Milli Takım Almanya'da oynamıştı! Genç futbolcu Türk Milli Takımı'nı seçti

Almanya'da oynamıştı! Genç futbolcu Türk Milli Takımı'nı seçti

10.11.2022 - 18:56 | Son Güncellenme:

Ümit Milli Takımı'nda Teknik Direktör Tolunay Kafkas, Avustralya ve Polonya ile oynanacak özel maçların kadrolarını açıkladı. Kadroda bir detay dikkatleri çekti.

Almanyada oynamıştı Genç futbolcu Türk Milli Takımını seçti

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, milli takım kadrosunda aldığı dört isimle sürpriz yaptı. Arda Güler, Tayyip Talha Sanuç, Emirhan İlkhan ve Samet Akaydın ilk kez Ay-yıldız formayı giyecek.

Haberin Devamı

A Milli Takım'ın yanı sıra Ümit Milli Takımı'nın da kadrosu açıklandı. Kadroda sürpriz bir isim yer aldı.

ÜMİT MİLLİLER'DEN İKİ ÖZEL MAÇ

Bir sürpriz de Ümit Milli Takım'dan geldi. Teknik Direktör Tolunay Kafkas, 17 Kasım Perşembe günü Avustralya ve 21 Kasım Pazartesi günü ise Polonya ile oynanacak özel maçların kadrolarını açıkladı.

LEVERKUSEN'DEN TRANSFER EDİLDİ

Teknik Direktör Kafkas'ın açıkladığı kadroda sürpriz bir de isim göze çarptı. Trabzonspor 'un sezon başında Bayer Leverkusen'den transfer ettiği Emrehan Gedikli, Ümit Milli Takım kadrosunda yer aldı.

ALMANYA'DA 21 MAÇ

Genç oyuncu daha önce Almanya Milli Takımı'nın tüm alt yaş kategorilerinde görev yapmıştı. Emrehan, Almanya U15'te iki maç, U16'da beş maç, U17'de sekiz maç, U18'de bir maç ve U19'da ise yedi maça çıkmıştı. 19 yaşındaki oyuncu bu 21 karşılaşmada 10 kez gol sevinci yaşamıştı.

Haberin Devamı

Tercihini Türk Milli Takımı'ndan yana yapan Emrehan, oynanacak iki özel maçta boy gösterecek.

EMREHAN GEDİKLİ'DEN AÇIKLAMA

Milli Takım tercihini Türkiye'den yana kullanan Emrehan Gedikli, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Emrehan'ın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Sevgili futbolseverler, haftalardır Milli Takım tercihimi hangi ülkeden yana kullanacağıma dair düşünceler içerisindeydim. Almanya benim doğup, büyüdüğüm, futbol sevgimi keşfettiğim ve kariyer yolculuğumda bana her zaman desteğini hissettiren ülkedir.

Almanya için ilk milli maçıma çıktığımda 15 yaşındaydım. Buna daha niceleri eklendi ve takım olarak hüm düşmeyi hem de kalkmayı öğrendik. Asla unutulmayacak bu inanılmaz günler için başta federasyona ardından tüm hocalarıma ve takım arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.

Uzunca düşündüğüm ve ailemle fikir alışverişinde bulunduğum çok yoğun haftalardan sonra şöyle bir karar verdim. Atalarımın geldiği, kendimi daha ait hissettiğim ve daima kocaman bir sevgiyle kalbimde taşıdığım Tükiye'mizi temsil etmeyi, bu karardan dolayı da ne kadar mutlu ve gururlu olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Artık takımımız ve ülkemiz adına bana görev verildiğinde Ay Yıldızı göğsümde taşıyıp elimden gelen her şeyi vermek için sabırsızlanıyorum."

Haberin Devamı

Yazarlar