Fenerbahçe Arda Güler'e ciddi talip, ilk görüşme! Transferde Messi bombası

Arda Güler'e ciddi talip, ilk görüşme! Transferde Messi bombası

27.01.2023 - 19:13 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertlilerin yetenekli yıldızı Arda Güler, PSG'nin radarında durmaya devam ediyor. Luis Campos'un Mayıs 2022'den beri yakından izlediği 17 yaşındaki futbolcunun Fransız kulübünde transfer listesinde olduğu vurgulanıyor.

Arda Gülere ciddi talip, ilk görüşme Transferde Messi bombası

Süper Lig'in 20. haftasında deplasmanda karşılaştığı Ümraniyespor'u 2-1 mağlup ederken taraftarı heyecanlandıran isimlerin başında gelen Arda Güler geldi. Genç futbolcu için Avrupa devi ciddi şekilde ilgilenmeye başlarken Başkan Ali Koç ile görüşme yapıldı.

Haberin Devamı

YENİ SÖZLEŞME GÜNDEMDE
Fenerbahçe yönetiminin Arda Güler ile yeni sözleşme imzalamaya hazırlandığı ve Arda'nın sözleşmesindeki serbest kalma maddesini de güncellemeyi planladığı öne sürülmüştü.

25 Şubat'ta 18 yaşına girecek olan Arda Güler'in sözleşmesinde taraftarı korkutan maddenin olmayacağı ve yeni sözleşmenin de 4.5 yıllık olacağı belirtilmişti.

YALNIZCA MERT HAKAN'I GEÇEBİLDİ
Sadece Fenerbahçe’nin değil, Türk futbolunun en büyük yetenekleri arasında gösterilen Arda Güler, Ümraniye maçında da süre almadı. Genç yıldız, dakika bulma konusunda sadece sezonun ilk yarısında kadroya yazılmayan Lemos ve Bruma ile peş peşe sakatlıklar yaşayan Mert Hakan’ı geçebildi.

3 GOL 2 ASİST
17 yaşındaki yetenek, 15 mücadelede sadece 379 dakika görev yaptı, buna rağmen 3 gol, 2 asistlik katkı sağladı. Napoli, Borussia Dortmund, Bayern Münih ve PSG gibi dünyaca ünlü kulüplerin radarında olan genç yıldız için iddialar gelmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Arda Gülere ciddi talip, ilk görüşme Transferde Messi bombası

PSG CİDDİ ŞEKİLDE İZLİYOR
Fenerbahçe'nin yetenekli yıldızı Arda Güler, ciddi anlamda PSG'nin radarında duruyor. Foot Mercato'nun haberine göre, PSG'nin futbol direktörü Luis Campos, Mayıs 2022'den bu yana 17 yaşındaki futbolcuyu yakından izliyor, detaylı raporlar hazırlıyor.

ALİ KOÇ OLUMSUZ BAKIYOR
PSG hem kanatlarda oynayabilen hem de merkezde yer alabilen genç oyuncuyu kadrosunda görmek istiyor. PSG'nin transfer listesinde üst sıralarda yer bulan Arda Güler konusunda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un ise tam tersi bir düşüncede olduğu belirtiliyor. Fenerbahçe Başkanı'nın Arda Güler'in takımdan ayrılmasını istemediği vurgulandı.

Arda Gülere ciddi talip, ilk görüşme Transferde Messi bombası

POTANSİYELİNE VURGU YAPILDI
Haberde ayrıca Arda'nın potansiyelinin dikkat çektiği, yetenekleriyle kısa sürede adından söz ettirdiği kaydedildi. Ara transfer döneminde Arda'nın PSG'ye gelmesinin mümkün olmadığı bildirildi. Bu nedenle PSG'nin daha olası transferlere yöneleceği aktarıldı. 17 yaşındaki yetenek bu sezon Fenerbahçe'de 15 resmi maçta 377 dakika süre aldı, 3 gol atıp 2 asist yaptı.

JORGE JESUS'TAN SÜRE AÇIKLAMASI
Ümraniyespor maçının ardından basın toplantısında "Arda Güler neden oynamıyor, yeterli mi değil, taktik gereği mi, bütün Türkiye bunu merak ediyor?" sorusuna karşılık Jesus, "Teknik direktör olarak belli kararlar vermem gerekiyor. Bugünkü maç özelinde, bugün Arda girmedi çünkü kanatta hızlı Emre Mor'un girmesinin daha faydalı olacağını düşündüm. Çünkü Emre Mor topla birlikte çok hızlı. Kenarlarda bire biri çok hızlı oynayabilen bir oyuncu. Farklı özelliğinden dolayı bu maçta onu tercih ettim. Ki zaten Emre Mor bugün Valencia'ya bir asist yaptı. Aynı zamanda özellik anlamında süratini sahaya yansıtmasını bildi. İki kanatta Rossi ve Emre Mor'un süratinden yararlanmak istedik." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Arda Gülere ciddi talip, ilk görüşme Transferde Messi bombası

Deneyimli teknik adam, Arda Güler ile ilgili ayrıca, "Arda'nın benimle birlikte şu ana kadar aldığı süre, geçen sezonun tamamında aldığı süreden daha fazla. Fazla süre aldı ki hala ligin ikinci yarısı da oynanmadı." diye konuştu.

UEFA VE GUARDİAN'DAN BÜYÜK ONUR
Avrupa futbolunun patronu UEFA da milli oyuncuyu onurlandırmıştı. Yeni yıl için futbolseverlere tavsiyede bulunan UEFA resmi sitesi '2023'te izlenmesi gereken oyuncular' listesinde 17 yaşındaki futbolcuyu da yer verdi. Sarı-Lacivertliler'in genç yeteneği için UEFA'nın internet sitesinde, Arda Güler fotoğrafı en başta gösterilirken, Avrupa Ligi'nde Dinamo Kiev'e attığı golün görüntüleri de paylaşıldı. Avrupa futbolunu patronu, başarılı futbolcu için, "Dripling yeteneği ve delici pasları nedeniyle 'Türk Messi' olarak adlandırılan oyuncu, geçtiğimiz sezon Süper Lig tarihinin en genç golcüsü oldu. Bu dönemde UEFA Avrupa Ligi'nde de dikkatleri üzerine çekti ve 2008'den bu yana Türkiye'yi temsil eden en genç oyuncu oldu" ifadelerini kullandı. İngiltere'nin yüksek tirajlı gazetelerinden The Guardian da 'En heyecan verici 60 yetenekli futbolcu' haberinde Arda'ya yer verdi. Türkiye'nin yeni yeni tanıdığı Arda Güler böylece bir anda dünya futbolunun da yakından takip edeceği bir süperstar adayı olarak başarı merdivenlerini adım adım tırmanıyordu.

Haberin Devamı

Arda Gülere ciddi talip, ilk görüşme Transferde Messi bombası

Haberin Devamı