Trabzonspor Son dakika haberi: Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'dan Galatasaray ve Fenerbahçe itirafı!

Son dakika haberi: Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'dan Galatasaray ve Fenerbahçe itirafı!

23.05.2022 - 21:37 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2021-2022 sezonunda kazanılan tarihi şampiyonluğun ardından açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik direktör, Fenerbahçe maçına dair itirafta bulundu. Trabzonspor'a geliş sürecine değinen Abdullah Avcı, şampiyonluğun kırılma anını anlattı. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika haberi: Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcıdan Galatasaray ve Fenerbahçe itirafı

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'de 2021-2022 kazanılan şampiyonluk sonrası soruları cevapladı. Tecrübeli teknik direktör, Fenerbahçe müsabakasına dair itirafta bulundu. beIN Sports'a konuşan Abdullah Avcı, Trabzonspor geliş sürecini ve bu sene kazanılan şampiyonluktaki kırılma anını anlattı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Haberin Devamı

Trabzonspor'a gelmeden önce bordo-mavililerle 4 kez görüştüğünü açıklayan Abdullah Avcı, "Trabzonspor'a dördüncü görüşmenin ardından transferim gerçekleşti. Birçok yerden teklif vardı. Bodrum'da suyun kenarındaydım, teklif oradan beni aldı. Trabzonspor'un her zaman bir ağırlığı vardır, tablo ne olursa olsun. Özellikle Ertuğrul Doğan'a teşekkür ederim. Trabzonluluğunu, samimiyetini ve neler yapabileceğini ve benim arkamda durarak bana bu kapıyı açtı" diye konuştu.

Son dakika haberi: Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcıdan Galatasaray ve Fenerbahçe itirafı

'ŞAMPİYONLUK SONRASI BENİ ARADI'

Trabzonspor'un bu sezon kazandığı şampiyonluğun dört yıllık bir sürece dayandığını belirten Abdullah Avcı, "Dört senelik yönetimin ve bir başkanın süreci var. Ünal Karaman'a ve Hüseyin Çimşir'e teşekkür etmek istiyorum, onların da katkıları var. Meslektaşlarımdır, Ünal hoca şampiyonluk sonrası beni aradı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

58 yaşındaki teknik direktör Trabzonspor'un bu sezon başarısının ardında yatan detaylarla ilgili, "Sezona başlarken, takımların transferleri, kamp yerleri belli değildi. Biz geçen sene yarışırken bunların planlamasını yaptık. Ben kampa yüzde 85 transferler tamamlanmış şekilde girdim" dedi.

'GALATASARAY MAÇINDA GALİBİYETİ KAÇIRDIK'

Trabzonspor'un sezon başında UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde oynadığı Roma müsabaklaarına değinen Abdullah Avcı, "Roma maçları bizim için test maçlarıydı. O maçlar lige öz güven olarak iyi girmemizi sağladı. Oyunda salladık ama 3 maçta 9 puan aldık, böyle girdik milli takım arasına. Sonra Galatasaray maçında 2-0 geriye düştük, ardından galibiyeti kaçırdık" yorumunda bulundu.

Son dakika haberi: Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcıdan Galatasaray ve Fenerbahçe itirafı

Haberin Devamı

'KENDİ İÇİMDE ŞAMPİYONLUĞU HİSSETTİM'

Haberin Devamı

Şampiyonluk yolundaki kırılma anlarını anlatan Abdullah Avcı, Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarını örnek gösterdi. 58 yaşındaki çalıştırıcı şu ifadeleri kullandı:

Fenerbahçe maçında lider olduk, 38. haftaya kadar liderliği bırakmadık. Ve açık ara puan farkıyla liderliği koruduk. Galatasaray deplasmanında Visca'nın attığı golle şampiyonluk hikayesi başladı. Kendi içimde şampiyonluğu hissettim.

'O SÜREÇLERİ YÖNETMEK KOLAY DEĞİL'

Trabzonspor'un sezonun büyük çoğunluğunu lider geçirmesi hakkında konuşan Abdullah Avcı, "Puan farkıyla önde olsan da şampiyon olmak kolay değil. O süreçleri yönetmek kolay değil, o stresi yönetmek kolay değil ama biz rakiplerimizi hiç yaklaştırmadık" dedi.

Trabzonspor taraftarının coşkusuna değinen Abdullah Avcı, "Taraftar, takımı sahiplenmiş. Takım için çocuğu gibi konuşuyor. Samimiyetleri, duygularını yaşamaları, şampiyonluk kutlamaları... Acayip duygusal anlardı. Kasımpaşa'yı 1-0 yendik, taraftar bana '1-0 kazanılır mı?' diyor, Alanya maçının ilk yarısı 4-0 bitmiş, ikinci yarıdan sıkılmış. Kayseri maçında 2-0'dan 3-2'ye geri döndük. İki kişi hastaneye kaldırıldı. 'İyi maç oldu' diyor" ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi: Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcıdan Galatasaray ve Fenerbahçe itirafı

Hakem kararlarının çok fazla konuşulmaması gerektiğini belirten Abdullah Avı, "Herkesin hatalar olabiliyor. Bizim de kenarda canımız yanıyor. Bu oyunu sahanın içinden konuşmamız lazım. Hakem olarak konuşursak, gelişemeyiz" dedi.

