe her Trabzonsporlu şampiyonluğa odaklanmış durumda. Kaliteli bir golcü ( mutlaka alınacak) bir de sol bek alındığında, kulübe de yerli, yetenekli genç oyuncularla donatıldığında değmeyin bordo-mavililerin keyfine..

Haberin Devamı

 **

7/24 Trabzonspor’u konuşanlar, takımlarıyla buluşacağı ve liglerin başlayacağı günü iple çekiyorlar.   

Haksız da sayılmazlar hani, zira o kadar çok özlemişler ki…

Uzun bir aradan sonra bu kavuşmanın ne denli olacağını, skora etki yapacak iyi bir golcü ve kaliteli bir sol bek alındığında, arkasında milyonlarca seveni olan Trabzonspor’un ligde neler yapacağını tahmin etmek için kâhin olmaya gerek yok.