Milli Takım Başkan Mehmet Büyükekşi istedi, Stefan Kuntz değiştirdi!

Başkan Mehmet Büyükekşi istedi, Stefan Kuntz değiştirdi!

09.10.2022 - 14:54 | Son Güncellenme:

Almanya’da oynanacak EURO 2024 Elemeleri için kura çekimi gerçekleştirildi. Türkiye'nin rakipleri belli olurken milli takım cephesinden açıklamalar geldi. Öte yandan Teknik Direktör Stefan Kuntz'dan radikal değişiklik geldi.

Başkan Mehmet Büyükekşi istedi, Stefan Kuntz değiştirdi

Almanya’da oynanacak EURO 2024’ün eleme grupları, Frankfurt’ta çekilen kura ile belli oldu. Türkiye D Grubu'nda yer alırken, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ve Teknik Direktör Stefan Kuntz kura sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımımızın, EURO 2024 eleme gruplarındaki rakipleri belli oldu. Almanya’da düzenlenecek dev turnuva için kura çekimi Frankfurt’ta gerçekleştirilirken Türkiye, D Grubu'nda yer aldı.

RAKİPLER
Çekilen kura sonrası Türkiye D Grubu'nda, Hırvatistan, Galler, Ermenistan ve Letonya ile eşleşti. EURO 2024’te grup eleme maçları 23-25 Mart 2023 tarihlerinde başlayacak, 19-21 Kasım 2023 tarihlerinde bitecek. Almanya’da yapılacak dev turnuva da 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihlerinde oynanacak.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: 'HEDEF 24 TAKIMIN İÇERİSİNDE OLMAK'

Milli Takımımız'ın mücadele edeceği grubu değerlendiren TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Gruplarda var gücümüzle mücadele edeceğiz. Yapmamız gereken şey birlik ve beraberlik içerisinde olmak. Gerek Türkiye'de, gerek yurt dışında oynanan maçlarımızda taraftarlarımızın takıma destek vermesini talep ediyorum."

Haberin Devamı

Milli Takım'ın başarılı olacağına inandığını da dile getiren Mehmet Büyükekşi, "Diğer gruplara baktığımızda daha avantajlı bir grupta olduğumuzu düşünüyorum. Hedef burada 24 takımın içerisinde olmak. Bunu da başarabilecek gücümüz var. Türk Milli Takımımıza güveniyorum. Geçmişte bu başarıları gösterdik, yine bu başarıları göstereceğimizi düşünüyorum. Avrupa'daki en genç milli takımlardan birine sahibiz." dedi.

STEFAN KUNTZ: İLK HAYALİM...
Mehmet Büyükekşi'nin yanı sıra Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz da açıklamalarda bulundu. Alman çalıştırıcı, "Benim ilk hayalim Türkiye Milli Takımı'nda görev yapabilmekti. İkincisi ise Almanya'ya turnuvaya gidebilmekti. Umarım gerçekleşir." şeklinde konuştu.

Başkan Mehmet Büyükekşi istedi, Stefan Kuntz değiştirdi

DERSİMİZİ ÇIKARDI'
Son maçlardan dersler çıkardıklarını da aktaran Kuntz, "Bizler son maçlardaki durumlardan dersimizi çıkardık ve önümüzdeki maçlarda buna göre hazırlanacağız. Ders almamız gereken konu, hangi rakip olursa olsun her şeyimizi vermeliyiz. Bu genç takımla istikrarlı ve iyi bir oyun sahaya yansıtacağız." ifadelerini kullandı.

ALMANCA TERCİHİ
Öte yandan Almanca konuşmasının nedeni sorulan Stefan Kuntz "Son maçtan sonra oturduk ve yönetimle konuştuk. Başkanımız, 'Almanca konuşursak, yanlış anlaşılmaları engeller miyiz?' diye sordu. Ben de bundan sonra Almana konuşmaya karar verdim." dedi.

Haberin Devamı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi "Kendi dilinde, kendini daha anlatacağını inanıyorum." açıklamasını yaptı.

ALTINTOP: "PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜĞÜMÜZ VAR"

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop, kura çekiminin ardından değerlendirmeler yaptı.

Hamit Altıntop, "Burada yer almamız, ilgi görmemiz, Avrupa Şampiyonası'nın Almanya'da olması... Bizim için önemli. Burada çok insanımız var. Burada bayrağımızı yükselttiler, her alanda başarılı oldular. 2006'da Dünya Şampiyonası'na katılamadık. Bu kuradan sonra psikolojik üstünlüğümüz var gibi görünüyor. Türkiye bir futbol ülkesi. Çok önemli kulüplerimiz var. Umarım burada yer alırız." diye konuştu.

 

"TARİHTE BÖYLE MAÇLAR VAR"
Altıntop sözlerine, "Uluslar Ligi'nde hedefe ulaştık. Son iki maç talihsizlikler oldu. Tarihte böyle maçlarımız oldu. Ayağa kalkmasını biliyoruz. Hedeflerimiz yüksek. Türk insanının başaracaklarını biliyoruz. Ana hedefimiz, her turnuvaya katılmak" diyerek devam etti.

Haberin Devamı

"HIRVATİSTAN MAÇINDA SONRA OLMADI!"
Hamit Altıntop sözlerini şu şekilde tamamladı:

"2008'deki Hırvatistan maçından sonra bir türlü istediğimiz hedeflere ulaşamadık. İnşallah gelecekte sürpriz sonuçlar hiç olmaz. O sonuçlar iyi de olsa, bizim işimiz değişmeyecekti. Çalışma azmimiz değişmeyecekti. Belki de öyle olması, anlamayan arkadaşları da silkelemiştir. Biz iyi bir takımız, umarım hedeflerimize ulaşırız. 2008'de Hırvatistan'ı elemiştik. Hırvatistan o günden sonra da başarılı oldu. Biz ise o günden bu yana istediğimiz hedefleri yakalayamadık. Bazı ülkelerden bazı şeyleri örnek alabiliriz."