Voleybol Altın sette Fenerbahçe Opet'i yenen Vakıfbank Avrupa finalinde!

Altın sette Fenerbahçe Opet'i yenen Vakıfbank Avrupa finalinde!

06.04.2022 - 20:44 | Son Güncellenme:

CEV Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında Fenerbahçe Opet evinde Vakıfbank'ı konuk etti. Normal setlerde Fenerbahçe 3-0'lık üstünlük sağlarken altın seti kazanan Vakıfbank adını finale yazdırdı.

CEV Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında Fenerbahçe Opet evinde Vakıfbank'ı konuk etti. Fenerbahçe setlerde 3-0'lık üstünlük sağlarken ilk maçı 3-1 kaybetmesi sebebiyle mücadele altın sete gitti. Altın seti kazanan Vakıfbank adını finale yazdırdı.

Haberin Devamı

Bu sonuçla Vakıfbank, yarı final turunu maç yapmadan geçen İtalyan ekibi Imoco Conegliano ile Süper Finalde karşılaşacak.

4’er şampiyonlukla turnuva tarihinin en çok zafer yaşayan iki ekibini karşı karşıya getirecek CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’ne, 22 Mayıs’ta Slovenya’nın Ljubljana kenti ev sahipliği yapacak. 8’inci kez finalde boy gösterecek olan ve bu alanda rekoru elinde bulunduran VakıfBank, geçtiğimiz sezon da CEV Şampiyonlar Ligi finalinde Imoco Conegliano ile mücadele etti. Sarı-siyahlılar son  FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde de İtalyan ekibi finalde rakibini mağlup ederek dünya şampiyonluğuna ulaştı.

GUIDETTİ: "IMOCO'YA KARŞI OYNAMAK ZOR"
VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'yi ve taraftarlarını tebrik eden Guidetti, "Gerçekten inanılmaz bir atmosfer vardı. Fenerbahçe gerçekten güçlü bir takım. Hayatımda gördüğüm en güçlü takımlarından biriydi bugün sahada. Vargas ile çok iyi hücum yaptılar. Kendi oyuncularımı da tebrik ederim. İlk sette belki gerideydik ama her geçen saniyede Fenerbahçe'ye daha çok yaklaşmaya başladık. Son sette de daha da yakına geldik. Tabii ilk setlerde daha az enerji harcadığımız için altın sette de kazanmasını bildik" dedi.

Haberin Devamı

Guidetti, finaldeki rakipleri hakkında ise "Imoco çok iyi bir takım. Imoco'ya karşı oynamak zor. Bunu konuşmak için çok erken. O maçta bugünden daha iyi oynamamız gerekecek" diye konuştu.

ZEHRA GÜNEŞ: HERKESİN YAPAMAYACAĞI BİR İŞİ YAPTIK
Sarı-siyahlı ekibin orta oyuncusu Zehra Güneş, galibiyeti değerlendirdi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Güneş, “Her şeyi bu maç belirliyordu. Fenerbahçe bugün sahada muhteşem bir voleybol oynadı. Biz ilk set oyuna giremedik, onların üstünü oyunu yüzünden. 3’üncü sette onlara biraz daha ayak uydurmaya başladık ama önemli olan altın setti. Bu kadar mental seviye düştükten sonra, 3-0 yenildikten sonra, altın sete bu şekilde girmek, bu şekilde çevirmek, gerçekten herkesin yapamayacağı bir iş. Biz bunu bugün takım olarak çok iyi başardık. Bütün staff’ı, bütün takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“SON SAYIYA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Imoco ile oynadıkları her maçın kıyasıya mücadeleyle geçtiğini dile getiren Zehra Güneş, “Çok güzel bir voleybol izleteceğimizi düşünüyorum. Türkiye’yi çok iyi yerlerde temsil etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız, son sayıya kadar mücadele edeceğiz. Umarım kazanan taraf biz oluruz” ifadelerini kullandı.

 "VAKIFBANK'IN GELENEKSELEŞMİŞ KARAKTERİ"
Takım kaptanı Melis Gürkayna, “Biz bu maçın böyle olacağını bekliyorduk aslında. İlk maçtan sonra ‘Nasılsa VakıfBank kazanır’ diyen çok oldu. Biz Fenerbahçe’nin ne kadar iyi bir takım olduğunu biliyorduk. İyi çalışmıştık. Bu atmosfere de iyi çalıştık. Ama maça iyi başlayamadık. Önemli yerlerde yine iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Bu da VakıfBank’ın gelenekselleşmiş bir karakteri oldu. Bu da bize böyle yerlerde, kritik zamanlarda çok yardımcı oluyor. O yüzden çok mutluyuz tekrar Süper Final’e gidebildiğimiz için” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“DİLEĞİMİZ SEZONU ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASIYLA KAPATMAK”

Finalde karşılaşacakları Imoco Conegliano ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Melis Gürkaynak, “Geçen sene Şampiyonlar Ligi finalinde kaybettik ama Dünya Şampiyonası’nda yendik. Onlar da çok güçlü bir rakip. Şimdi önümüzde Türkiye Kupası ve Türkiye Ligi var. Sonrasında bütün çalışmalarımız o maçı kazanabilmek olmak. Dileğimiz sezonu o kupayla kapatıp çok güzel bir sezon geçirebilmek” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

BUKET GÜLÜBAY: BİZ ‘WİNNER’ BİR TAKIMIZ
Sarı-siyahlı ekibin pasörlerinden Buket Gülübay, galibiyeti değerlendirdi. Gülübay, “Fenerbahçe çok güçlü bir takım. Bunu dile getirmeme bile gerek yok, bütün Türkiye görüyordur. Bize de çok iyi hazırlanmışlardı. İlk 2 sette biz çok tutuk başladık, onlar da çok iyi başladı. Daha sonrasında 3’üncü sette biraz açılmaya başladık. Bence biz biraz ‘winner’ bir takımız. Kazanılacak bir maç varsa, kazanan biz oluyoruz. Umarım finalde de böyle olur. Fenerbahçe’yi de tebrik ediyorum, takım arkadaşlarımı da can-ı gönülden kutluyorum” dedi.

Haberin Devamı

“EN SON BİZ KAZANDIK, YİNE BİZ KAZANACAĞIZ”

Finalde karşılaşacakları Imoco Conegliano ile ilgili konuşan Buket Gülübay, “Imoco da çok güçlü bir takım. Bir biz, bir onlar kazanıyor şeklinde gidiyor. Ama ben bunun değişeceğini düşünüyorum. En son biz kazandık, bir daha biz kazanacağız inşallah. Onlar da eminim ki çok iyi hazırlanacaklar bize, biz de öyle. Çalışmaya tam gaz devam edeceğiz. Final tek maç üzerinden, iyi olan kazanacak” diye konuştu.