Beşiktaş Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi Aboubakar bombası! Canlı yayında açıkladı

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi Aboubakar bombası! Canlı yayında açıkladı

06.05.2022 - 11:55 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun son derbisinde Beşiktaş pazar günü ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk edecek. Milliyet Gazetesi spor muhabirleri Senad Ok ve Serdar Sarıdağ, Skorer TV'de dev karşılaşma öncesi iki dev takımda yaşanan son gelişmeleri aktardı.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi Aboubakar bombası Canlı yayında açıkladı

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Beşiktaş, 8 Mayıs Pazar günü İsmail Kartal yönetiminde müthiş çıkış yakalayan ve son 7 maçını kazanan Fenerbahçe'yi Vodafone Park'ta ağırlayacak. 

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi spor muhabirleri Senad Ok ve Serdar Sarıdağ, dev karşılaşmayı Skorer TV'de masaya yatırdı. 

'TAKTİKSEL OLARAK F.BAHÇE BİR ADIM ÖNDE'

İşte Senad Ok'un sözleri: "F.Bahçe'nin daha şanslı olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş 3-4-3'te boşluklar bırakıyor. Ersin'le savunma arası boşluk var. Birçok takım o boşluklardan faydalandı. Rosier ve Vida'nın olmaması dezavantaj. F.Bahçe, Rossi'yi boş alanlarda etkili kullanıyor. Taktiksel olarak değerlendirdiğimizde Fenerbahçe'ye bir adım önde görüyorum. 

'HER ŞEY SÜT LİMANSA İSMAİL KARTAL'IN BÜYÜK BAŞARISI VAR'

Saha sonuçları olmadan istediğin kadar olumlu iş yap gözükmez. Bugün eğer süt limansa İsmail Kartal'ın büyük başarısı var. Saha içi başarısı var. Bu ligi, bu ligdeki hakemi, gözlemciyi bilmek gibi bir sürü faktör var. İsmail Kartal, bu tip atmosferleri Ismael'e göre daha çok yaşadı. Burada İsmail hocanın bir avantajı olduğunu düşünüyorum. Valerien Ismael'i iyi tanımıyoruz. İsmail Kartal her zaman savunma önlemini alır. Daha tecrübeli olan İsmail Kartal'ın derbide daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.  

Haberin Devamı

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi Aboubakar bombası Canlı yayında açıkladı

'ISMAEL'İN ÜZERİNDE BASKI OLUŞMUŞ'

Dışarıda konuşulanların, yazılıp çizilenlerin Valerien Ismael'in kulağına geldiğini düşünüyorum. Üzerinde bir baskı oluşmuş. Kayserispor maçındaki büyük sevinci biraz da buna bağlıyorum. Golden sonra yardımcısını sarstı. Kenan Karaman baskıyı kaldıramadı.

'İSMAİL HOCA FORMÜLÜ BİLİYOR'

Ismail hoca da bu kadar başarılı olacağını kestiremiyordu. Bu sıradışı bir başarı. Hoca formülü biliyor. Formül oyuncuların yerli yerinde oynaması. 2-3 maç sonra ritim buldu, devam etti. Tekrar bir şeyi keşfetmeye çalışmadı. Fenerbahçe'nin ana çıkış noktası gol yememek. Savunmayı çözmeden bu ligde gol yersin. Valerien Ismael'e saygı duyuyorum. Ama üçlü savunmayla zoru seçti.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi Aboubakar bombası Canlı yayında açıkladı

 

YÖNETİMİN LİSTESİNDE ABOUBAKAR VAR 

En önemli transfer mevcut oyuncuları korumak. Kim'in ve Altay'ın talipleri var. Crespo ve Zajc'ı İtalyanlar takip ediyor. Başkan Ali Koç'un Kim'in yerini dolduramayacağı konusunda tedirginliği var. Alex Telles'in Fenerbahçe'nin gündeminde olduğuna dair bir şey duymadım. Aboubakar ve Sörloth'un isimleri gündemde. Yönetimin listesinde Aboubakar var. Ama yeni teknik direktörü beklemek lazım. İsmail hoca devam ederse Aboubakar'a 'hayır' demez. 

Haberin Devamı

'DERBİDE ÇOK FAZLA GOL BEKLEMİYORUM'

İsmail hoca ile Fenerbahçe'nin şampiyon olma ihtimali Jorge Jesus'a göre fazla. Jesus'un büyük hoca olması orta ve uzun vadede başarı getirir. Derbide çok gol beklemiyorum. Ismael'in savunma önlemini ön plana çıkaracağını düşünüyorum.

