Karagümrükspor Andrea Pirlo resmen Karagümrük’te

Andrea Pirlo resmen Karagümrük’te

12.06.2022 - 16:39 | Son Güncellenme:

Andrea Pirlo, VavaCars Fatih Karagümrük'ün yeni teknik direktörü oldu. İstanbul kulübü, Pirlo ile yapılan sözleşmenin detaylarını açıkladı.

Andrea Pirlo resmen Karagümrük’te

Volkan Demirel ile yollarını ayıran VavaCars Fatih Karagümrük'ün yeni teknik direktörü Andrea Pirlo oldu.  İstanbul kulübü, Pirlo ile yapılan sözleşmenin detaylarını açıkladı.

Haberin Devamı

KULÜPTEN AÇIKLAMA

"Dünyaca ünlü futbol adamı son olarak Avrupa’nın en önemli kulüplerinden Juventus’u çalıştırdı. Juventus’la Şampiyonlar Ligi tecrübesi de yaşayan Pirlo, 1 Temmuz’da başlamak üzere kendisini 1 yıllığına Karagümrüklü yapan sözleşmeyi imzaladı.

Andrea Pirlo’nun basın toplantısı 14 Haziran Salı günü yapılacak olup, yeri ve saati daha sonra kulübümüz tarafından açıklanacaktır.

Teknik Direktörümüz Andrea Pirlo’ya hoş geldin diyor, kendisine başarılar diliyoruz."

KARAGÜMRÜK'ÜN İTALYA AŞKI BİR BAŞKA

2020-2021 sezonunda Süper Lig'e yükselen Karagümrük, takımı İtalyan teknik adam Francesco Farioli'ye emanet etmiş ardından transferde de İtalya Serie A geçmişi olan Emiliano Viviano, Lucas Biglia, Fabio Borini, Andrea Bertolacci ve Lucas Castro gibi birçok ismi kadrosuna katmıştı.

Haberin Devamı

Geride bıraktığımız 2021-2022 sezonunu Volkan Demirel yönetiminde geçiren Karagümrük, sezonu 8. sırada tamamlamış ve Volkan Demirel'le yollarını ayırmıştı.

2.15 PUAN ORTALAMASI
2018'de futbolu bıraktıktan sonra Ağustos 2020'de Juventus'un başına geçen Pirlo, İtalyan devinin başında 52 maça çıkıp 2.15 puan ortalaması yakaladı. Juventus'un uzun süreli şampiyonluk serisinin bittiği sezon takımın başında olan İtalyan Futbol efsanesi, İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası kazandı.

43 yaşındaki Pirlo, 2020/21 sezonunun bitimiyle Juventus'tan ayrıldı ve sonradan bir takım çalıştırmadı. Efsane isim futbolculuk döneminde de Brescia, Reggina, Inter, Milan, Juventus ve New York City'de forma giydi.

MONTELLA'DAN 'TÜRKİYE'YE GEL' ÇAĞRISI
Adana Demirspor’un İtalyan teknik direktörü Vincenzo Montella, La Gazzetta dello Sport’a verdiği röportajda adı Fatih Karagümrük ile anlaşmaya varan Pirlo’ya, “Türkiye, yeniden doğmak için bir sıçrama tahtası. Bu yüzden Andrea Pirlo’ya ‘Sen de gel’ diyorum. Pirlo’nun gelmesini çok isterim. Türkiye liginin seviyesi iyi. Burada da sonucu küçük detaylar belirliyor ve biz İtalyan antrenörler buranın daha da büyümesine yardımcı olabiliriz." sözleriyle Türkiye'ye gelmesi çağrısında bulunmuştu.

Haberin Devamı

VOLKAN DEMİREL İLE YOLLAR AYRILMIŞTI
Fatih Karagümrük'te gösterdiği performansla adından söz ettiren Volkan Demirel flaş bir kararla görevden alınmıştı. Fatih Karagümrük kulübünden yapılan açıklamada "Teknik Direktörümüz Sn. Volkan Demirel’e kulübümüze verdiği hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinin daha büyük başarılarla dolu olmasını dileriz." ifadelerine yer verilmişti.

Ayrılık sonrası Volkan Demirel sosyal medya hesabından "Fatih Karagümrük Kulübü ile olan yolculuğumuz bugün itibari ile Başkan Süleyman Hurma'nın isteği doğrultusunda tamamlandı. Futbolcu arkadaşlarıma, başarımız için emek veren herkese ve onlar için mücadele etmekten büyük gurur duyduğum taraftara sonsuz teşekkür ediyorum." sözlerini kullanmıştı.

Yazarlar