Aksal Yavuz

Aksal Yavuz

aksalyavuz@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

VavaCars Fatih Karagümrük’ün 60, Trabzonspor’un uzatmalar dahil 90 küsür dakika kaleye bulan isabetli şutu yoktu. Maçın mutlak favorisinin bir tane vardı, o da gümrüğe değil Ali Şansalan’a takıldı.
Bu ana dek böyle bir karşılaşma gördünüz mü, duydunuz mu? Üstelik bu maçı tribünde izlemenin bedeli Trabzonsporlulara 545 TL idi.
İki takım oyuncularına haksızlık etmeyelim, kaleyi bulan topları yoktu ancak ilk yarı Trabzonspor’un iki, F. Karagümrük’ün bir topu direkten döndü.
Bordo-mavili oyuncuların ikinci yarı futbol yerine yad elleri oynadığı bölümde ev sahibi takımın bir, iki atağına kaleci Uğurcan, dur demeseydi…
F. Karagümrük’ü anlarız, gücü belli, ya Trabzonsporlu oyunculara ne demeli? Koca ligde belki de en rahat galip gelebilecekleri, üç puanı cebe indirip Trabzon’a dönecekleri, taraftara moral verecekleri hafta önlerinde kapı gibi dururken, pozisyona dahi giremeden haftayı galibiyetsiz kapatmaları, hakikaten şaka gibi!
Şu iyi oynadı, bu iyi mücadele etti diyebileceğimiz bir oyuncu yoktu sahada. Kısıtlı imkanlar dahilinde oynayan F. Karagümrük’ün karşısına 3. Ligden bir takım çıkmış olsaydı, pozisyonu olurdu, kaleyi bulurdu.
83’te Onuachu’nun attığı, hakemin faul diyerek iptal ettiği gol var ki, Trabzonspor’un kaleyi bulan tek topu; sabah, öğlen, akşam günde üç öğün tartışılması gereken bir pozisyon. Bu pozisyona ne sahada oynayanlardan ne de kulübede oturanlardan bir Allah kulunun tepki vermemesi? Düşünebiliyor musunuz benzer pozisyonun üç büyük takımdan birinin başına geldiğini, hakemin o golü vermediğini!
Tabi ki böyle bir karşılaşmanın mazereti olamaz, olmamalı da… Zira Trabzonspor gibi bir takımın oyuncuları, belediye gazozu adı altında turnuvaya da katılmış olsa, giydiği formanın, taşıdığı armanın hakkını vermeli, bu kadar vurdumduymaz olunmamalı…
Rakibi küçümsersen, oynamadan, mücadele etmeden üç puan cebe indiririm diye düşünürsen, rakip kim olursa olsun boyunun ölçüsünü alır!
Bu arada; Bakasetas’ın Trabzonspor için ne kadar önemli oyuncu olduğu dün bir kez daha anlaşıldı…