Almanya Bundesliga Bayern Münih'te Harry Kane kasırgası!

Bayern Münih'te Harry Kane kasırgası!

19.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tottenham’daki Harry Kane fırtınası, Bayern Münih’te şiddetini artırarak kasırgaya dönüştü. ‘Bundan futbolcu olmaz’ denilerek altyapılardan gönderilen oyuncu azmiyle Avrupa’nın en büyük golcüsüne dönüştü, maç başına ikiye yakın bir skor katkısıyla Alman ekibini sürüklemeye başladı.

Bayern Münihte Harry Kane kasırgası

Bayern Münih formasıyla fırtınalar estiren Harry Kane bir anda Avrupa’nın en formda golcüsü haline geldi. Hemen her maç gollerini sıralayan İngiliz forvet, kariyerinde eksik olan kupaları kazanma hedefiyle geldiği Alman ekibinde bu hedefine emin adımlarla yürüyor. Yıldız futbolcu maç başına ikiye yakın bir skor katkısıyla ulaşılması zor bir istatistiğe imza attı. Bir çok kulübün altyapısından ‘bundan futbolcu olmaz’ diye gönderilen bir isim, bu başarı hikayesini azmiyle yazdı.

Haberin Devamı

Harry Kane Arsenal altyapısında umduğunu bulamaz. Fiziksel yetersizlikleri nedeniyle futbolcu olmaya elverişli olmadığı belirtilerek kulüpten gönderilmesinden ‘Başıma gelen en iyi şey’ olarak bahsedecektir sonradan.

Futbolcu genlerimin anne tarafından geldiğini düşünmekte, Tottenham Hotspurs taraftarlığı ailesinden gelmektedir. Bütün ailesi bu takımın taraftarı olduğu için kendisi de hep bu takımın formasını giymek istemiştir. Beckham, Sheringham ve Brezilyalı Ronaldo küçüklüğünde en çok etkilendiği oyunculardır. Ronaldo ile futboldaki mevkisine karar verir, forvet olmak ister.

Nihayetinde Tottenham’a ayak basar ama burada da işler kolay ilerlemeyecektir. U-18 liginde yirmi iki maçta on sekiz gol atar. Bu performansının hemen ardından gittiği üçüncü lig ekibi Leyton Orient’te hakkında olumsuz rapor verilir. Burada çıktığı on sekiz maçı beş golle tamamlar.

Haberin Devamı

BOAS İLE ÖNÜ AÇILIR

Tottenham’da teknik direktörlüğe Villas Boas’ın gelmesiyle 20 yaşından sonra artık a takımda forma giymeye başlar. Kane için asıl dönüm noktasıysa Mauricio Pochettino’nun 2014 yazında Londra ekibinin başına geçmesidir. Arjantinli teknik adamın yönetiminde forvet arkası pozisyondan 9 numaraya geçiş yaparak bir santrfora dönüşür.

Fizik gelişimi ve güçlenmesi de bu döneme denk düşen Kane, 2014-15 sezonunda patlama yapar, tüm kulvarlarda 29 gol, 6 asistle 35 gole direkt etkide bulunur. Bu performans kendisine, ülkede yılın en iyi genç oyuncusu ödülünün yanı sıra milli takım kapılarını da açar.

Harry Kane her geçen sene daha da büyük bir oyuncuya dönüşürken, takımı da Premier Lig’in büyüklerine kafa tutan ve şampiyonluklar kovalayan bir ekip haline gelir. Tottenham 2015-16 sezonunu lig üçüncüsü bitirerek Şampiyonlar Ligi biletini alır, o dönem yirmi iki yaşında olan kahramanımız ise 25 golle Premier Lig’in gol kralı olur.

Tottenham’ın şampiyonluğu son haftalarda kaçırıp ligi ikinci tamamladığı bir sonraki sezonda Kane yine gol kralı olur, bu kez 29 kez fileleri havalandırır.

HER SEZON EN AZ YİRMİ

Üst üste dört sezonda yirmi gol barajını geçerek önemli bir istatistiğe imzasını atar. Premier Lig’de 1951 ve 1961 olmak üzere iki kez şampiyonluk yaşayan siyah-beyazlı kulüp uzun yıllar sonra yeniden Ada’nın büyük ekipleri arasında anılır olur o dönem. Şampiyon olamıyor ama her seferinde zirveyi zorluyorlardır.

Haberin Devamı

Büyüklükleri Avrupa’ya da yayılır, 2019’da Şampiyonlar Ligi finali oynarlar. Kane Devler Ligi sezonunda 5 gol, 1 asiste imzasını atar. 2020-21 sezonunda 23 golle bir kez daha gol krallığını elde eder.

Bu süreçte milli takımın da değişmez ismi olur. 2018 Dünya Kupası’nda 6 golle, 2018-19’daki Avrupa Şampiyonası elemelerinde 12 golle gol kralıdır. Avrupa şampiyonluğunu ise finalde kaçıracaklardır. Harry Kane gerek kulübünde gerek milli takımında yüzüp yüzüp kuyruğuna geldiği kupaların hep uzağında kalır.

