Euro2016 BBC açıkladı! Yeni Messi'ye iki aday: Emre Mor...

BBC açıkladı! Yeni Messi'ye iki aday: Emre Mor...

11.06.2016 - 13:10 | Son Güncellenme:

BCC, turnuvanın iki yeni Messi adayının Türkiye'den Emre Mor ve Hırvatistan'dan Ante Coric olduğu değerlendirmesini yaptı.

BBC açıkladı Yeni Messiye iki aday: Emre Mor...

Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Euro 2016 için hazırladığı özel haberinde turnuvadan çıkabilecek olası yeni Messi'leri masaya yatırdı. Lionel Messi olmaya iki gencin aday olduğunu duyuran İngilizler, Dinamo Zagreb'te forma giyen 'Hırvat Messi' lakaplı Ante Coric ile Borussia Dortmund'a transfer olan 'Türk Messi' lakaplı Emre Mor'u bu unvana layık gördü.

18 yaşındaki Emre Mor ile ilgili yorumda şu ifadelere yer verildi:

Borussia Dortmund'a transfer olmadan önce Manchester City'nin de içlerinde olduğu bir çok takım kendisiyle ilgileniyordu. Çok yetenekli bir oyuncu ev genç milli takımlardan A takıma hızlı bir şekilde yükseldi.

19 yaşındaki Ante Coric için olan değerlendirme ise şu şekilde:

Liverpool Mario Gotze transferinin alternatifi olarak Coric'i görüyor. Kendisinin söylediklerine bakılırsa M. City ve Bayern de ilgilenen ekipler arasında yer alıyor. Forvet arkası oynuyor, Avrupa Ligi'nin en genç gol atan oyuncusu unvanı ve Yılın Hırvat Genç Futbolcusu ödülünün sahibi.

Haberin Devamı

Messilerin buluşması: Türkiye-Hırvatistan

BBC tarafından turnuvadan çıkması muhtemel yeni Messi'lerin takımlarının ilk maçta buluşuyor olması ilginç bir durum ortaya çıkardı. Türkiye ile Hırvatistan arasında yarın Parc des Prince'de oynanacak karşılaşma büyük bir çekişmeye sahne olur ve grubun durumu açısından büyük önem arz ederken, diğer yandan genç Messi adaylarının da düellosuna dönüşebilecek. İki oyuncunun aynı anda sahada yer almaları durumunda ise futbolseverlerin seyir zevkinin artacağına şüphe yok.