Futbol Avrupa'da alkışlanan 'fair-play' dersi

Avrupa'da alkışlanan 'fair-play' dersi

24.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa’da hafta sonu iki büyük ligde şampiyonlar belli oldu İngiltere’de Manchester City, Liverpool’u geçerken İtalya’da da Milan, Inter’i geride bıraktı ancak esas olarak takımların ‘Fair Play’ davranşıları öne çıktı.

Avrupada alkışlanan fair-play dersi

Avrupa’nın büyük ligleri arasında yer alan İngiltere ve İtalya’da geçtiğimiz hafta sonu nefes kesen bir şampiyonluk yarışı tamamlandı.
İngiltere Premier Lig’de Manchester City, İtalya Serie A’da da Milan zirveye çıktı. Ancak şampiyonluk hikayeleri kadar takımların ortaya koyduğu ‘Fair Play’ ruhu da alkış topladı.

Haberin Devamı

Premier Lig’de son dönemin en unutulmaz şampiyonluk günü yaşandı. Manchester City evinde son 20 dakikasında Aston Villa karşısında 2-0 geride girdi. Aynı anlarda Liverpool da sahasında Wolverhampton ile 1-1 berabere durumda idi. Ancak sadece 5 dakikada 3 gol bulan ve İlkay Gündoğan’ın yıldızlaştığı günde şampiyonluğa uzanan City, Liverpool’u üzdü. Buna karşın maçın sonunda Liverpool’un menajeri Jurgen Klopp, “Manchester City’yi tebrik ediyorum. Dünyanın en iyi futbol takımına karşı yarıştık. Bazen büyük kazançlar için büyük kayıplar gerekir” dedi.

İngiltere’de bu jestin ardından benzer durum İtalya’da meydana geldi. İki ezeli rakip Milan ve Inter son haftaya kadar yarışı götürdü. Fakat zirveyi Milan aldı. Inter ise ‘Şampiyonluğunuz için tebrik ederiz’ mesajını sosyal medyada yayınlayıp rakibini onore etti. Milan da, “Teşekkür ederiz. Sizin gibi bir rakiple yarışmak çok güzeldi” cevabını verdi.

Haberin Devamı

AC Milan: 2021-22 Serie A Şampiyonu