İngiltere Premier Lig Premier League şampiyonluğundan küme düşme hattına!

Premier League şampiyonluğundan küme düşme hattına!

16.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier League'de küme düşme hattının dikkat çeken takımı bir zamanlar şampiyonluk yaşayan Leicester City oldu.

Premier League şampiyonluğundan küme düşme hattına

İngiltere Premier League'de zor günler geçiren Leicester City 36. haftada King Power Stadyumu'nda Liverpool'u konuk edecek. Ligin son 3 haftasında "Tilkiler" lakaplı ekibi zorlu bir fikstür bekliyor.

Haberin Devamı

Önce Liverpool sonra Newcastle
Bu akşam 22.00'da Liverpool ile karşılaşacak Leicester City, önümüzdeki hafta ise ligde ilk 3 yarışı veren bu sezonun formda ekibi Newcastle United'ın konuğu olacak. Zorlu iki maçın ardından "Tilkiler" son hafta West Ham United ile karşılaşıp ligi tamamlayacak.

Çağlar Söyüncü ayrılıyor
2018'den bu yana Leicester City formasını başarı ile terleten milli stoperimiz Çağlar Söyüncü, sezonun başlarında teknik direktör Brendan Rodgers ile bir sorun yaşamış yedek kulübesine çekilmişti. Kuzey İrlandalı teknik direktörün ayrılığı sonrası tekrardan kadroya dönen 26 yaşındaki oyuncunun yeni adresi belli oldu. Sezon sonu sözleşmesi bitecek Söyüncü, İspanyol devi Atletico Madrid ile anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

Premier League şampiyonluğundan küme düşme hattına

Peri masalına imza atmışlardı
2014-2015 sezonunda Premier Leauge'e çıkan Leicester City, 2015-2016'da İtalyan teknik direktör Claudio Ranieri yönetiminde; Ryadh Mahrez, Jamie Vardy, N'Golo Kante gibi yıldızların olduğu kadrosu ile Premier League'de şampiyonluğa ulaşarak büyük bir peri masalına imzasını attı.

FA Cup kazandılar
Şampiyonluk sonrası belli bir standartın altına düşmeyen Leicester City, 2020-2021 sezonunda FA Cup'ı kazanmış ve önemli başarıya daha imza atmıştı. "Tilkiler" bu sezonun başı ile beraber ciddi bir düşüşe geçti