Voleybol Ali Koç resmen açıkladı! Eda Erdem'in heykeli dikilecek

Ali Koç resmen açıkladı! Eda Erdem'in heykeli dikilecek

09.09.2023 - 11:53 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, olağanüstü tüzük tadili genel kurul toplantısında A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Fenerbahçe sporcusu Eda Erdem'in heykelinin dikileceğini açıkladı.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün olağanüstü tüzük tadili genel kurul toplantısı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştiriliyor. Genel kurulda konuşma gerçekleştiren Ali Koç, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı ve Fenerbahçe sporucusu Eda Erdem'in heykelinin dikileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Ali Koç, Filenin Sultanları'nın CEV Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısını kutlarken A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda forma giyen Fenerbahçeli voleybolcular Eda Erdem, Gizem Örge, Aslı Kalaç ve Melissa Vargas'ı özel olarak kutladı. Ali Koç'un konuşmalarını gerçekleştirdiği anlarda kongre üyeleri ismi sayılan voleybolcuları ve Filenin Sultanları'nı coşkuyla alkışladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kaptan Eda Erdem'in heykelinin dikileceğini duyurdu. Ali Koç, "Yönetim kuruluyla yaptığımız istişareler sonucunda Lefter, Can Bartu ve Alex'in ardından Eda Erdem'in de heykeli dikilecek. Kendisi de bilmiyordu şu an öğrendi. Japonya'ya gidiyorlar. Fenerbahçe sadece futbol kulübü değil spor kulübüdür." ifadelerini kulladı.

Haberin Devamı

Ali Koç resmen açıkladı Eda Erdemin heykeli dikilecek

DERNEK ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Milli takımda ve Fenerbahçe'de onlarca kupa kazanan Eda Erdem, Türk halkının kalbine taht kurdu. İstanbul Fenerbahçeliler Derneği, tecrübeli voleybolcu için heykel kampanyası başlattı.

Dernek, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gelin hep beraber TŪRKİYE'de bir ilki gerçekleştirelim. Dūnyanın en būyūk takımının kaptanı Eda ERDEM DÜNDAR'ın heykelini yapalım. Kadın ve başarılı sporcu olarak TÙRKÌYE'de bir ilk olacaktır. Būtūn FENERBAHÇE Derneklerimiz ile beraber gerçekleştirelim."

EDA ERDEM'DEN AÇIKLAMA

36 yaşındaki milli voleybolcu, Ali Koç'un açıklamasının ardından duygularını sosyal medya hesabından paylaştı. Eda Erdem paylaşımında, "İyi ki Fenerbahçeliyim, iyi ki Fenerbahçe’deyim diyerek, bu camiaya layık olabilme mücadelesiyle yaşadım hayatımın son 15 yılını. Başkanımız Sayın Ali Koç’un bugün genel kurul toplantısında yaptığı konuşmayı; kalbimde büyük bir gururla, içimde büyük bir heyecanla, gözlerim dolu dolu dinledim. Verdiğiniz değer, gösterdiğiniz kıymet ve her zaman sağladığınız desteğiniz için Büyük Fenerbahçe camiasına şükranlarımı sunuyorum. Bugün dünyanın en mutlu insanıyım. Çok teşekkürler. Saygı ve sevgilerimle" ifadelerini kullandı.

EDA ERDEM'İN FENERBAHÇE BAŞARILARI

Ayrıca sarı-lacivertli forma altında 3 Kupa Voley ve 4 Şampiyonlar Kupası’nda da başarıya ulaştı. 2008-2023 arası Fenerbahçe’de tam 16 kupa kazanan Eda Erdem, birçok bireysel ödüle de layık görüldü. 2023 Sultanlar Ligi en iyi orta oyuncusu, 2017 Sultanlar Ligi en iyi orta oyuncusu, 2017 Kupa Voley en değerli oyuncu, 2016 CEV Şampiyonlar Ligi en iyi orta oyuncusu, 2016 1. Lig en iyi orta oyuncusu, 2014 1. Ligi en iyi blokör, 2011 1. Lig en iyi smaçör, 2009 Süper Kupa MVP ödülleri dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Ali Koç resmen açıkladı Eda Erdemin heykeli dikilecek

A MİLLİ TAKIM İLE ŞAMPİONLUKLAR YAŞADI

A Milli Takımımız’da da kaptanlık görevini üstlenen deneyimli sporcu, ay-yıldızlı forma ile de ülke insanımıza voleybolu sevdiren isimlerin başında geldi. 2005’ten beri milli takımda olan Eda, 2009’da Avrupa 2.’liği, 2010 Avrupa Kadınlar Ligi 2.’liği, 2011 Avrupa Kadınlar Ligi 2.’liği, 2012’de Londra Olimpiyatları’na katılım, 2015 Avrupa Şampiyonası 4.’lüğü, 2017 Avrupa Şampiyonası 3.’lüğü, 2020 Tokyo Olimpiyatları Kıta Elemeleri Birinciliği ve en iyi orta oyuncu ödülü, 2021 Avrupa 3.’lüğü ve en iyi orta oyuncu ödülü gibi birbirinden değerli başarılar elde etti. Milli voleybolcu, 2022 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi'nde Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı ile 4. sırayı aldı. 2023 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi'nde Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı ile şampiyonluk yaşadı.

Haberin Devamı

2023 CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı ile şampiyonluk yaşadı.

FENERBAHÇE'DE 15. SENESİ

Sarı-lacivertli forma altında 15. senesini yaşayan Eda Erdem, sosyal medya hesaplarından özel bir paylaşım yapmıştı. Eda, "Çubuklu üstümde, çubuklu yüreğimde. Geride kalan 15 yıl… Hani eski bir resme bakarken, hani yılları sayar da insan… 6. Şampiyonluk ve Sarı Melekler. İşte öyle bir şey!" sözlerini kullanmıştı.

Ali Koç resmen açıkladı Eda Erdemin heykeli dikilecek