Dünyadan Futbol Ballon d'Or adayları belli oldu! Kim Min-Jae ve Ronaldo sürprizi

Ballon d'Or adayları belli oldu! Kim Min-Jae ve Ronaldo sürprizi

06.09.2023 - 22:00 | Son Güncellenme:

Avrupa'da yılın en iyi futbolcusunun seçildiği Ballon d'Or ödülünün adayları belli oldu. Al-Nassr forması giyen Ronaldo 18 yıl sonra bir ilki yaşarken, Bayern Münih'e transfer olan Kim Min-Jae ise adaylar arasında yer aldı. İşte detaylar...

Ballon dOr adayları belli oldu Kim Min-Jae ve Ronaldo sürprizi

France Football dergisi tarafından 1956'dan beri dağıtılan futbol dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan Ballon d'Or'da adaylar belli oldu.

Haberin Devamı

Lionel Messi'nin yer aldığı listede Cristiano Ronaldo 18 yıl aradan sonra bir ilki yaşadı.

Bir dönem Fenerbahçe formasını giydikten sonra Napoli'de şampiyonluk yaşayan ve yükselen performansıyla bu kez de Alman devi Bayern Münih'e transfer olan Güney Koreli stoper Kim Min-Jae de Ballon d'Or'un 2023 yılı adayları arasında yerini aldı. Bu gelişme büyük yankı uyandırırken, özellikle sosyal medyada taraftarların en çok konuştuğu konulardan biri oldu. İşte ayrıntılar...

18 YIL SONRA BİR İLK

Ballon d'Or adayları arasında gösterilmeyen Cristiano Ronaldo, 18 yıl sonra ilk, yaşadı. Suudi Arabistan'da Al-Nassr forması giyen Portekizli yıldız 18 yılın ardından ilk kez Ballon d'Or'a aday gösterilmedi.

Ballon dOr adayları belli oldu Kim Min-Jae ve Ronaldo sürprizi

KİM MİN-JAE LİSTEDE

Haberin Devamı

Ülkemizde Fenerbahçe forması giyen ve geçtiğimiz sezon Napoli'nin kazandığı tarihi şampiyonlukta büyük pay sahibi olan ardından ise Bayern Münih'e transfer olan Güney Koreli stoper Kim Min-Jae, Ballon d'Or ödülüne aday gösterildi.

Ballon dOr adayları belli oldu Kim Min-Jae ve Ronaldo sürprizi

Ballon d'Or adayları şu şekilde:

Kylian Mbappe, Lionel Messi, Erling Haaland, Harry Kane, Kim Min Jae, Victor Osimhen, Luka Modric, Rodri, Lautaro Martinez, Robert Lewandowski, Antoine Griezmann, Yassine Bounou, Martin Odegaard, Julian Alvarez, Vinicius Jr, İlkay Gündoğan, Emiliano Martinez, Kvicha Kvaratskhelia, Ruben Dias, Nicolo Barella, Jude Bellingham, Bukayo Saka, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Randal Kolo Muani, Andre Onana, Karim Benzema, Josko Gvardiol, Jamal Musiala, Mohamed Salah.