Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Euroleague’de Top16 gruplarında üçüncü maçlar oynanıyor…

E GRUBU

Perşembe 21:00 Fenerbahçe – Lokomotiv Kuban

Grupta ilk iki haftadaki iki maçını da kazanan sadece iki takım var ve bu iki takım bu hafta İstanbul’da karşılaşacaklar… İki takım için yerel liglerinde de işlerin çok iyi gittiğini söyleyebiliriz. Fenerbahçe Sloukas’ın sakatlığı – Kalinic’in formsuzluğu sorunlarıyla uğraşırken, başta Dixon-Datome-Vesely-Udoh olmak üzere rotasyondaki oyuncuların üstün gayretleriyle maç kaybetmedi. Fenerbahçe son 11 resmi maçında sadece ligde Efes’e kaybetti, kalan maçları kazanmayı başardılar… Kuban tarafına bakalım; Kuban’da koç Bartzokas’ın sene başından beri tamamen oturttuğu bir sistem olduğunu görüyoruz. Delaney-Voronov-Broekhoff-Claver ilk beşte devamlı olarak yer alıyorlar; Delaney genellikle 1 numarada başlasa da, ilerleyen dakikalarda Bykov/Draper 1 numara olarak oynuyor ve Delaney 2’ye kayıyor; bu da rakip takımın oyuna adapte olmasında sıkıntı yaratıyor. Broekhoff sezon ilerledikçe daha iyi performanslar sergiliyor; genellikle kenardan gelen Singleton ve sakatlık sonrası çok iyi bir dönüş yapan Anthony Randolph pota altında takımın en önemli kozları oluyorlar. Kuban VTB’de Euroleague’de olduğu kadar istikrarlı olmasa da son dört maçı galibiyetle bitirdiler.

Haberin Devamı

Cuma 20:00 Anadolu Efes – Darüşşafaka Doğuş

Geçen hafta son dakikada kötü oynayarak kaybeden iki Türk ekibinin mücadelesi… İlginç bir rastlantıyla, iki takım Pazartesi günü de ligde karşılaştılar ve Efes’in iyi başladığı –Darüşşafaka’nın orta bölümünde iyi oynadığı maçı, Efes iyi bitirdi. Euroleague E Grubu’ndaki duruma baktığımızda, Efes ilk dört, ilk iki için en iddialı takımlardan biri durumunda; Daçka ise zaten favori değildi ve ilk iki maçını da kaybederek grupta en dibe düştü. Darüşşafaka tarafında beklenen değişimin yavaş yavaş olduğunu görüyoruz; Mehmet Yağmur’un yeniden rotasyon dışı kalmasıyla klasik ilk beşlerine döndüler ama Ender-Wilbekin-Furkan üçlüsü kenardan gelerek fazlaca süre aldılar, -Wilbekin’e alışmıştık ama Türkler şaşırtıcı- Daçka adına sevindirici olan statik ve çözülmesi kolay olan rotasyon yerine, biraz farklı bir şey denemeleri oldu… Efes tarafına geçelim; Efes bu sezon kazandığı maçlar arasında oynadığı en kötü maçı oynadı diyebilirim. Efes, Kuban deplasmanında da olduğu gibi iyi oynayıp birçok maç kaybederken, kötü oynayıp da birçok maçı da kazanmıştı. ‘Kötü oynayıp kazanılan maçlar arasında’ bu maçın zirve noktası olduğunu düşünüyorum. Cedi Osman’ın muazzam oyunu haricinde Efes’in sınıfta kaldığını söyleyebiliriz, son dakikada Semih’in serbest atışları kaçırması ve Wilbekin’in topu oyuna sokamaması Darüşşafaka’yı skorda geride tuttu ve Efes son dakikada hata yapmayınca Efes'in hanesine bir galibiyet daha yazıldı.

Haberin Devamı

Diğer Maçlar: Perşembe akşamı iki maç var ve ikisinde de ev sahiplerinin favori olduğunu söyleyebiliriz.

_ 21:15’te Panathinaikos, geçen haftanın aksine rahat bir iç saha maçı çıkarmak isteyecek. Kızılyıldız, ilk iki hafta Türk devlerine yenilmişti, yukarıya tutunmak için çok büyük efor sarfederek kazanmak zorundalar.

Haberin Devamı

_ 21:45’te Unicaja Malaga, Cedevita’yı konuk edecek. Malaga, geçen hafta Panathinaikos’u elinden kaçırmıştı. Bu maçta kazanmaları bekleniyor ve kazanmak zorundalar da diyebiliriz, telafi etmeleri mümkün ama içerde bu tip zayıf rakipleri yenmeleri beklenir. Cedevita, geçen hafta İstanbul’da önemli bir galibiyet elde etmişti. Bu deplasmanda da galip gelmeleri durumunda, hiç beklenmeyen bir şekilde tur için iddialı konuma geçebilirler.

F GRUBU

Haftanın Dev Maçı:

Perşembe 19’da CSKA Moskova, Barcelona’yı konuk edecek. CSKA’da Nando de Colo’nun sakatlığı sonrası takımın düzeni ne durumda olacak merak konusu. Geçen hafta, diğer İspanyol devi Madrid’i rahat geçmişlerdi. Barcelona ise geçen hafta Khimki’yi rahat geçmişti. Bu maçın ayrıca Megasport Arena’da uzun zaman sonra oynanacak ilk maç olacağını da belirtelim.

Diğer Maçlar: Gruptaki diğer maçlar Cuma akşamı oynanacak.

_ 19’daki maçta, grupta ‘dört büyükler’i zorlaması en muhtemel iki takım Rusya’da karşılaşacaklar. Khimki’nin konuğu Laboral Kutxa olacak.

_ 21:45’teki iki maçın birincisi Real Madrid’in Zalgiris’i konuk edeceği ‘klasik Euroleague maçı’ olacak. Zalgiris’te Saras Jasikevicius’un baş antrenör olarak çıkacağı ilk maç olacak.

_ 21:45’teki diğer maçta ise grubun iki galibiyetli tek takımı olan Olympiakos, Brose Baskets’i konuk edecek. Olympiakos, şu ana kadar iç sahadaki hedef maçlarında zorlanmadı; Brose ise ilk hafta Madrid’i elinden kaçırdı ve geçen hafta Zalgiris’i ezdiler. Trinchieri’nin takımının bu hafta ne yapacağı da merakla izlenecek.

sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1