İtalya Serie A Alberto Bartali, Ternana’yı uçurdu

Alberto Bartali, Ternana’yı uçurdu

08.04.2021 - 11:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray’ın 2018-19 şampiyonluğunda pay sahibi olan kondisyoner Alberto Bartali’nin, teknik direktörlüğünü Lucarelli’nin yaptığı takımı Ternana, Serie C’de bitime 5 hafta kala şampiyon olarak İtalya ikinci ligi Serie B’ye yükseldi.

Alberto Bartali, Ternana’yı uçurdu

Galatasaray’ın eski kondisyoneri Alberto Bartali, İtalya’da yeni takımıyla harikalar yarattı. Sezon başında ülkenin üçüncü ligi Serie C ekiplerinden Ternana ile çalışmaya başlayan ve teknik direktör Cristiano Lucarelli’nin ekibine dahil olan Bartali ile takımın formu zirvesine çıktı.

Haberin Devamı

Catania ve Palermo’ya fark attı
Teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki sarı-kırmızılı ekibin 2018-19 sezonunda yaşadığı şampiyonlukta önemli pay sahibi olan İtalyan kondisyoner, yeni takımında da şampiyonluk yaşadı. Bari, Catania ve Palermo gibi ülkenin köklü ekiplerinin bulunduğu ligde bitime 5 hafta kala rakiplerine fark atarak ilk sırayı garantileyen Ternana şampiyonluğunu ilan etti.

Alberto Bartali, Ternana’yı uçurdu

Avrupa’nın en iyilerinden
Ternana, tüm rakiplerine fark atarak şampiyon oldu ve İtalya 2. Ligi Serie B’ye yükseldi. 33 maçta 26 galibiyet 6 beraberlik 1 yenilgi ile Avrupa’daki tüm profesyonel liglerdeki kulüpler içinde en iyi takımlardan biri oldu. 33 maçta 87 gol atarken, kalesinde sadece 26 gol gördü.

Yeni hedef: Serie A
Takımın müthiş formundan dolayı kondisyoner Bartali’ye tebrik yağdı. Statta yapılan kutlama ile şampiyonluk kupası yeşil-kırmızılı ekibe teslim edildi, Terni kentinde taraftarlar sokaklara döküldü. Ternana yeni hedefini şimdiden Serie A olarak belirledi.

Haberin Devamı