NBA Anadolu Efes'te bir devir sona erdi! Vasilije Micic'e veda

Anadolu Efes'te bir devir sona erdi! Vasilije Micic'e veda

02.07.2023 - 17:27 | Son Güncellenme:

Başantrenör Erdem Can yönetiminde gelecek sezon planlamalarına devam eden Anadolu Efes'te adeta bir devir sona erdi. Lacivert-beyazlı ekip Vasilije Micic'e veda etti.

Anadolu Efeste bir devir sona erdi Vasilije Micice veda

Anadolu Efes'te Ergin Ataman'ın vedası sonrası şimdi de takımın yıldızı Vasilije Micic'le yollar ayrıldı. Lacivert-beyazlı ekip, kariyerine NBA'de devam edecek olan Sırp oyun kurucuya veda etti.

Haberin Devamı

YOLLAR AYRILDI

Anadolu Efes, 2018-19 sezonundan bu yana takımda yer alan Micic'le yolların ayrıldığını resmi internet sitesinden şu şekilde açıkladı: "2018-19 sezonu başında takımımıza katılan ve nice başarılarımızda emeği bulunan Vasilije Micic ile yollarımız ayrılmış bulunmaktadır."

Aynı zamanda Micic için sosyal medyadan bir veda paylaşımı da yapıldı ve şu ifadelere yer verildi: "Bu bir veda değil, bir teşekkür… Sen, yaratılan bu büyük mirasın en önemli öznelerinden birisin. Karakterinle pek çok genç basketbolcunun rol modeli oldun. Yaşattıkların ve başardıkların için teşekkür ediyoruz. Sen, adımızın geçtiği her yerde anlatılan özel bir hikaye olacaksın!"

UNUTULMAZ BAŞARILAR

Vasilije Micic, Anadolu Efes forması ile iki Euroleague şampiyonluğu, bir Euroleague ikinciliği, üç Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu, üç Cumhurbaşkanlığı Kupası ve bir Türkiye Kupası sevinci yaşadı. Euroleague’de 2020-21 sezonunun en değerli oyuncusu seçilen Micic, aynı zamanda sezonun en iyi beşine adını yazdırdı. Vasilije Micic, 2021-22 sezonunda ise Euroleague’de “Alphonso Ford En Skorer Oyuncu” ödülünü kazandı. Micic, 2020-21 ve 2021-22 Final Four’larının en skorer oyuncusu oldu ve dörtlü finallerin en değerli performanslarına imza attı.

Haberin Devamı

Anadolu Efeste bir devir sona erdi Vasilije Micice veda

NBA'DE DEVAM EDECEK

Vasilije Micic konusunda Anadolu Efes'i yıllardır zorlayan NBA ihtimali bu kez gerçek oldu. Yıldız oyuncunun sözleşmesinde NBA çıkış maddesi bulunuyordu. Sırp oyuncu, bu maddeyi devreye sokarak kariyerine NBA'de devam edecek.

Adrian Wojnarowski'nin haberine göre Vasilije Micic, NBA'de haklarını elinde bulunduran Oklahoma City Thunder ile anlaşma sağladı.

Yeni takımıyla 3 yıl 23.5 milyon Dolar'lık bir kontrat üzerinden anlaşma sağlayan Micic, kariyerine NBA'de devam edecek.

Yazarlar