Diğer Bakan Kasapoğlu: "Tüm Türkiye’nin kalbi onlarla çarpacak"

Bakan Kasapoğlu: "Tüm Türkiye’nin kalbi onlarla çarpacak"

09.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu 18 branşta 108 sporcunun 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edeceğini açıkladı.

Bakan Kasapoğlu: Tüm Türkiye’nin kalbi onlarla çarpacak

A Milli Kadın Voleybol Takımı ile bir araya gelen Muharrem Kasapoğlu “İnanıyorum ki başarıları Tokyo 2020’de hep birlikte taçlandıracağız. Tüm Türkiye’nin kalbi de tüm sporcularımızla birlikte çarpacak” dedi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, A Milli Kadın Voleybol Takımı ile bir araya gelip, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’ndaki kota sayılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kasapoğlu “Ülkemiz Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda 18 branşta 108 sporcuyla temsil edilecek” dedi.
Türkiye Voleybol Federasyonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmada Kasapoğlu “İlk defa kadınlar 4x200 serbest bayrak takımımız da, atletizm yürüyüşte tam kadro olarak, maraton erkeklerde tam kadro olarak, karatede dağıtılan 8 kotanın 7’siyle, tekvando kadınlar 4 kotanın tamamını alan sporcularımızı olimpiyatlara göndereceğiz. Kadın boksta ve kadın yelken 470 sınıfında ilk defa olimpiyatlara katılacağız. 49’u kadın, 59’u erkek 108 sporcuyla Tokyo’da ülkemizi temsil edeceğiz” diye konuştu.
Kadınların spordaki önemine değinerek “Kadın odaklı spor, kadınların sporun öncüsü olması sporun tabana yayılması ve performans noktasında bu stratejimizin başarılı bir şekilde ilerlediğini görüyoruz. Onun da sembolü bu değerli genç sporcularımız. Boksta, cimnastikte, atletizmde, karatede, yelkende, yüzmede, güreşte ve diğer bireysel branşlarda... Kota müsabakaları sürmekle birlikte, paralimpik oyunlarda an tibariyle 12 branşta 79 sporcumuz ülkemizi temsil edecekler” diye konuştu.
Kasapoğlu şöyle devam etti: “Tokyo 2020’ye 15 günümüz kaldı. İnanıyorum ki başarıları Tokyo 2020’de hep birlikte taçlandıracağız. Sporcularımız karakterleri, centilmenlikleriyle, başarılarıyla Tokyo 2020’ye mühürlerini vuracaklar. Tabii ki tüm Türkiye’nin, 84 milyonun kalbi de tüm sporcularımızla birlikte çarpacak.”

Haberin Devamı

‘Canla başla mücadele var’

“Gençlerimiz her alanda karakteriyle, çalışkanlığıyla, gayretiyle, vicdanıyla tüm dünyaya örnek gençler. Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Her müsabakada nasıl canla başla son ana kadar mücadele ettiklerini biliyoruz. Tokyo 2020’de inşallah yine sporcularımızın bu gayretine, bu azmine hep birlikte şahitlik edeceğiz. İnanıyorum ki onlar bu azimle bizlere en güzel şampiyonlukları, en güzel heyecanları, en güzel gururu yaşatacaklar.”

Haberin Devamı

‘Voleybolcularımız en güzel örnek’
“Spor noktasında takım olarak tek takımımız Kadın Voleybol Milli Takımımız. Sizlerin gayretleriyle uluslarararası organizasyonlarda aranan bir destinasyon olduk. Ve sporumuzu birkaç branşın içine sıkışıp kalmaktan hep birlikte kurtardık. Voleybol Milli Takımımız bunun en güzel örneği. Her biriyle gurur duyuyoruz. Basketbolumuzla, voleybolumuzla, yüzmemizle, jimnastik, atletizm, boks, güreş ve daha önce sporcu dahi bulamadığımız branşlarda bugün şükürler olsun tüm dünyada bilinen ve iddiası olan çok değerli marka sporcularımız var.”