Tüzük’te yapılan değişiklik nedeniyle kısa süre içerisinde Olağanüstü Genel Kurul’a gitmek zorunda kalan Beşiktaş camiası bugün 35. başkanını seçecek. BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde, saat 10:00’da başlayan kongrede, oy kullanma işlemi sona erdi, sayıma geçildi.
Sandık sonuçları şöyle:
21. sandık sonucu: FİKRET ORMAN: 29 SERDAL ADALI :18 GEÇERSİZ OY: 1
1. sandık sonucu: FİKRET ORMAN: 249 SERDAL ADALI: 92
20. sandık sonucu: FİKRET ORMAN: 228 SERDAL ADALI: 143
TOPLAM: FİKRET ORMAN: 506 ADALI: 253
Not: Sandıklar açıldıkça güncellenecektir
Orman: Ne yaptıysak Beşiktaş için yaptık
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı kulüpte bugün artık sözün seçmende olduğunu söyledi.
Orman, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, herkesin söyleyeceklerini daha önce ifade ettiğini belirterek, "Bu dakikadan sonra söz seçmenlerde. Bugün Babalar Günü, herkesin Babalar Günü'nü kutluyorum. Buraya mesaj gönderen Süleyman ağabey de (Seba) bizim babamız. Hep beraber onun da Babalar Günü'nü kutluyoruz" diye konuştu.
"Ne yaptıysak Beşiktaş için yaptık" diyen Orman, "Şu günlerde Beşiktaş için iyi şeyler ortaya kondu. Yeni bir stat, sponsorluklar, transferler konuşuluyor. 14 ay içinde bana destek olan tüm yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Zor günleri beraber aştık. Centilmence, adilce bir seçim olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Adalı: Size kan ve gözyaşı vaat etmiyorum
Beşiktaş Kulübü'nde yapılan olağan seçimli genel kurulda başkanlığa aday olan Serdal Adalı, "Ben size kan ve gözyaşı vaat etmiyorum" dedi.
BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilecek genel kurulda, oy kullanma işlemi öncesi üyelere hitap eden Adalı, iki haftadır düzenlediği toplantılarda projelerini anlattığını, neler yapabileceğini siyah-beyazlı camianın iyi bildiğini söyledi.
Beşiktaş Kulübü'nde daha önce 17 ay yöneticilik yaptığını hatırlatan Adalı, "Aklımın erdiği ilk günden beri bu asil renklere gönül veren bir kardeşiniz olarak 17 ay sizlere hizmet etme şerefine nail oldum. Bu kadar kısa olmasına rağmen beni en iyi sizler anladınız ve her yerde bana sahip çıkıp bağrınıza basarak gururlandırıp, onurlandırdınız. Ben de sizlerin güvenine layık olabilmek ve Beşiktaşımızın en iyi yerde olabilmesi için elimden gelen gayreti göstermeye çalıştım" diye konuştu.
Serdal Adalı, kulüp yöneticiliği sırasında başına talihsiz bir olayın geldiğini anlatarak, şunları kaydetti:
"İlk günden bugüne bizlerin ve Beşiktaş'ın bu işle alakası olmadığını, bizim için Beşiktaşımızın şerefinin kutsal olduğunu her yerde söyledim. Özgürlüğümüzün kısıtlandığı her gün Beşiktaş'la yattım, Beşiktaş'la uyandım. Yine özgürlüğümün kısıtlı olduğu her gün dışarıdan sizlerden gelen destek mektuplarıyla anamdan, karımdan, çocuklarımdan, hepsinden önemlisi Beşiktaşımdan ayrı kalmanın acısını hissetmemeye çalıştım. Beşiktaş sevdasına yakışır şekilde hep dik durdum. Direndim ve bugün de dik duruyor, direniyorum."
Bu süreçte durup dinlenmeden Beşiktaş için çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Adalı, sözlerini şöyle tamamladı:
"Alttan alttan dillendirilen dava, yargıtay laflarına aldırmadan 'Beşiktaş için ne yaparım' diyerek durup dinlenmeden çalışarak huzurlarınıza geldim. Beşiktaş sevdamın ortakları, değerli genel kurul üyeleri... Ben ihale yolsuzluğundan, devleti soymaktan ceza yatmadım. Ellerini vicdanlarına koymalarını rica ediyorum. Helali hoş olsun. 'Gel' dediniz geldim. 'Yüreği olan varsa gelsin' dediler, buradayım. Ben size kan ve gözyaşı vadetmiyorum. Çünkü bu yüce camianın ne kan ne de gözyaşı hak ettiğine inanmıyorum. İşte şimdi burada büyük sevdamın yüce mabedi kongremizde sizlerden helallik istemeye geldim. Hepinize varsa hakkım, helal olsun. Hepinizden de Allah razı olsun."
FİKRET ORMAN
ASİL ÜYELER
Ahmet Nur Çebi, Ahmet Kavalcı
Umut Güner, Deniz Atalay
Yalçın Kaya Yılmaz, Melih Sami Esen, Metin Albayrak, Ahmet Ürkmezgil, Faik Akdil, Erdal Torunoğulları
YEDEK ÜYELER
Erdal Karacan, Berkan Gocay, Emre Kocadağ, Hakan Özköse, Ahmet Mete Vardar
SERDAL ADALI
ASİL ÜYELER
Murat Aksu, Mekki Başak
Nafi Güral, Mehmet Murat Akdoğan, Ali Vural Ak, Merdan Araz, Adem Yılmaz, Doğan Küçükemre, Uğur Fora, Melih Aydoğdu
YEDEK ÜYELER
Mehtap Mutluşan Ferah, Süleyman Eren, Cem Sert, Ahmet Kocaadam, Arslan Selim Yegen