Milli Takım Başkan Büyükekşi, Macaristan maçını Orbán, Čeferin ve Csányi'le birlikte izledi

Başkan Büyükekşi, Macaristan maçını Orbán, Čeferin ve Csányi'le birlikte izledi

23.03.2024 - 11:48 | Son Güncellenme:

Puskas Arena'da oynanan karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi; Macaristan Başbakanı Viktor Orbán, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve Macaristan Futbol Federasyonu Başkanı Sándor Csányi ile birlikte izledi.

Başkan Büyükekşi, Macaristan maçını Orbán, Čeferin ve Csányile birlikte izledi

Macaristan ile Türkiye arasında Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de bulunan Puskas Arena'da dolu tribünler önünde oynanan müsabakayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi; Macaristan Başbakanı Viktor Orbán, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve Macaristan Futbol Federasyonu Başkanı Sándor Csányi ile birlikte izledi.

Haberin Devamı

Maç öncesinde, devre arasında ve sonrasında sohbet toplantıları yapan Büyükekşi, Orbán, Čeferin ve Csanyi 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ile Türkiye ve Macaristan arasındaki köklü ilişkiler hakkında değerlendirmelerde bulundular.

"Sayın Orbán ve Csányi'ye teşekkür ediyorum"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi çok verimli bir hazırlık maçı oynadıklarının altını çizdi. Büyükekşi, "A Milli Futbol Takımımızı ve Federasyonumuzu çok iyi ağırlayan Macaristan Başbakanı Sayın Viktor Orbán'a ve Macaristan Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Sandor Csányi'ye misafirperverlikleri için teşekkür ederim. Ülkelerimiz arasında son derece yakın ilişkiler var. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na hazırlık kapsamında oldukça verimli bir hazırlık maçı yaptık. Hazırlıklarımız Avusturya, İtalya ve Polonya gibi ciddi rakiplerle yapacağımız maçlarla devam edecek." dedi.

Haberin Devamı

"Sayın Čeferin'le İstanbul'da da bir araya gelip olumlu bir toplantı yapmıştık"

Başkan Mehmet Büyükekşi, UEFA Başkanı Sayın Aleksander Čeferin'le de İstanbul'dan sonra yeniden bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Başkan Büyükekşi, "Sayın Čeferin ile geçtiğimiz hafta İstanbul'da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ve İtalya ile birlikte ev sahipliği yapacağımız 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili hazırlıklar hakkında olumlu bir toplantı yapmıştık. Bugün de Macaristan ile yaptığımız hazırlık maçımızı birlikte izledik" diye konuştu.

Yazarlar