Voleybol Arina damga vurdu! Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle başladı

Arina damga vurdu! Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle başladı

07.11.2023 - 20:45 | Son Güncellenme:

Bu sezonki Avrupa serüvenine Calcit Kamnik maçıyla başlayan Fenerbahçe Opet, rakibini set vermeden mağlup etti. Mücadeleye Arina Fedorovtseva damgasını vurdu. İşte detaylar...

Arina damga vurdu Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle başladı

CEV Şampiyonlar Ligi’nde C Grubunda yer alan Fenerbahçe Opet, ilk maçında Slovenya temsilcisi Calcit Kamnık'i konuk etti. Sarı-lacivertliler, rakibini 25-16, 25-18 ve 25-19’luk setlerle 3-0 mağlup etti. Üç sette de rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ndeki 14. sezonuna galibiyetle başladı.

Haberin Devamı

ARINA DAMGASINI VURDU

Fenerbahçe mücadeleden zaferle ayrılırken maça Arina Fedorovtseva damgasını vurdu. Yıldız voleybolcu, maçta yüzde 61'le hücum etti ve 21 sayılık katkı sağladı.

Arina damga vurdu Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle başladı

MAÇTA YAŞANANLAR

Konuk ekipte Sara Najdic’in servisiyle başlayan maçta ilk sayı da Slovenya temsilcisinin oldu. Kaptan Eda Erdem Dündar ve Aslı Kalaç’ın sayılarıyla sete hızlı giren Fenerbahçe 2-1’i buldu. Masa Pucelj ve Lara Rituper ikilisiyle blokta direnç ortaya koyan konuk ekip 6-7 öne geçti. Devam eden bölümde Aslı Kalaç’ın servis, Eda-Stysiak ikilisinin de blok performansıyla rakibine üstünlük kuran Fenerbahçe Opet, skor avantajını lehine çevirdi. (10-8) Hutinski ve Radiskovic’le sette kalan Calcit Kamnik, farkı 1 sayıda (13-12) tuttu. Fedorovtseva’nın hem servis turunda hem de hızlı hücumlarda fark yarattığı bölümde sarı-lacivertliler, farkı 5 sayıya çıkardı. (18-13) Meliha ve Stysiak’ın da skor katkısı verdiği sette son bölüme 20-15’le önde giren Fenerbahçe Opet, önemli bir seri yakaladığı seti 25-16’yla önde tamamladı.

Haberin Devamı

Kaptan Eda Erdem Dündar ve Arina Fedorovtseva’nın sayılarıyla ikinci sete çok iyi başlayan Fenerbahçe, 4-1’i buldu. Skorun 7-4’e geldiği bölümde konuk ekip farkı 1’e indirdi. (7-6). Devamında Pucelj ve Hutinski’yle bir direnç ortaya koyan Kamnik, sete ortak oldu. (12-12) Masa Pucelj ve Radiskovic’le setin içinde kalmaya çalışan Sloven ekibine, Meryem Boz ve Arina Fedorovtseva’nın hücumlarıyla geçit vermeyen Fenerbahçe, setin kazananı oldu. (25-18)

Arina damga vurdu Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle başladı

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü sette her iki takım da daha dengeli bir oyun ortaya koydu. (6-6) Arina Fedorovtseva ve Magdalena Stysiak’la sette kendini hissettiren sarı-lacivertli ekip, bir ara farkı 4 sayıya (12-8) çıkardı. Bu skorla molaya giden Slovenya ekibi, moladan sayıyla dönerek nefes aldı. Meryem Boz’un yeniden oyuna dahil olduğu bölümde 4 sayılık farkı koruyan Fenerbahçe, 15-11’i buldu. Setin devamında da skor üstünlüğünü koruyan Sarı-lacivertliler, seti 25-19, maçı da 3-0 kazandı.

FENERBAHÇE'NİN GRUBU

Sarı-lacivertliler, Calcit Kamnik’in yanı sıra Almanya’dan SC Potsdam ve Polonya’dan Grot Budowlani Lodz ile aynı grupta yer alıyor.

Haberin Devamı

GRUP LİDERLERİ DOĞRUDAN ÇEYREK FİNALE

CEV Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasının ardından 5 grup lideri doğrudan çeyrek finale yükselecek. Grup ikincileri ve en iyi grup üçüncüsü son 8'e kalabilmek için play-off oynayacak. Diğer grup üçüncüleri yoluna CEV Cup'ta devam edecek.