Basketbol "Basketboldan çok hentbola benziyordu"

"Basketboldan çok hentbola benziyordu"

30.12.2015 - 22:08 | Son Güncellenme:

Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Avcı: "Önemli bir galibiyet aldık" - Fenerbahçe Başantrenörü Dikeoulakos: "Herkes hata yapabilir, bu anlaşılabilir ama bu şekilde değil. Bugün oynanan basketboldan çok hentbola benziyordu"

Basketboldan  çok hentbola benziyordu

Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe'ye karşı önemli bir galibiyet alarak, lider olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Avcı, 70-68 galip geldikleri müsabakanın ardından katıldığı basın toplantısında sahalarında maç kazandıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Hakemleri yönetimleri nedeniyle eleştiren Avcı, "Maça hakemler iki takımın hazırlandığı gibi hazırlanmamış. Ben bu maçın çok daha konsantrasyonu yüksek yönetilmesini beklerdim. Çok şaşırdım, iki takım çok emek verdi. Hakemlerin bizim lehimize de onların lehine de çaldığı düdükler oldu" diye konuştu.

Maçı kazanarak liderliği Fenerbahçe'den geri aldıklarına dikkati çeken Avcı, şu ifadeleri kullandı:

"Önemli bir galibiyet aldık. Bu sahada hiç yenilmemiş olmak çok önemli. 2015 yılını lider olarak bitiriyoruz, bunlar çok kolay işler değil. Seyircimiz ve herkes başarıya alışmış gözüküyor ama biz bunun için büyük çaba sarf ediyoruz. Bugün risk aldım, yabancı oyun kurucumuzun yerine yeni transferimizi kadroya aldım. O bakımdan biraz maçın başında zorlandık. Sonra toparladık ve maçı kazanmayı bildik. Güzel bir maç izlettirdiğimizi düşünüyorum."

Haberin Devamı

Ayhan Avcı, destekleri dolayısıyla taraftarlara teşekkür etti.

- Fenerbahçe cephesi

Fenerbahçe Başantrenörü George Dikeoulakos ise hakemlerin maçın sonucuna etki ettiğini savundu.

Abdullah Gül Üniversitesi'ni galibiyetten dolayı tebrik eden Dikeoulakos, "Bugün iyi oynadılar, bizden daha iyiydiler ve maçı kazanmayı hak ettiler. Oyuncularımız da çok zor şartlar altında iyi mücadele ortaya koydular" ifadelerini kullandı.

Hakemlerin ev sahibi takım lehine çok düdük çaldığını iddia eden Dikeoulakos, şunları kaydetti:

"Oyuna çok iyi başladık, 12 sayı öne geçtik. Ancak ikinci çeyrekle beraber hakemler düdükleriyle bizim hücumlarımızı durdurdu. Bugün hakemlerin gerçekten oyunun kalitesini düşürdüğünü söyleyebilirim. Bununla beraber bizim oyun kalitemizin düştüğünü belirtmeliyim. Unutmayalım bugün Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin en tepesindeki iki takım maç yaptı. Bu maç için daha iyi hakemler beklentisi içerisindeydik. Herkes hata yapabilir, bu anlaşılabilir ama bu şekilde değil. Bugün oynanan basketboldan çok hentbola benziyordu."

Yazarlar