Konferans Ligi Avrupa basını, Fenerbahçe'yi konuştu! 'Kusursuz futbolunu golle taçlandırdı'

Avrupa basını, Fenerbahçe'yi konuştu! 'Kusursuz futbolunu golle taçlandırdı'

27.07.2023 - 11:20 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçında Kadıköy'de Zimbru'yu 5-0 yenerek gövde gösterisi yaptı. Farklı galibiyet Avrupa basınında geniş yankı uyandırırken, sarı-lacivertli takımın yeni transferlerinin performanslarına övgü yağdırıldı.

Avrupa basını, Fenerbahçeyi konuştu Kusursuz futbolunu golle taçlandırdı

Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi'nde Zimbru'yu beş golle mağlup ettiği karşılaşma dış basında geniş yankı uyandırdı, yeni transferler adlarından söz ettirdi. Moldova basınında üzüntü hakimken, İtalya'da Dzeko, İskoçya'da Kent, Sırbistan'da Tadic ve Polonya'da ise Szymanski öne çıkarıldı. Hollanda basınında ise Ferdi'ye şapka çıkarıldı.

Haberin Devamı

Avrupa basını, Fenerbahçeyi konuştu Kusursuz futbolunu golle taçlandırdı

'Acı bir yenilgi'

Moldova basınından Moldova1 internet sitesindeki maç haberinde şu satırlara yer verildi: "Zimbru, UEFA Konferans Ligi ikinci ön eleme turunun ilk ayağında Fenerbahçe karşısında acı bir yenilgi aldı. Sarı-yeşilliler, Fenerbahçe'ye cevap veremedi, sahada varlık gösteremediği maçtan 5-0 mağlup ayrıldı.  

'Avrupa kupalarında oynamamalıydınız'

Moldova'daki Moldfootball internet sitesindeki maç haberinde 'Zimbru rakibine beş gol yiyerek yenildi' ifadesi kullanıldı. Bu habere yapılan okuyucu yorumlarında skordan duyulan memnuniyetsizlik ortaya konuldu. Bir futbolseverin 'Zimbru takımı olmayan bir kulüp' şeklindeki sözlerine bir diğeri 'Avrupa kupalarında oynamamalıydınız' şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

'Dzeko hemen şov yaptı'

İtalyan Tuttomercato, Fenerbahçe-Zimbru maçının haber başlığını 'Dzeko hemen şov yaptı' şeklinde verdi: 'Edin Dzeko Fenerbahçe'deki ilk maçında başrol oyuncusu oldu. Bir gol, iki asistle takımının galibiyetine büyük katkı sundu.'

Avrupa basını, Fenerbahçeyi konuştu Kusursuz futbolunu golle taçlandırdı

'Rakipleriyle dans etti ve vurdu'

Polonya'dan Meczyki internet sitesi maç haberini, 'Sebastian Szymanski rakipleriyle dans etti ve vurdu' başlığıyla yayınladı. Ülkenin milli futbolcusunun ilk maçında iyi başlangıç yaptığı belirtilerek "Szymanski hocasından çabuk şans buldu, Zimbru maçına ilk 11'de başladı. Asisti Dzeko'dan geldi ama asıl işi Polonyalı futbolcu yaptı. Önce rakip savunmacıyı, ardından kaleciyi geçti, soğukkanlı şekilde topu filelere gönderdi" denildi.  

'Siftahına lezzet kattı'

Sırp basınından Telegraf'ta şu değerlendirmelere yer verildi: 'Fenerbahçe kağıt üzerinde neden maçın büyük favorisi olduğunu sahada gösterdi. Tadic ilk yarıda açık ara sahanın en iyisiydi. Ferdi Kadıoğlu'nun attığı golün hazırlayıcısydı. Bu bölümde beş ikili mücadele kazandı, yedi anahtar pas verdi. Yaptığı asistle yeni takımındaki siftahına lezzet kattı.'

Haberin Devamı

Avrupa basını, Fenerbahçeyi konuştu Kusursuz futbolunu golle taçlandırdı

'Kusursuz futbolunu golle taçlandırdı'

Sırp basınından Kurir internet sitesinde 'Bosna Hersekli futbolcu Edin Dzeko kusursuz futbolunu golle taçlandırdı. Sırp milli futbolcu Dusan Tadic harika bir maç çıkardı. Bu iki futbolcu da müthiştiler. Sahada tatmin eden bir Fenerbahçe vardı' ifadeleri yer aldı.

'Manyak bir şut... Övgüleri hak ediyor'

Hollanda'dan Voetbal International haber başlığında 'Ferdi Kadıoğlu çektiği manyak şutla, Dusan Tadic'e Fenerbahçe'deki ilk asistini yazdırdı' ifadelerini kullandı. Hollanda genç milli takımlarında kaptanlık yapan sarı lacivertli futbolcu için 'Ferdi tüm övgüleri hak ediyor, maçtaki gol perdesini çok güzel bir vuruşla açtı' yorumunda bulundu.  

Avrupa basını, Fenerbahçeyi konuştu Kusursuz futbolunu golle taçlandırdı

'Rüya gibi başladı, anında etki yaptı'

İskoç basınından Scottish Sun, Glasgow Rangers'tan ayrıldıktan sonra Fenerbahçe'ye transfer olan futbolcunun ilk maçındaki gollü performansını öne çıkardı: 'Ryan Kent Fenerbahçe'de rüya gibi başladı, anında etki yaptı. Rangers'taki son sezonunda 44 maçta 3 gol atan oyuncu, yeni takımında ilk maçında gol attı.'

Haberin Devamı