Diğer Başkan Esat Delihasan: "Madalyanın rengi farketmez"

Başkan Esat Delihasan: "Madalyanın rengi farketmez"

12.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başkan Esat Delihasan, bütün kategorilerde kota alıp Tokyo Olimpiyatları’nda kürsüye çıkmak istediklerini söyledi

Başkan Esat Delihasan: Madalyanın rengi farketmez

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Delihasan, diğer ülkelerin milli sporcularla idman yapmak için uğraştığını belirtti, “Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda takım halinde şampiyon olabilen Türkiye’deki tek branş biziz. Bu başarılarımızı Tokyo’da taçlandırmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Sports TV’de yayınlanan ‘Karatetürk’ programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Delihasan, karatede sürdürülebilir başarıyı yakaladıklarını, Tokyo Olimpiyat Oyunları’na da tam kadro katılarak Türkiye’ye en çok madalya kazandıran federasyonlar arasına girmeyi hedeflediklerini söyledi.
Başkan Esat Delihasan şöyle devam etti: “Bütün kategorilerde kota alıp 8’i tamamlamak istiyoruz, hedefimiz bu. Olimpiyatlarda madalyaların rengi ne olursa olsun kazanmak istiyoruz. Yıllardır sürdürülen bir başarımız var, dünya klasmanında birinciyiz. Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda takım halinde kadınlar ve erkeklerde şampiyon olabilen Türkiye’deki tek branş biziz. Bu başarılarımızı Tokyo’da taçlandırmak istiyoruz” diye konuştu.
Dünyada Türk karatesinin artık zirveye oturduğuna vurgu yapan TKF Başkanı, “Karatede geldiğimiz nokta çok farklı, tüm dünya ülkeleri bizimle antrenman yapmak istiyor. Ukrayna kamp için geldi, ancak bir sürü takım sırada. Pandemiden dolayı risk olmaması adına şimdilik erteliyoruz. Antrenörlerimizin ve sporcularımızın yurt dışında yaptığı seminer ve eğitimler, Türk Karatesi için sevindirici olaylar” diye konuştu.



En az ilk 6
Önemli olan şeyin günlük değil, sürdürülebilir başarı olduğuna vurgu yapan Esat Delihasan, “Türk karatesinin başardığı çok şey var ama daha önemli bir şey başardık. Sürdürülebilir başarı. Saman alevi gibi yanıp sönmüyoruz. Sürdürülebilir bir başarımız var. Her turnuvada şampiyonluk iddiamız yok ama her turnuvada ilk 6’yı göreceğimizi söylüyoruz. Sporcularımızın 3 tane birincilik kazanması yerine 13 tane üçüncülük kazanmasını kendi adıma tercih ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Adaylık sinyali
Esat Delihasan, bir yıl ertelenen federasyon başkanlığı seçimlerine ilişkin de gelecek yıl yeniden aday olacağının sinyallerini verdi. Delihasan, “Bugüne kadar birlikte büyük bir aile olduk. Bu süreçte de yine birlikte büyük işler yapacağımızı ümit ediyorum. Geçmiştekinden çok daha güçlü bir şekilde önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz inşallah. Biz seçim hesabı değil, sonuç hesabı yapıyoruz. Uluslararası Arena’daki sporcularımızın, antrenörlerimizin başarılı olması sonucunun hesabını yapıyoruz. Her zaman karate için çalışmaya ilk günkü gibi devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Gençlerden madalya çıkmadı
Mersin’de düzenlenen Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda gençler kategorisinin bireysel finallerinde, Ukraynalı sporcu Illia Kovtun şampiyon oldu.
Olimpik Cimnastik Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonun 3. gününde, gençler bireysel finallerde ilk sırada yer almak için yarıştı. Sporcular; yer aleti, kulplu beygir, atlama masası, paralel bar, halka ve barfiks aletlerinde performanslarını sergiledi.
Genel tasnifte 81 bin 465 puan toplayan Ukraynalı sporcu Illia Kovtun, altın madalya kazandı. Aynı ülkeden Volodymyr Kostiuk 80 bin 198 puanla gümüş, Macaristan’dan Krisztian Balazs da 78 bin 566 puanla bronz madalya aldı. Finallerde Türkiye’yi temsil eden sporculardan Bora Tarhan, 75 bin 798 puanla 8’inci, Mert Efe Kılıçer de 75 bin 266 puanla 10’uncu sırada yer aldı.

Yazarlar