İngiltere Premier Lig Aston Villa'dan Nicolo Zaniolo kararı! 50 milyon euroluk transfer planı

Aston Villa'dan Nicolo Zaniolo kararı! 50 milyon euroluk transfer planı

15.02.2024 - 19:41 | Son Güncellenme:

Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'nın sezon başında şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu maddesiyle Galatasaray'dan kiraladığı Nicolo Zaniolo ile ilgili kararını verdiği iddia edildi.

Aston Villadan Nicolo Zaniolo kararı 50 milyon euroluk transfer planı

Galatasaray'dan sezon başında Aston Villa'ya giden Nicolo Zaniolo ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Premier Lig temsilcisinin, yıldız futbolcunun satın alma opsiyonuna dair kararını verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

İngiliz basınında yer alan habere göre; Aston Villa, sezon başında Galatasaray'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Nicolo Zaniolo ile vedalaşma kararı aldı. İngiliz ekibinin, İtalyan futbolcunun satın alma opsiyonu maddesini kullanmayacağı ve Galatasaray'a geri göndereceği kaydedildi.

Aston Villa'nın genç futbolcularından Jhon Duran için Chelsea'nin harekete geçtiği aktarıldı. Nicolo Zaniolo ile vedalaşma kararı alan Aston Villa'nın hedefindeki isim belli oldu.

ASTON VILLA'DAN DAVID HAMLESİ

Aston Villa'nın Lille'de forma giyen Jonathan David ile ilgilendiği vurgulandı. Fransa Ligue 1 ekibi Lille'in 24 yaşındaki yıldız için 50 milyon euro bonservis bedeli talep ettiği kaydedildi.

Aston Villa'nın Nicolo Zaniolo ile vedalaştıktan sonra transfer etmek istediği Jonathan David bu sezon 30 maça çıktı. Kanadalı kanat oyuncusu bu süreçte 13 gol attı ve 6 asist üretti.

Haberin Devamı

Jonathan David'in Lille ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. 24 yaşındaki hücumcunun güncel piyasa değeri 50 milyon euro. Kanada Milli Takımı'nda 45 müsabakada süre alan Jonathan David, 26 kez rakip fileleri havalandırdı.

ZANIOLO'DAN 2 GOL SEVİNCİ

Galatasaray'dan sezon başında şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonuyla Aston Villa'ya giden Nicolo Zaniolo, Ada ekibinde 26 mücadelede süre aldı. Nicolo Zaniolo bu maçlarda 2 kez rakip ağları sarstı.

Aston Villa, Nicolo Zaniolo'nun kiralanması karşılığında Galatasaray'a 5 milyon euro geçici transfer bedeli ve 1 milyon 375 bin euroluk şarta bağlı bonus maddesi ödeneceğini açıkladı. Nicolo Zaniolo'nun satın alma opsiyonu maddesinin 22 milyon 500 bin euro ve 15 milyon 500 bin euroluk şarta bağlı bonus maddesi yer aldığı kaydedildi.

Aston Villa'nın kalıcı transferi gerçekleştirmesi halinde bir sonraki satıştan elde edilecek kardan Galatasaray'a yüzde 10 pay verileceği aktarıldı.

Genoa altyapısında yetişen Nicolo Zaniolo daha sonra Fiorentina altyapısı, Entella altyapısı, Inter altyapısı ve Roma'da oynadı. Galatasaray, Nicolo Zaniolo'yu 15 milyon euro karşılığında renklerine bağladı. Öte yandan Nicolo Zaniolo'nun bir sonraki satışından elde edilecek kardan yüzde 20'lik payın Roma'ya ödeneceği kaydedildi.