F.Bahçe'nin muhtemel 11'ini vereyim: Altay - Osayi/Nazım, Tisserand, Novak, Ferdi - Gustavo, Zajc - Mert Hakan, İrfan Can, Rossi - Serdar Dursun.

'ALTAY'LA YENİ BİR SÖZLEŞME İMZALANMASINI BEKLİYORUM'

Altay'la yeni bir sözleşme imzalanması ve bir çıkış maddesi konulmasını bekliyorum.

'LARIN SON ANTRENMANDA DÖKTÜRMÜŞ'

Serdar Sarıdağ'ın yorumu ise şöyle: "Yüzde 100 hazır olmayan Vida'yı oynatmaz. Ismael, Umut Meraş'a taktik tahtasında bir şeyler gösteriyor. Umut'a sol stoperde görev vermesi bekleniyor. Solda Rıdvan, sağda Kenan Karaman. Orta sahada Atiba ve Souza. İleride üçlü Ghezzal, Batshuayi, Nkoudou veya Larin. Larin son idmanda döktürmüş. 'Hoca Oynat beni' diyormuş adam. Ismael bunun için henüz kararını veremedi.   

Haberin Devamı

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi Aboubakar bombası Canlı yayında açıkladı

'NECİP'İN İSMİ GEÇMİYOR'

Montero kart cezalısı. Rosier disiplinsizlik nedeniyle 4. sarı kartını gördü. Vida yok. Sağ stoperde Serdar Saatçı forma giyecek. Bu kadar eksiğe rağmen Necip'in ismi geçmiyor. Kenan'ı sağ tarafta düşünüyor. Ismael ne olursa olsun 3-4-3'ten vazgeçmiyor.

'ÇEBİ NİYE İSTİFA ETSİN?'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi mali disiplin sağladı. 1 şampiyonluk yaşadı. Sergen hocayı kim getirdi. Peki sorun ne? Hoca kendi bıraktı. Peki niye yönetim istifa? Ne istiyor taraftar? Çebi'ye Trabzonluluk üzerinde vurmaya çalışıyor. Muhalefetin Çebi'nin koltuğunda gözü var. Bu adam Trabzonsporlu dersen olmaz. Madem Trabzonsporlu neden Şenol Güneş'i getirmedi? Burada hesap başka. Çebi'yi yıpratmak istiyor. Menfaat Beşiktaş değil.  

'3-4-3 TAKTİĞİ F.BAHÇE KARŞISINDA RİSK BARINDIRIYOR'

Haberin Devamı

Valerien Ismael, Chelsea'nin bu sistemle şampiyon olduğunu söyledi. Oradaki kadro başka kadro. Üst düzey, kaliteli kadron varsa oynat. 3-4-3 F.Bahçe karşısında risk barındırıyor. Riski alan taraf olmak zorunda. Beraberlik F.Bahçe'yi sıkıntıyı sokmaz. Üçlü sistemde ne kadar hızlı geri döndüğün önemli. Belki de dörtlü savunmayla çıkar.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi Aboubakar bombası Canlı yayında açıkladı

'İSMAİL KARTAL'LA DEVAM ETMELİ'

Jorge Jesus'a çok para vereceğine İsmail Kartal'la devam et. O bütçeyle İsmail Kartal'ın istediği oyuncuları transfer et. F.Bahçe, Beşiktaş'ı iyi bir oyunla yenerse İsmail Kartalcılar yüzde 60'a çıkar. Kim kazanır bilemem ama, derbide en az 4 gol olur.  

Beşiktaş'ın muhtemel 11'inin şöyle olmasını bekliyorum: Ersin - Umut, Welinton, Serdar - Rıdvan, Atiba, Josef, Kenan - N'Koudou/Larin, Batshuayi, Ghezzal.

'SÖRLOTH'LA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR'

Beşiktaş yönetimi Şenol Güneş'i göreve getirecekse projesini rafa kaldırsın. Sörloth'u almak kolay değil. Görüşmeler devam ediyor. Derbi bittikten sonra bu süreç hızlanır. Şu an için süreç olumlu. Ama yarın Türkiye'de başka takıma gidebilir.


 

      

Yazarlar