Beşiktaş Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Sergio Oliveira'dan büyük hata! Hadziahmetovic bir ilki yaşadı

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Sergio Oliveira'dan büyük hata! Hadziahmetovic bir ilki yaşadı

30.04.2023 - 20:42 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 32'nci haftasında Beşiktaş ile Galatasaray derbide karşı karşıya geldi. Nefesleri kesen dev maçta Galatasaray'da Sergio Oliveira'nın kritik hatası 2. yarıya damgasını vurdu. İşte detaylar...

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Sergio Oliveiradan büyük hata Hadziahmetovic bir ilki yaşadı

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 32'nci haftasında Okan Buruk'un çalıştırdığı Galatasaray'ı konuk etti. Dev maç nefesleri keserken Beşiktaş sahadan 3-1 galip ayrıldı. Galatasaray'da Sergio Oliveira'nın büyük hatası 2. yarıya damgasını vurdu.

Haberin Devamı

TRİBÜNLER TIKLIM TIKLIM

Siyah-Beyazlı taraftarlar, hafta ortasında satışa sunulan biletleri saniyeler içinde tüketmişti. Bu akşam Vodafone Park’ta yaklaşık 42 bin Beşiktaşlı taraftar stadı tıklım tıklım doldurdu.

Haberin Devamı

ŞENOL GÜNEŞ 600'LER KULÜBÜNE GİRDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bu akşamki derbiyle beraber Süper Lig’deki 600. maçına çıktı. Daha önce; Sakaryaspor, Boluspor, Antalyaspor, Bursaspor ve Trabzonspor’u çalıştıran Güneş, daha önceki 599 sınavından; 324 galibiyet, 143 beraberlik ve 132 mağlubiyetle ayrıldı. Güneş, dev mücadeleyle beraber 600’ler kulübüne giren üçüncü teknik adam oldu. Listenin zirvesinde 628 maçla Rıza Çalımbay var. İkinci konumda ise 621’le Samet Aybaba yer alıyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Sergio Oliveiradan büyük hata Hadziahmetovic bir ilki yaşadı

 

SAĞ BEKTE FORMA ROSIER’İN

Beşiktaş’ta karşılaşma öncesinde sağ bekte kimin oynayacağı merak konusuydu. Onur Bulut ve Rosier arasında tercihini son ana kadar yapmayan Güneş, derbinin 11’inde Fransız sağ beki görevlendirdi. Rosier, Galatasaray derbisiyle birlikte üst üste ikinci maçına 11’de başladı.

OKAN BURUK’TAN TEK DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 31’inci haftasında 3-3 berabere kalınan Fatih Karagümrük maçının 11’inde tek değişikliğe gitti. Buruk, Zaniolo’yu kulübeye çekerken, Arjantinli yıldız Mauro Icardi’yi sahaya sürdü.

Kalede Muslera tercihini değiştirmeyen Okan Buruk, savunma dörtlüsünü; Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı ve Adekugbe’den oluşturdu. Orta alanda Torreira ve Oliveira’yı görevlendiren Buruk, hücum hattının sağında Rashica, ortasında Mertens, solunda ise Kerem Aktürkoğlu’nu sahaya sürdü. Buruk’un gol yollarındaki tercihi ise Mauro Icardi oldu.

Haberin Devamı

ICARDİ GOL PERDESİNİ AÇTI

Galatasaray'ın dünya yıldızı golcüsü Mauro Icardi 20. dakikada gol perdesini açtı. Sağ kanatta topla buluşan Rashica'nın yerden ortasında ceza sahası içerisinde Icardi vuruşunu yaptı ve Galatasaray'ı 1-0 öne taşıdı.

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Sergio Oliveiradan büyük hata Hadziahmetovic bir ilki yaşadı

DEV MAÇLARIN GOLCÜSÜ ICARDİ

Galatasaray'ın sezon başında PSG'den kiraladığı dünya yıldızı Mauro Icardi, büyük maçlardaki performansıyla dikkatleri çekmeye devam ediyor. Arjantinli futbolcu Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi rakiplerinin hiçbirini boş geçmedi. 30 yaşındaki santrfor bu sezon 3'ü Beşiktaş'a ve 1'er tanesi de Fenerbahçe ile Trabzonspor'a olmak üzere toplam 5 gol atmayı başardı.

İLK GOLÜNÜ DERBİDE ATTI

Beşiktaş'ın tecrübeli savunma oyuncusu Romain Saiss 35. dakikada skora dengeyi getirdi. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrası Masuaku'nun ortasına kafa vuruşunu yapan Saiss topu filelere gönderdi ve durumu 1-1'e getirdi. 

Opta'nın verilerine göre Romain Saiss, Marcelo'dan (Eylül 2016) bu yana formasıyla Galatasaray'a Süper Lig'de kafa golü atan ilk stoper oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın Faslı yıldızı Saiss bu sezon ilk golünü Galatasaray'a atmayı da başardı. Saiss bu sezon kaydettiği tek asisti de sezonun ilk yarısında Galatasaray'a karşı yapmıştı. 

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Sergio Oliveiradan büyük hata Hadziahmetovic bir ilki yaşadı

BU SEZON BİR İLK

Bu sezon ilk yarısında en az şut çektiği Süper Lig maçını Beşiktaş'a karşı oynayan Galatasaray, tek denemesinde fileleri havalandırmayı başardı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle soma erdi. 

BEŞİKTAŞ ÖNE GEÇTİ! İNANILMAZ HATA

Beşiktaş 58. dakikada Amir Hadziahmetovic'in golüyle 2-1 öne geçmeyi başardı. Fernando Muslera'nın riskli pası sonrası Oliveira'dan topu kapan Hadziahmetovic, ceza sahasına girip kaleci ile karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Yan direğe çarpan top ağlarla buluştu. 

Öte yandan Hadziahmetovic, bu sezon Beşiktaş forması ile ilk golünü kaydetti.

'ÖZÜR DİLİYORUM'

Sergio Oliveira, Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 3-1 mağlup ettiği derbi sonrasında açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılılarda kendini kanıtlayacağını belirten Sergio Oliveira, "Hataları görmek kolay, ben bir hata yaptım ve gol yedik. Burada 2-3 yıl daha kalacağım ve kendimi düzelteceğim" dedi.

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Sergio Oliveiradan büyük hata Hadziahmetovic bir ilki yaşadı

SON NOKTAYI ABOUBAKAR KOYDU 

90+3. dakikada Beşiktaş'ın golcüsü Aboubakar sahneye çıktı. Yıldız futbolcu attığı golle Beşiktaş'ı 3-1 öne geçirdi. Sağ çaprazda topla buluşan Aboubakar, Nelsson'dan sıyrılıp dar açıdan topu ağlara gönderdi.