KUPA DEYİNCE BAYERN

Artık şampiyonluklar yaşayacağı bir yere gitmek istemektedir. Kazanmak denince dünyada akla gelen ilk kulüplerden olan Bayern Münih’in yolunu işte böylece tutar. Almanya tercihi kendisi için riskli görünür çünkü İngiltere dışına ilk kez çıkacaktır. Ancak otuz yaşındaki forvet hırslıdır da, başaracağına inanır.

Bugün Bavyera ekibinde hemen her maçta fileleri havalandıran ve şu an sadece Almanya’da değil tüm Avrupa’da en formda golcü olan Harry Kane, bu sefer artık kupayla tanışacak, bu sezonda umduğu o madalyaları boynuna takacak gibi görünmektedir.

Haberin Devamı

"HOMELESS BİR HAYAT"

Münih’in en popüler insanı haline gelen Harry Kane, buna karşın kentte kendine uygun evi bir türlü bulamaz. Yıldız futbolcunun otel faturası bir milyon euroyu aşar.

Harry Kane yeni takımına çok çabuk uyum sağladı ancak yeni şehrine değil! En azından yeni yaşamaya başladığı şehirdeki evlere alışamadığını söylemek gerek. Aylardır Münih’te bulunmalarına rağmen, eşiyle birlikte kendilerine uygun bir ev bulamadılar. Golcü futbolcu halen daha otelde kalmaya devam ediyor.

Konaklama, tercihten değil zorunluluktan kaynaklanıyor gibi görünse de, maliyeti yıldız isim ve eşine hayli fazla oluyor. Kraliçe Elizabeth ve Michael Jackson’ın da vakti zamanında konakladıkları şehir merkezindeki Vier Jahreszeiten Kempinski’de kalan Kane, geceliği 10 bin euro olan lüks otele ağustostan bugüne kadar 1 milyon eurodan fazlasını ödedi.

Haberin Devamı

Karısı ve dört çocuğuyla otel odalarında bulunmaları ülkede en azından attığı goller kadar gündem oluyor. Kentin en popüler insanının başını sokacak bir daire bulamıyor olması yer yer mizah konusu da olurken, İngiltere Milli Takımı kaptanının hatıra olarak beraberinde getirdiği maç topları artık otel odasına sığmıyormuş söylenene göre.

Harry Kane son dönemde ev arama çalışmalarına hız verirken, son olarak eski bir Bayernli oyuncunun yardımıyla kendisinin eski evini alma girişiminde bulunduğu söyleniyor. İsmi verilmeyen bu futbolcunun villasına, önümüzdeki günlerde taşınabileceği belirtiliyor.

BUNDESLIGA'DA ÜÇ HAT-TRICK

Harry Kane bu sezon toplamda 15 maçta Bayern Münih forması giydi. İki maç haricindeki tüm karşılaşmalarda skor katkısı yapmayı başardı. Bundesliga’da 11 maçta 17 gol ve 5 asist, Şampiyonlar Ligi’nde 4 maçta 4 gol, 2 asiste imzasını attı. Ligde 3 maçta hat-trick yaptı. Biri Galatasaray’a karşı olmak üzere iki maçta ise ikişer kez fileleri havalandırdı. Galatasaray’la olan iki maçta toplamda 3 gol, 1 asistle oynadı. Bu arada İngiltere’nin İskoçya ile eylül ayında yaptığı maçta da fileleri havalandırdı.

ALTIN TOP PATLAK

Harry Kane yıllar boyu bireysel ödülleri toplasa da, top koşturduğu takımlarda şampiyonluk göremedi. Bu yüzden Bayern Münih’in yolunu tuttu. Bayern Münih’te uzun yıllar top koşturan Robert Lewandowski ise kupalara doydu ancak bireysel ödüllerin zirvesine çıkamadığı için bunu elde edebileceğini düşündüğü bir takıma gitti.

Lewandowski ilk sezonunda Barça’da şampiyonluk yaşadı ancak henüz o büyük hedefi olan Ballon d’Or (Altın Top) ödülüne erişebilmiş değil. Bayern Lewa’nın yerini bu sene fazlasıyla doldurmuş görünüyor. Lewandowski’nin bu sezonki istatistikleri fena değilse de, kendisine beklediği büyük ödülü kazandıracak seviyede değil.

Şu ana kadar 14 maçta 8 gol atabildi. Polonyalı forvet, geçen sene Benzema bu sene Messi’nin layık görüldüğü Altın Top ödülünü bu gidişle bu kez de ‘Bayernli Kane’e kaptırabilir gibi görünüyor.

HEM GOL HEM ASİST KRALI

2020-2021 sezonu için yıldız futbolcunun en özel sezonu desek yanlış olmaz. İngiliz oyuncu bu sezonda rakamlarla komple bir futbolcu olduğunu ispatladı. Tottenham’ın süperstarı Premier Lig’de o sezonu hem gol hem de asist kralı olarak tamamladı. Kane, 23 golle Premier Lig’de sezonun en golcü, 14 asistle Premier Lig’in en çok asist yapan ismi oldu.

Yazarlar