Galatasaray Al Hilal, Gomis'i kaptı!

Al Hilal, Gomis'i kaptı!

22.08.2018 - 22:45 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan ekibi Al Hilal, Galatasaray ile anlaşma sağladı, Fransız golcü Bafetimbi Gomis'i renklerine bağladı.

Al Hilal, Gomisi kaptı

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı takım zam isteğini geri çevirdiği Bafetimbi Gomis’i Al Hilal’a sattı. Uzun süren pazarlıklar sonrası transferi gerçekleşen yıldız oyuncu için Suudi Arabistan ekibinin 6 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği öğrenildi. Fransız yıldız ise Al Hilal’dan üç yıllık 18 milyon euro alacak.

Galatasaray Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis’i Al Hilal’e sattı. Suudi Arabistan kulübü yıldız futbolcu için Galatasaray’a 6 milyon euro ödeyecek.

Feghouli’ye de talip olan Suudi ekibi yetkilileri dün Four Seasons Otel’de önce 2. Başkan Abdurrahim Albayrak ile masaya oturdu. Galatasaray 4.5 milyon euro teklif eden Arap ekibinden 7 milyon euro istedi. Kıran kırana süren pazarlıklar sonunda taraflar 6 milyon euroda anlaştı.

Haberin Devamı

2 günlük izinde Fransa’ya giden ve dün öğleden sonra İstanbul’a dönüp akşam antrenmana çıkan Gomis için menajeri Mendy Araplar’la masaya oturdu. Gomis de senelik 6 milyon eurodan 3 senelik astronomik teklifi kabul etti. Gomis 3 sene için toplam 18 milyon euro alacak. Galatasaray’dan zam isteği geri çevrildiği için mutsuz ve isteksiz olan Gomis kendisine yapılan cazip öneriyi değerlendirme kararı aldı.

Galatasaray geçen sene Swensea’den 2.5 milyon euro bonservis ödeyerek aldığı Gomis’e imza parasıyla beraber 1 sene içinde 6.4 milyon euro ödemişti. Kalması halinde 2 sene için toplamda 6.7 milyon euro alacak olan Gomis’i satarak Galatasaray hem bu paradan kurtuldu hem de yeni transferler için kaynak yarattı. Al-sat dengesi yüzünden maliyeti yüksek ve aynı zamanda Teknik Direktör Fatih Terim’in sistemine uygun olmayan isimlerin üzerini çizen sarı-kırmızılıların eli bu satışla beraber güçlendi.

Feghouli gitmedi

Al Hilal’in teklif götürdüğü bir diğer isim Feghouli ise Suudi ekibiyle anlaşamadı. Cezayirli futbolcunun 5 senelik anlaşma istediği ve her sene için 5.5 milyon euro talep ettiği bildirildi.

29: Bafetimbi Gomis Galatasaray’da 1 sezon geçirirken kalıcı izler bıraktı. Fransız golcü geçen sezon 29 gol atarak krallık tablosunda ilk sırayı alırken Fenerbahçeli Alex’e ait bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu unvanını da eline geçirdi.

Haberin Devamı