İspanya La Liga Barcelona'dan erken teslim ikramiyesi!

Barcelona'dan erken teslim ikramiyesi!

15.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spotify Camp Nou’nun üçüncü bloğunun yıkımını planlanandan önce gerçekleştirdiği için, inşaatı gerçekleştiren Limak’ın bir milyon euroya yakın bir bonus prim ödemesi alacağı belirtildi.

Barcelonadan erken teslim ikramiyesi

Barcelona’nın maçlarına ev sahipliği yapan Camp Nou Stadı’nda inşaat çalışmaları devam ediyor. Dünyaca ünlü futbol mabedinin yenilenmesi için dev kulüp, Türk inşaat şirketi Limak ile anlaşmıştı. Geçtiğimiz aylarda kazma vurulan ve yıkım işlemlerine başlanan stadyumdaki çalışmaların beklenenden hızlı ilerlediği ortaya çıktı. 

Haberin Devamı

İspanyol basınındaki haberlere göre ilk iki tribün aşağı yukarı tamamlandı, üçüncü bloğun yıkımı planlanandan önce tamamlandı ve ilk iki katta değişiklikler yapmak üzere çalışmalara başlandı. Bunun sonucu olarak da Barcelona’nın, Türk şirketine önceden kararlaştırılmış bir milyon euro tutarında bir prim ödeneceği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: 

“Spotify Camp Nou’nun yenilenmesi çalışmaları çok iyi, hatta beklenenden daha iyi gidiyor. Stadyumun üçüncü bloğunun yıkımı tamamen tamamlandı ve FC Barcelona maçlarını bir yıl sonra, Kasım 2024’te yeniden izleyebilmek amacıyla birinci ve ikinci katlarda çalışmalar başladı. Türk şirketi, üçüncü blok yıkım çalışmalarında son teslim tarihlerini öne çektiği için bir milyon euroya yakın bir prim alacak.”

Haberin Devamı

Öte yandan Camp Nou’nun 1915 Çanakkale Köprüsü’nden ilham aldığı da ifade edildi, şirketin stadyum çatısında da kullanılacak örgülü kablolama sistemiyle bu köprüyü inşa ettiği kaydedildi.