Voleybol Avrupa Şampiyonası'nda Zehra Güneş damgası!

Avrupa Şampiyonası'nda Zehra Güneş damgası!

31.08.2023 - 11:33 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası'nda Polonya'yı devirerek yarı finale yükseldi. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Zehra Güneş turnuvaya damga vurdu.

Avrupa Şampiyonasında Zehra Güneş damgası

Avrupa Şampiyonası'nda Filenin Sultanları fırtına gibi esiyor. Gruptaki maçları kayıpsız geçen Türkiye, önce ev sahibi Belçika'yı son 16 turunda, çeyrek finalde ise Polonya'yı devirdi. Bu sonuçla Sultanlar üst üste 5. kez turnuvada yarı finale yükseldi.

Haberin Devamı

A Milli Kadın Voley Takımımızda Melissa Vargas 24 sayıyla sahanın yıldızı oldu. Melissa Vargas'a 14 sayıyla Ebrar Karakut ve 9 sayıyla Hande Baladın destek verdi. Filenin Sultanları 1 Eylül Cuma günün İtalya ile finale kalma mücadelesi verecek.

FİLENİN SULTANLARI LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ
Filenin Sultanları, Polonya galibiyeti sonrası dünya sıralamasında liderliğini sürdürdü. A Milli Kadın Voleybol Takımımız bugünkü galibiyetten +6.4 puan kazandı.

ZEHRA GÜNEŞ DAMGASI
Filenin Sultanları'nın yıldızlarından olan Zehra Güneş, VNL'deki üstün performansına devam ediyor. Zehra, orta oyuncular arasında hücum istatistiğinde zirvede yer aldı. Hücumda yüzde 65.9 oran yakalayan Zehra'yı Sırbistan'dan Aleksic 65.2 ile takip etti. Bir diğer orta oyuncumuz kaptan Eda Erdem Dündar ise yüzde 56.1 ile 6. sırada yer aldı.

Haberin Devamı

TÜRK DUVARI
Set başına blok ortalamasında ise Zehra zirveyi İtalyan yıldız Antropova ile paylaştı. Zehra toplamda 14 blok yaparken Antropova 15 blokla zirvede yer aldı. Filenin Sultanları'nda Eda Erdem 12 blok, Ebrar Karakurt ise 10 blok ile listede yer aldı.

Avrupa Şampiyonasında Zehra Güneş damgası

HANDE 'MANŞET' BALADIN
Turnuvanın dikkat çeken diğer yıldızlarından biri Hande Baladın oldu. Filenin Sultanları'nın smaçörü pozistif manşet karşılaşamada zirvede yer aldı. Hande Baladın yüzde 57 ile manşet karşılarken sadece 2 hata yaptı. Onu Sırbistan'ın yıldızları Busa ve Uzelac takip etti. Sultanlar'da İlkin Aydın ve Ebrar Karakurt manşet karşılama istatistiklerinde ilk 10'da yer aldı.

VARGAS ÖNE ÇIKTI
Yarı finale kalan Sırbistan, İtalya, Türkiye ve Hollanda takımları arasında hücum istatistiği en yüksek olan oyuncu Melissa Vargas oldu. VNL'de MVP seçilen Vargas, Avrupa Şampiyonası'nda yüzde 62 ile hücum etti. Sırbistan'ın yıldızı Boskovic 61.7 ile onu takip etti. Antropova ise yüzde 55.3 ile 3. sırada yer aldı.

Yazarlar