Haberin Devamı

Marek Hamsik'in Trabzonspor'a transfer süreci hakkındaki soruyu yanıtlayan 58 yaşındaki teknik direktör, "Marek Hamsik, ismi gelince bana 'Olur mu?' dedim. Yazın bir konferans yaptık, oyun planlarından bahsettim. Odamdaki çerçeveyi gösterdim, kendisi de Napoli'de direkten dönmüş. Gel beraber bu çerçeveyi dolduralım dedim" diye konuştu.

Anastasios Bakasetas ve Manolis Siopis'in performansını yorumlayan Abdullah Avcı, "Çok fazla sorumluluk almak, final yapmak için kendisini biraz kaygıya soktu Bakasetas. Sakatlıktan sonraki süreci çabuk geçmek istedi. Siopis mahallenin enerjisi yüksek çocuğu. Bir gün 'seninle başlamayacağım' dedim, 'hiç problem değil' dedi. Antrenmanın neşe kaynağı Siopis, bizden birisi" şeklinde konuştu.

Son dakika haberi: Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcıdan Galatasaray ve Fenerbahçe itirafı

'BEŞİKTAŞ'A DA ALMAK İSTEDİM'

Stefano Denswil'i Beşiktaş'ta görev yaptığı dönemde transfer etmek istediğini belirten Abdullah Avcı, "Denswil, Club Brugge'de oynuyordu. 3'lü stoperin sol stoperiydi. Başakşehir'de oynadım Club Brugge ile oradan tanıyordum. Beşiktaş'a da almak istedim. Bana ismi gelince görüştük, 'Ben sol bek oynamak istemiyorum' dedi. "Ben de seni sol bek oynattığımda sol stoper gibi kullanacağım dedim. Kiralık oyuncumuz, kalmak istiyor, biz de devam etmek istiyoruz, görüşmeler devam ediyor" diye konuştu.

Son dakika haberi: Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcıdan Galatasaray ve Fenerbahçe itirafı

Bruno Peres'in Edin Visca'yla birlikte iyi bir uyum yakaladağını belirten Abdullah Avcı, "Bir orta saha oyuncusu gibi Peres. Edin Visca'nın ardından performansı daha da arttı. Çok memnunum. Sakatlanınca, 'Sakın sağ bek alma, döneceğim' dedi" ifadelerini kullandı.

VISCA'NIN BAŞAKŞEHİR'E TRANSFER SÜRECİ

Edin Visca'yla uzun süredir birlikte çalışan Abdullah Avcı, Bosna Hersekli oyuncunun transfer süreci hakkında "İBB döneminde bir rapor geldi bana, Bosna iki takımında yetenekli bir kanat oyuncusu var diye. Sonra bir takımla hazırlık maçı yapıyoruz, Edin'in takımıymış. Maç 4-4 bitti. Rakibin her golünde Edin Visca var. Hemen alalım dedim. Çok cüzi bir rakama aldık" diye konuştu.

Son dakika haberi: Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcıdan Galatasaray ve Fenerbahçe itirafı

Abdullah Avcı, Djaniny'nin sezon başında takımdan ayrılmak istediğini ama izin vermediğini şu sözlerle dile getirdi:

Djaniny gitmek istiyordu. Adebayor örneğini verdim ona. 2.5 yıl çalıştığımı söyledim. 'Şampiyon olacağız' dedim. 1 yıl daha sözleşmesi var. Mutlu şu anda. Devam etmek istiyoruz.

Abdullah Avcı, 'Uğurcan Çakır gidecek mi' sorusuna "Kaptana, Yusuf Yazıcı'dan fazla bonservis kazandırmak yakışır" şeklinde cevap verdi.

Son dakika haberi: Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcıdan Galatasaray ve Fenerbahçe itirafı

Abdullah Avcı, Abdülkadir Ömür'ü daha önce çalıştığı oyunculara benzetti. 58 yaşındaki teknik direktör, "Çok özel oyuncularla çalıştım, Nuri Şahin, Arda Turan, Emre Belözoğlu... Abdülkadir Ömür de o tarz özel bir oyuncu" dedi.

'YOĞUN BİR TRAFİĞİMİZ OLACAK'

Gelecek sezon kadro planlaması hakkında konuşan Abdullah Avcı, "Transferde geçen seneden bir tık daha iyisini yapmak istiyoruz. Yoğun bir trafiğimiz olacak. Kadro derinliğini ve kalitesini oluşturmamız gerekiyor" diye konuştu.

Manolis Siopis vs Abdülkadir Ömür: Haykırsam Sesimi Duyar Mısın?