Diğer Anıtkabir’den gençlere mesaj

Anıtkabir’den gençlere mesaj

12.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Anıtkabir’i ziyaret etti “Gençlik Haftamıza Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkarak başladık. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı layıkıyla, heyecanla, coşkuyla kutlayacağız” dedi.

Anıtkabir’den gençlere mesaj

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti. Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi’nden (TOHM) 18 milli sporcu ve 27 gencin de bulunduğu heyet ile birlikte Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Atatürk’ün mozolesine gelen Kasapoğlu’nun Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu.
Bundan 102 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Samsun’da tutuşturulan istiklal meşalesinin tam yüz yıldır parlamaya devam ettiğini kaydeden Kasapoğlu “81 ilimizin tamamında hayata geçirdiğimiz etkinliklerle bir asırlık milli şuurumuzu ilk günkü gibi diri tutuyoruz. Gençlik Haftamıza, Anıtkabir’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü huzuruna çıkarak başladık. Geçtiğimiz sene pandemi tedbirleri nedeniyle, daha çok dijital etkinliklere ağırlık verdiğimiz kutlamalarımız olmuştu” dedi.
Bakan Kasapoğlu şöyle devam etti: “Bu yıl da yine pandemi yüzünden maalesef evlerimizde olmak mecburiyetindeyiz. Ancak bu durum bizleri 19 Mayıs coşkusundan asla uzaklaştıramaz. Gençlerimiz için, bütün vatandaşlarımız için dolu dolu bir program hazırladık. 19 Mayıs’ta 19.19’da bütün Türkiye evlerimizin pencerelerine, balkonlarımıza çıkarak hep bir ağızdan İstiklal Marşı’mızı okuyacağız. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı layıkıyla heyecanla, coşkuyla kutlayacağız.”

Haberin Devamı