Diğer Ampute Milliler, Fransa’yı üçledi

Ampute Milliler, Fransa’yı üçledi

01.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2022 Ampute Futbol Dünya Kupası A Grubu ilk maçında Türkiye Milli Takımı, Ülker Stadyumu’nda Fransa ile karşılaştı. Rakibini 3-0 mağlup eden ay-yıldızlılar turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.

Ampute Milliler, Fransa’yı üçledi

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası’nda heyecan başladı. Turnuvanın açılış maçı Türkiye ile Fransa arasında Ülker Stadyumu’nda oynandı.

Haberin Devamı

A Grubu ilk maçında Ampute milliler Erdi Arslan, İsmail Korkmaz, Fuat Taştan, Kemal Güleş, Okan Şahiner, Ömer Güleryüz ve Savaş Kaya isimleriyle sahaya çıktı. Fransızlar’ın kadrosu ise Saliou Sall, Billy Lunaschi, Jerome Raffeto, Nabil Labhilil, Jonathan Caille, Sofiane Benhamed ve Barthelemy Teuam Koam gibi oyunculardan oluştu.

Ay-yıldızlılar, maçın 10. dakikasında Kemal Güleş’in golü ile 1-0 öne geçti. Mücadelenin 23. dakikasında Okan Şahiner’in attığı golle milliler skoru 2-0’a getirdi ve ilk yarı böyle sonuçlandı. A Milli Takım, 48. dakikada Rahmi Özcan’ın attığı golle farkı 3’e taşıdı. Karşılaşmanın geri kalanında başka gol olmayınca milliler, sahadan 3-0 galip ayrıldı ve Ampute Futbol Dünya Kupası’na 3 puanla başlamış oldu.

Haberin Devamı

Ampute Futbol Milli Takımı, A Grubu ikinci maçında yarın saat 20.00’de Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde Liberya ile karşı karşıya gelecek. Milliler, gruptaki üçüncü maçını ise pazartesi günü Haiti ile Kocaeli Stadyumu’nda oynayacak.

Konser ve kortej

Ülker Stadyumu’ndaki müsabaka öncesinde şarkıcı Derya Uluğ konser verdi. Daha sonra turnuvanın açılış seremonisi gerçekleştirildi ve katılan ülkelerin sporcuları ile teknik ekipleri saha çevresinde kortej geçişi yaptı. Karşılaşmayı TFF Başkan Vekili ve Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Günay, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Müslüm Özmen, Murat Şahin, Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen ve çok sayıda davetli takip etti.

Yazarlar