Milli Takım Stefan Kuntz'a tepki: Hiç kimse oyuncusunu medya önüne atmaz

Stefan Kuntz'a tepki: Hiç kimse oyuncusunu medya önüne atmaz

12.09.2023 - 18:58 | Son Güncellenme:

A Milli Takım, Japonya'ya 4-2 mağlup olurken Teknik Direktör Stefan Kuntz'un açıklamaları gündeme oturdu. Eski milli futbolcular Tugay Kerimoğlu, İlker Yağcıoğlu ve Mehmet Özdilek açıklamaları değerlendirdi.

Stefan Kuntza tepki: Hiç kimse oyuncusunu medya önüne atmaz

Tugay Kerimoğlu, İlker Yağcıoğlu ve Mehmet Özdilek TRT Spor'da A Milli Takım'ın Japonya karşılaşmasının ardından flaş değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Genk'in maçlarını oynadığı Cegeka Arena'da oynanan maçı Japonya 4-2 kazanırken golleri; 15. dakikada Atsuki Ito, 28 ile 36. dakikalarda Keito Nakamura ve 78. dakikada penaltıdan Junya Ito kaydetti.

A Milli Takımımız'ın gollerini ise 44. dakikada Ozan Kabak ve 61. dakikada Bertuğ Yıldırım kaydetti.

A Milli Takımımız bir sonraki milli arada 12 Ekim Perşembe günü Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Hırvatistan'a konuk olurken, Japonya 13 Ekim Cuma günü hazırlık maçında Kanada'yı ağırlayacak.

YAĞCIOĞLU: KÖTÜDE İSTİKRAR OLMAZ
İlker Yağcıoğlu ise; "İstikrar önemli ama kötüde de istikrar olmaz! Bahsettiğim kişi Stefan Kuntz! Milli Takım'da ve oyuncuların ruh halinde iyi bir durum görmüyorum. Ruh halleri hiç iyi değil. Kendi kalecilerinden başlayıp 3-4 kere atağa çıktınız sahada 11 kişisiniz hiç mi bir şey yapmazsınız ya. A Milli Takıma gelen oyucuların yüzde yüzünü vermemesi gibi bir ihtimal yok. Stefan Kuntz çıkıp milli ruhla ilgili bizim oyuncularımıza ruh aşılamak onun işi değil, onun haddine değil. Şu an yaptığı şey kamuoyu önünde milli takımda formanın hakkını vermiyor demek istiyor, öyle bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÖZDİLEK: BİZ NE OYNUYORUZ? BİLEN VAR MI?
Teknik Direktör Mehmet Özdilek, A Milli Takım'la ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: "Japonya'nın bir oyun aklı var saha organizasyonları çok yüksek. Milli Takım'da biz ne oynuyoruz? Bilen var mı? 4 yedik ama çok daha farklı bitebilirdi. Geldiğinden beri ilk defa Kuntz'un sesini bu kadar yüksek gördüm. Ermenistan maçı Kuntz'a etki etmiş olabilir. Zaman zaman işler iyi gitmez ama hiçbir teknik adam oyuncusunu medyanın önüne atmaz. Eğer oyuncuyu öne atıyorsa bu iş bitmiş demektir. Oyuncu hoca ilişkisi bitmiş demektir. Hocanın bugün ki ruh hali bazı şeylerin kopma noktasına geldiğini gösteriyor. Eğer senin istediğin şeyleri yapmayan oyuncuları hala oynatıyorsan tölerans gösteriyorsan demek ki burada bir forma adaletsizliği var demektir."

Tugay Kerimoğlu A Milli Takım maçı sonrası şunları dedi: " Milli Takım'dan mutlu değilim! Japonya karşısında 'Bitse de gitsek' gibi bir durum vardı. İkinci yarıda ki oyun, oyuncu değişiklikleriyle beraber biraz daha kendimize gelir gibi olduk ama yeterli olmadı. İçeride o kadar problem varsa saha dışına bu kadar yansıyorsa bunu çözmesi gereken teknik ekiptir. Milli takımda ego olayları oluyor olabilir bizim zamanımızda böyle şeyler olmazdı burası Milli Takım burada ego olmamalı."

Haberin Devamı

Stefan Kuntza tepki: Hiç kimse oyuncusunu medya önüne atmaz