Beşiktaş Beşiktaş hedefi 12’den vurdu! Aboubakar ve Colley zirvesi

Beşiktaş hedefi 12’den vurdu! Aboubakar ve Colley zirvesi

10.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aboubakar ve Colley başta olmak üzere devre arası yapılan transferler takıma güç kattı. Siyah-beyazlılar yeni oyuncuların enerjisiyle şampiyonluk yarışına katılırken gelecek yılın iskeletini oluşturdu.

Beşiktaş hedefi 12’den vurdu Aboubakar ve Colley zirvesi

Beşiktaş’ta Teknik Direktör Şenol Güneş’in talepleri doğrultusunda devre arası gerçekleştirilen transferler tam uyum sağladı. Siyah-beyazlılar yeni transferlerin pozitif performansıyla hem bu sezon şampiyonluk yarışına ortak oldu hem de gelecek yılın kadrosunu önemli ölçüde oluşturdu. Vincent Aboubakar, Omar Colley, Amir Hadziahmetovic ve Onur Bulut takıma beklentilerin de üstünde katkı yaptı. Wout Weghorst’un yerine kadroya dahil edilen Aboubakar son 9 maçta 10 gole imza atarken, siyah-beyazlı ekibin şampiyonluk yarışına katılmasında başrolü oynadı. Omar Colley savunmaya büyük güç kattı. Gambiyalı stoper kısa sürede teknik heyetin vazgeçilmezi oldu. Beşiktaş, Colley’in oynadığı 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

Konyaspor’dan transfer edilen Hadziahmetovic, Josef de Souza’yı unutturdu. Bosna Hersekli futbolcu orta sahadaki enerjisi ve defansif performansıyla büyük beğeni topladı. Kayserispor’dan gelen Onur Bulut, Şenol Güneş’in jokeri haline geldi. Onur hem sağ bek hem de orta sahada yüksek verim verdi.

Devre arası yapılan transferlerden sadece Alexandru Maxim beklentilerin altında kaldı. Gaziantep FK’dan sezon sonuna kadar kiralanan Rumen futbolcu şimdiye kadar 9 karşılaşmada şans bulurken gol ve asist katkısı yapamadı. Maxim sezonun ilk yarısında Gaziantep FK’da 4 gol, 6 asistlik performans sergilemişti.

Haberin Devamı

EN AZ 4 TRANSFER YAPILACAK

Siyah-beyazlılar gelecek sezon için en az 4 transfer yapmayı planlıyor. Dizinden çapraz bağ ameliyatı geçiren Tayyip Talha’nın sahalara dönüşü 7-8 ay sürecek. Bu nedenle ilk olarak Omar Colley profilinde deneyimli bir sağ stoper transfer edilecek.

Nkoudou’nun yerine sol kanat gelecek. Redmond’un durumuna göre sağ kanada da bir takviye düşünülüyor. Ayrıca 10 numara pozisyonunda görev yapan yetenekli bir futbolcu kadroya dahil edilecek. Siyah-beyazlılar, birçok talibi olan Jackson Muleka ile yolların ayrılması halinde santrfor transferi de gerçekleştirecek.

Beşiktaş hedefi 12’den vurdu Aboubakar ve Colley zirvesi


20 BİN BİLET SATILDI

Beşiktaş, Bırakmam Seni Türkiyem yardım kampanyası kapsamında Azeri ekibi Sabah FK ile oynayacağı dostluk maçı için cuma günü Azerbaycan’a gidecek. Azeri halkı, siyah-beyazlı kulüp tarafından geliri deprem bölgesine gönderilecek maça çok büyük ilgi gösteriyor. Şimdiden 20 bin biletin satıldığı öğrenildi. Beşiktaş geçen ay Atletico Madrid’le oynadığı yardım maçından yaklaşık 10 milyon lira gelir elde etmişti. Sabah FK ile oynanacak maçtan da ciddi bir gelir beklendiği ifade edildi. Elde edilecek gelirler deprem bölgesinde yapılacak okullar için harcanacak.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ FİNALDE

U-16 Gelişim Ligi’nin yarı finalinde Galatasaray’ı 1-0 yenen Beşiktaş finale yükseldi. D-Smart ekranlarından canlı yayınlanan maçta siyah-beyazlıların golünü 69. dakikada Ahmet Sami Birkan attı. Beşiktaş finalde, Kayserispor’u 2-0 mağlup eden Konyaspor ile karşılaşacak.

Yazarlar