ING Basketbol Süper Ligi Anadolu Efes'te Ergin Ataman'dan Fenerbahçe başantrenörü Itoudis’e 'Euroleague' göndermesi!

Anadolu Efes'te Ergin Ataman'dan Fenerbahçe başantrenörü Itoudis’e 'Euroleague' göndermesi!

17.05.2023 - 09:00 | Son Güncellenme:

Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu mağlup ederken mücadele sonunda başanternör Ergin Ataman'dan rakip koç Dimitris Itoudis’e 'Euroleague' göndermesi geldi

Anadolu Efeste Ergin Atamandan Fenerbahçe başantrenörü Itoudis’e Euroleague göndermesi

Bu sezon ligdeki ilk maçı ev sahibi Fenerbahçe Beko kazanırken EuroLeague'deki iki maçta da galip gelen taraf Sarı-Lacivertliler'di. Sezon başlarken oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını ise Anadolu Efes kazanmıştı.

Haberin Devamı

NORMAL SEZONUN LİDERİ BELLİ OLDU

Anadolu Efes, 29 maç sonunda 21 galibiyete ulaşırken Fenerbahçe Beko ise 28 maç sonunda 22 galibiyette kaldı. 29 maç sonunda 24 galibiyeti ve en yakın rakibi Fenerbahçe'ye karşı ikili averaj üstünlüğü bulunan Türk Telekom, Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu lider olarak tamamlamayı garantiledi.

ÜÇÜNCÜ PERİYODUN SONUNDA KORKUTAN AN

Karşılaşmada üçüncü periyodun bitimine 53 saniye kala Anadolu Efes hücumunda topu süren Vasilije Micic ile Fenerbahçe Beko'dan Metecan Birsen bir çarpışma yaşadılar. İki oyuncu, diz dize çarpışma sonrası acı içerisinde yerde kaldılar.

Yaşanan çarpışma sonrası Metecan Birsen, arkadaşlarının yardımıyla soyunma odasına giderken Vasilije Micic ise sağlık ekibinin yardımıyla sedyede soyunma odasının yolunu tuttu.

Haberin Devamı

ERGİN ATAMAN'DAN ITOUDIS'E SON TOP GÖNDERMESİ
Maçın son saniyelerinde 5 sayı önde olan Anadolu Efes'te Rodrigue Beaubois hızlı hücum ile Fenerbahçe Beko pota altına gitse de atış kullanmadı. Rodrigue Beaubois’ın son topu kullanmamasının ardından Ergin Ataman’dan Dimitris Itoudis’e: "Bakın biz son topu kullanmıyoruz." serzenişi geldi. İki başantrenör maç sonu bu konu hakkında bir süre konuştu.

Anadolu Efeste Ergin Atamandan Fenerbahçe başantrenörü Itoudis’e Euroleague göndermesi

NELER OLMUŞTU?
Fenerbahçe Beko, THY Euroleague'nin 33. haftasında Anadolu Efes'i 103 - 86 mağlup ederek Play-off'a kalmayı garantilemişti. Karşılaşmanın bitimine 36 saniye kala Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis, topun Anadolu Efesli oyunculardan dışarı çıktığı gerekçesiyle hakemlere pozisyonu ekrandan izleme isteğinde bulundu. Skor 101-86 Fenerbahçe lehine olduğu anda yaşanan bu itiraza tepki gösteren Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, maçın bitimini beklemeden soyunma odasına gitti.

Fenerbahçeli oyuncular, açılan farka rağmen son topu kullanmaya hareketlenince, Anadolu Efes'in ABD'li oyuncusu Will Clyburn, üzerine yürüdüğü Fenerbahçe Beko Yardımcı Antrenörü Stefanos Dedas'ı itti. Bitime 1.1 saniye kala yaşananlar üzerine iki takım oyuncuları arasında tartışma çıktı. Hakemler Fenerbahçe kenar yönetimi ile Clyburn'e teknik faul çaldı.

Haberin Devamı

Maç sonunda Ergin Ataman; "Fark zaten 17-18 sayıyken bench tarafından asistan koçun sürekli olarak 'Sayı atın, sayı atın' diye bağırması Will Clyburn’ü sinirlendirdi." ifadelerini kullanmıştı.

ATAMAN: TEK HEDEFİMİZ VAR
Dünkü galibiyet sonrası Anadolu Efes koçu Ergin Ataman, karşılaşmanın ardından mikrofon karşısına geçti. Ergin Ataman’ın maça dair görüşleri şu şekilde:

“Takım olarak iyi çalışıyoruz, çok motiveyiz. Ayrıca kendimizi çok iyi hissediyoruz. Bir tek Vasilije Micic’in ikinci yarıda yaşadığı sakatlık bugün bizi üzdü, umarım ciddi bir şeyi yoktur çünkü takım olarak gerçekten çok iyi durumdayız. Sezon boyunca çok ciddi sakatlık sorunları yaşadık ama tam kadro olduğumuz zaman bu takımın nasıl basketbol oynadığını herkes görüyor. Playofflarda da herkes görmeye devam edecek. Bundan sonra tek bir hedefimiz var: Bu basketbolu oynamaya devam ederek Basketbol Süper Ligi’nde şampiyon olmak ve kimin daha iyi takım olduğunu göstermek. Bu akşam bunu başardık ama Fenerbahçe çok iyi bir takım. Hücum anlamında çok iyi bir maç oldu, savunmayı biraz daha geliştirmemiz lazım ama oyuncuları sezon sonunda ortaya koydukları ciddiyetten dolayı kutluyorum.”

Haberin Devamı

Yazarlar