Fenerbahçe Arda Güler'de El Clasıco! İki dev kulüp transferde karşı karşıya

Arda Güler'de El Clasıco! İki dev kulüp transferde karşı karşıya

01.07.2023 - 09:30 | Son Güncellenme:

Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da bir numaralı transfer gündemi haline gelen Arda Güler için Barcelona ve Real Madrid yarışıyor. İki ezeli rakip, 18 yaşındaki yıldıza imza attırmak için hamle üstüne hamle yapıyor.

Arda Gülerde El Clasıco İki dev kulüp transferde karşı karşıya

Hem Türk futbolunda hem de Avrupa’da artık herkes Arda Güler’in geleceğine odaklanmış durumda. 18 yaşındaki yetenekli yıldızın geleceği için hangi kararı vereceği merak ediliyor. Avrupa’nın köklü kulüplerinin transfer yarışına giriştiği genç futbolcunun kısa sürede resmi kararını bildirmesi bekleniyor. Bir yandan da transfer görüşmeleri sürüyor.

Son olarak Avrupa’nın iki dev kulübü Barcelona ve Real Madrid, Arda için hamlelerini sıklaştırmaya başladı. Barcelona’nın futbol direktörü Deco, kulüpteki ilk icraatını Arda Güler transferiyle yapmak istiyor.

Haberin Devamı

1 YIL UMUDU

Arda Güler’in en azından 1 yıl daha takımda kalmasını isteyen Fenerbahçe için hem Barcelona hem de Real Madrid’in hamleleri umutları artırdı. Zira Barcelona ve Real Madrid, genç yıldızın transferinden sonra 1 yıl daha sarı-lacivertli formayı kiralık olarak giymesine sıcak bakıyor.

Arda Gülerde El Clasıco İki dev kulüp transferde karşı karşıya

DECO’NUN İLK HAMLESİ

Barcelona’nın efsane isimlerinden Deco’nun bu sezon itibariyle futbol direktörü olarak çalışması planlanıyor. Deco da ilk hamlesini Arda ile yapmayı hedefliyor. Hatta bu yöndeki çalışmalarını yürütmek adına İstanbul’a gelen Barça’nın yeni yöneticisi, hem Fenerbahçe tarafı hem de Arda Güler tarafıyla görüşmeleri yapacak.

Öte tarafta da Real Madrid’in Arda konusundaki hamleleri devam ediyor. Eflatun-beyazlılar, geleceğin yıldızı olarak gördükleri başarılı oyuncuyu, bir an evvel kapmaya çalışıyor. Hatta bu konuda detaylı bir raporları bulunuyor. Real Madrid scout ekibi Arda’nın tıpkı Vinicius Junior gibi parlayacağına inanıyor ve kulübün bu yatırımı yapması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca Arda Güler’in Real Madrid’e hayran olduğu, idol olarak gördüğü Mesut Özil’in de eski bir Real Madrid yıldızı olduğu anımsatılıyor.

Haberin Devamı

TALEBİNİ GÖRÜŞMELERDE İLETİYOR

Öte yandan Arda Güler ve ailesi de 17.5 milyon euroluk serbest kalma maddesinin kulübün faydası doğrultusunda artırılmasını görüşmelerde tüm kulüplere iletiyor.

VİNİCİUS JUNİOR GİBİ

Real Madrid’in Arda Güler’le ilgili transfer planı da dikkat çekiyor. Arda’yı tıpkı Vinicius Junior gibi genç yaşta transfer etmek isteyen eflatun-beyazlılar, genç futbolcuya iki farklı plan sunuyor. AS’ın haberine göre ilk planda Arda’nın gelerek Real Madrid’in altyapı takımı Castilla’da oynaması var. Ancak buna pek sıcak bakmayan 18 yaşındaki yıldız için ikinci plan olarak Fenerbahçe’de 1 sene daha kalıp, maç oynama zorunluluğu getirilmesi düşüncesi hakim.

Arda Gülerde El Clasıco İki dev kulüp transferde karşı karşıya

‘TRANSFERE UĞRAŞIYORUZ’

Barcelona Başkanı Joan Laporta, Arda Güler’le alakalı net açıklamalar yaptı. Genç yıldızı transfer etmek istediklerini açıkça dile getiren Laporta, “Deco, İstanbul’a gitti. La Liga Yönetimi, gelecek sezonun planlamasını yaparken, Finansal Fair-play’i etkilemeden bu süreci yürütmemizi sağlıyor. Arda Güler çok yetenekli bir oyuncu ve transferi bitirmeye çalışıyoruz, transferi için uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

VARSA YOKSA FENERBAHÇE

Sarı-lacivertli takımda üçüncü dönemine resmen başlayan teknik direktör İsmail Kartal, Samandıra’da yoğun bir mesai yapıyor. Şu anda ekibiyle beraber Samandıra’da kalmaya başlayan Kartal, hem mevcut kadro hem de transferlerle ilgili çalışmalar yürütüyor. Zaman kaybetmemek için tesislerde adeta gece gündüz demeden çalışan tecrübeli çalıştırıcı, yarın akşamki antrenmanı da bekliyor. Fenerbahçe, yarın Samandıra’da 2023-24 sezonunun ilk antrenmanını İsmail Kartal yönetiminde gerçekleştirecek.

Yazarlar