Diğer Bakan Kasapoğlu: Talep edilen ülke olduk

Bakan Kasapoğlu: Talep edilen ülke olduk

09.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İslami Dayanışma Oyunları’nın tarihinde en fazla katılımın Türkiye’de olacağını hatırlattı, “Türkiye’nin her yanı tesisleşmesini tamamladı. Biz artık isteyen değil, istenilen ülkelerden biri olduk” dedi.

Bakan Kasapoğlu: Talep edilen ülke olduk

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 9-18 Ağustos tarihleri arasında Konya’da gerçekleşecek 5. İslami Dayanışma Oyunlarının açılışından önce basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Bakan Kasapoğlu, Türkiye’de yapılan tesislerin uluslararası standartlara kavuştuğunu, Türkiye’nin istenilen bir ülke haline geldiğini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı şöyle devam etti: “Türkiye’nin her bir yanı tesisleşmesini tamamladı. Uluslararası her bir çalışmaya ev sahipliği yapma niteliği bu tesislerde mevcut. Biz artık bu çalışmalarda isteyen ülke değiliz. İstenilen ülkeyiz artık. Talep edilen ülkeyiz. Bunu Türkiye’de yapalım diyorlar” diye konuştu.
Türk sporcuların elde ettiği madalyalara da değinen Bakan Kasapoğlu, “Bu zamana kadar kısır tartışmaların içerisinde olmadık. Hiçbir zaman lafla peynir gemisi yürütmeye çalışmadık. Sporda madalya sayısına yetişemiyoruz. Arkadaşlarımız bir infografik yapıyorlar, şu kadar madalya. Bir bakıyorsunuz iki dakika sonra madalya sayısı artmış. Yatırımlar ve bu çalışmalar bizleri daha ileriye taşıyor. Bu oyunlar Konya için tarihtir. Bu tarihi birlikte yazıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

5. İslami Dayanışma Oyunları’nın da tarihinde en fazla katılımın Türkiye’deki organizasyonda gerçekleşeceğini hatırlatan Bakan Kasapoğlu, “Hamdolsun ciddi bir hazırlık süreci geçirdik. Bu süreç artık başarıyla taçlanacak seviyeye geldi. Spor devrimimizi Konyamızda, bu hazırlıklar neticesinde taçlandırdık” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Büyük açılış statta

Türkiye’nin ev sahipliğinde, 56 ülkeden 4 bin 200 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılışı bugün Konya Büyükşehir Stadı’nda saat 20.00’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dışında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha ve İslami Dayanışma Oyunları Federasyonu Başkanı Abdülaziz bin Türki el Faysal el-Suud da konuşma yapacak. Lübnan asıllı İsveçli müzisyen Maher Zain’in konser vereceği açılışta video mapping, dron ve ışık gösterileri de yapılacak. İlk olarak dansçılar oyunların logosunun koreografisini sergileyecek. Oyunlara özel, lale biçiminde tasarlanmış olan logo aynı zamanda 21 sayısını içinde barındırıyor ve bu oyunların asıl yapılması gereken yıl olan 2021’i simgeliyor.

Haberin Devamı

Ardından milli marş okunacak. Oyunlara katılan ülkelerin sporcuları geçit törenine katılacak. Milli sporcular Hülya Şenyurt, Nur Tatar, Yasemin Adar, Merve Çoban, Halil Mutlu, Servet Tazegül ve Mehmet Akif Pirim, İslami Dayanışma Spor Federasyonu’nun bayrağını getirecek. Ardından 37 yıl önce, 8 Mayıs 1985’te kurulan İslami Dayanışma Spor Federasyonu’nun bayrağı göndere çekilecek. Oyunlarda yarışacak tüm sporcular adına paralimpik okçu Öznur Cüre ve hakemler adına bisiklet hakemi Serkan Karademir yemin edecek. 

Haberin Devamı