Fransa Ligue 1 Altınordu'nun Cengiz Ünder gururu

Altınordu'nun Cengiz Ünder gururu

05.07.2021 - 13:21 | Son Güncellenme:

A Milli Takım'ın Altınordu patentli sol kanat oyuncusu Cengiz Ünder'in İtalyan kulübü Roma'dan Fransız ekibi Olimpique Marsilya'ya transfer olması kırmızı-lacivertli kulübü hem gururlandırdı hem de heyecanlandırdı.

Altınordunun Cengiz Ünder gururu

İzmir ekibi, ülkemizi İtalya ve İngiltereden sonra şimdi de Fransada temsil edecek 23 yaşındaki eski oyuncusunun transferinden bir miktar kazanç da sağlayacak. Marsilyanın bu sezon kiralama bedeli olarak 500 bin Euro ödeyeceği Romaya gelecek sezon satın alma bedeli olarak 8.4 milyon Euro vereceği belirtilirken, bu transferden Altınordu da pay elde edecek.

Haberin Devamı

FIFA talimatları gereği, 2012-2016 yılları arasında Altınordu altyapısı ve A takımında top koşturan Cengiz için kırmızı-lacivertliler yüzde 3 ila 5 arası dayanışma katkı payı alacak. İzmir temsilcisi Cengizin bu yaz 24 yaşına girecek olması nedeniyle yetiştirme bedeli alma hakkını ise kaybedecek. 2016 yılında Medipol Başakşehire, 2017de ise Roma'ya transfer olan Cengiz Ünder, geçen sezon İngilterede kiralık olarak Leicester Cityde forma giydi. Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Cengizden şimdiye kadar 4.5 milyon Euro gelir elde ettiklerini açıklamıştı.